Nieuwe werkgeversorganisatie ijvert voor eigentijdse Horeca CAO

6 september 2017 | Roy Spijker

Nieuwe Horeca Nederland. Dit is de naam van een nieuwe werkgeversorganisatie in de horeca. Het eerste doel: een nieuwe CAO die beter aansluit bij de hedendaagse horeca- en fastservicebranche.

Frans van Rooij zegt namens de nieuwe werkgeversvereniging in oprichting: “87% van het fastservice-personeel kiest bewust voor een tijdelijk dienstverband. Het zijn jonge mensen die tijdens hun studie een centje bijverdienen maar daarna de horeca weer verlaten. De arbeidsvoorwaarden zijn nu vooral afgestemd op de 13% vaste krachten. Dat is in de praktijk onwerkbaar. Voor de ondernemers én voor de jonge medewerkers.”

Dat Nieuwe Horeca Nederland juist nu in het leven wordt geroepen is geen toeval. Dit najaar starten de onderhandelingen voor een nieuwe horeca CAO. De branche heeft het ruim drie jaar moeten stellen zonder een algemeen verbindend verklaarde CAO.  Na druk van werknemers via sociale media, gaat de grootste bestaande werkgeversorganisatie KHN schoorvoetend weer naar de onderhandelingstafel. “Zoals de situatie de afgelopen jaren was, dat zou ik willen belonen met een brevet van onvermogen. Het is onvoorstelbaar hoe de klassieke belangenorganisaties de boel op zijn beloop hebben gelaten. En dit geldt ook voor het beroepsonderwijs,” zegt Van Rooij. Hij stelt dat de gesettelde belangenbehartigers er niet in slagen oplossingen te bieden die recht doen aan de moderne horeca. “Het lijkt wel of men alles wil houden zoals het vroeger in de klassieke horeca was.”

Revolutionaire veranderingen
Nieuwe Horeca Nederland is een initiatief dat voortkomt uit de vakvereniging voor professionele frituurders. Het bestuur van deze vakvereniging vroeg zijn secretariaatskantoor (waarvan Van Rooij de directeur is) om de mogelijkheid van een CAO nieuwe stijl te verkennen. Hierop vooruitlopend wordt nu de nieuwe werkgeversorganisatie in het leven geroepen. Van Rooij: “In de hele fastservicebranche en de rest van de moderne horeca leeft de behoefte aan een eigentijdse CAO. De horeca verandert revolutionair. Denk hierbij aan fastfoodrestaurants, fast casual restaurants, maaltijdbezorgers, wereldrestaurants en andere nieuwe bedrijfsconcepten. Het is de hoogste tijd dat we de arbeidsvoorwaarden aanpassen bij alle veranderingen in de horeca en foodservice.” Nieuwe Horeca Nederland zoekt de komende weken contact met de bonden. Bij potentiële leden zal bovendien input worden gevraagd voor een concept-CAO.

Eigentijds beroepsonderwijs
Hoewel de arbeidsvoorwaarden voorlopig het speerpunt zijn, heeft Nieuwe Horeca Nederland een brede opvatting van zijn taak als eigentijdse werkgeversorganisatie. Dit betekent dat de nieuwe vereniging op termijn ook zijn vleugels zal uitslaan naar andere beleidsterreinen dan alleen arbeidsvoorwaarden. Zo wordt het stimuleren van eigentijds beroepsonderwijs na de definitieve oprichting direct één van de kerntaken. “Net als de CAO richt het vakonderwijs zich helemaal op de klassieke horeca. Een recent onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau toonde weer eens aan dat het middelbaar beroepsonderwijs ver achterblijft bij de actuele arbeidsmarkt,” zegt Van Rooij. “Ook tijdelijke medewerkers moeten vakbekwaam zijn. Dus moet je voor fastservicebedrijven en andere moderne horecabedrijven onderwijs hebben dat goed aansluit op de praktijk. Dat is nu niet het geval. Sterker nog, het aantal horecastudenten loopt terug.” Nieuwe Horeca Nederland gaat zich dus hard maken voor adequate vakopleidingen en een passend aanbod van trainingen. Verder zal de werkgeversorganisatie zijn leden dezelfde voordelen bieden als klassieke belangenbehartigers. Het gaat hierbij om voordelen van leveranciers, dienstverleners, verzekeraars en energiebedrijven, maar ook om collectieve kortingen op onder meer muziek- en beeldrechten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

21 jaar Lunchroom
20 jaar geleden in Lunchroom: Gary's Muffins

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de schier onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verhaa ...

Corona
Download nu de Werkgeversverklaring Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: