Nieuwe Bagels & Beans opent in Amsterdam-Noord

18 april 2019 | Yonne van Geene

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is hot en happening. De voormalige scheepswerf ontwikkelt zich tot een bruisend stadsdeel met woningen, creatieve bedrijven, kantoren, onderwijsinstellingen, voorzieningen en winkels. En vanaf 29 april ook een Bagels & Beans. Een oase van rust tussen alle bedrijvigheid.

Ahmed Alachari en Michelle Wiegerinck openen binnenkort de deuren van deze bageloase. Een lang gekoesterde wens. Ze vertellen ons hoe die bagel ging rollen.

Interview

Vertel eens iets over jezelf: wat is jullie achtergrond?
Ahmed: "Ik ben geboren in Marokko. Samen met Michelle en onze twee kinderen woon ik in Amsterdam-Noord. Ik zit al bijna twintig jaar in de horeca. Waaronder als kok in een restaurant en als kitchenmanager bij een bekende horecaformule." Michelle: "Ik heb personeelsmanagement gestudeerd en werkte zeven jaar op de personeelsafdeling van een ziekenhuis. Sinds een jaar werk ik bij het EYE Filmmuseum. Ook bij personeelszaken. Daar blijf ik voorlopig nog parttime werken. Een nieuwe onderneming starten is spannend, en zo houd ik een stukje zekerheid. Maar Ahmed en ik gaan dit avontuur wel echt samen aan. We werken er al jaren hard aan."

Jullie openen dus samen een Bagels & Beans. Hoe is dat zo gekomen?
Michelle: "We zagen elkaar voor het eerst in het restaurant waar hij werkte als kok. Dat was in 2004. Ik kwam daar binnen als keukenmedewerker. Niet lang na die ontmoeting in de keuken gingen we samen lunchen en kwamen terecht bij Bagels & Beans. Toen al zeiden we tegen elkaar: 'Dit voelt goed. Wat is dit leuk.' We waren onder de indruk van de fijne sfeer die er heerste. Daarna ging het leven door. Ik ging studeren, Ahmed werkte, we kregen twee mooie kinderen. Maar dat gevoel is altijd bij ons gebleven." Ahmed: "Op een gegeven moment ging het kriebelen. Na al die jaren in de horeca te hebben gewerkt wilde ik graag iets voor mezelf beginnen. Dus besloten Michelle en ik ervoor te gaan. Na de mogelijkheden te hebben bekeken sprong Bagels & Beans eruit. Het is een sterk merk en een professionele organisatie. We houden van het concept en de filosofie erachter, het is precies de uitdaging waar we naar zochten. Bovendien was het in 2004 al liefde op het eerste gezicht."

Hoe is de locatie van jullie Bagels & Beans?
Ahmed: "De NDSM-werf is een interessant gebied, waar veel gebeurt. Een unieke locatie die zich sinds enkele jaren aan het ontwikkelen is tot een culturele broedplaats. Met veel kunstenaars, studenten en hippe bedrijven. Het wordt ook wel het Brooklyn van Amsterdam genoemd. Wij zitten daar middenin." Michelle: "De werf ligt in Amsterdam-Noord, waar wij wonen. Het ziekenhuis waar ik jaren werkte ligt er, de school van onze kinderen, de hockeyclub van mijn dochter. We voelen een sterke binding met het gebied en zijn blij dat we juist hier onze Bagels & Beans gaan runnen."

En hoe ziet het pand eruit?
Ahmed: "Het is een modern gebouw met wel achttien verdiepingen. Onze Bagels & Beans op de begane grond heeft zes ramen van zes meter hoog. Dat zorgt voor veel daglicht." Michelle: "We hebben ongeveer 140 m2 en 68 zitplaatsen binnen. Buiten komt een terras met tien tafels. In de toekomst worden dat er wellicht meer."

Wat verwachten jullie van het leven als bagelbaas?
Michelle: "Goed werkgeverschap vinden we erg belangrijk. We willen met het team een familiesfeer creëren waar je je veilig voelt en helemaal open kunt zijn. Onze werknemers moeten elke dag blij naar het werk kunnen gaan." Ahmed: "Het wordt een fantastische uitdaging. Onze kinderen zijn ook heel enthousiast en leven echt mee. En onze gasten vertrekken natuurlijk blijer dan ze binnenkwamen. Helemaal volgens de filosofie van Bagels & Beans. Gastvrijheid zit ons in het bloed." Michelle: "De laatste weken zijn echt superdruk geweest. Maar we hebben nog nooit zoveel gelachen met elkaar. We zitten echt in een positieve flow." Ahmed: "Dat is inderdaad zo. Het lijkt wel of we een derde kind gaan krijgen!"

Bagels & Beans heeft een eigenwijze stijl. Kun je omschrijven wat die voor jullie betekent?
Ahmed: "Juist vanwege deze stijl gingen we met Bagels & Beans in gesprek. We staan honderd procent achter de filosofie. We staan achter de producten en de eerlijkheid van de hele organisatie. De vis wordt bijvoorbeeld duurzaam gevangen, en de werknemers op de koffieplantage krijgen een eerlijk loon." Michelle: "De gerechten en dranken worden bereid met gezonde, pure ingrediënten. Daar kan ik me helemaal in vinden." Ahmed: "Ik wil letterlijk gezond oud worden met Bagels & Beans."

Tot slot: wat moeten de inwoners van Amsterdam-Noord écht eens komen proberen?
Ahmed: "Nou, eigenlijk vind ik dat ze alles moeten komen proeven, haha. Vooral de verse sappen, zelf proef ik ze het liefst allemaal dagelijks. Verder is bij mij de Awesome Prana favoriet." Michelle: "Ik word gelukkig van de bagel met tonijnsalade. Maar behalve bagels hebben we natuurlijk ook beans. De koffie. Elk kopje wordt met aandacht gezet, en dat proef je echt"

Over Bagels & Beans

Bagels & Beans is sinds 1996 de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk. Een plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Koffie of thee met iets erbij, een belegde bagel, bijvoorbeeld met creamcheese of de vegetarische Paddoburger, of een van de salades, sappen of healthy bites. Vers bereid, klaar terwijl je lacht.

De typische Bagels & Beans-sfeer met nadruk op persoonlijke aandacht en ambachtelijkheid blijkt aan te slaan. Gelukkig maar, het is een bewezen medicijn tegen de gejaagdheid die onze levens tegenwoordig kenmerkt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: