Nieuwe Bagels & Beans opent in Amsterdam-Noord

18 april 2019 | Yonne van Geene

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is hot en happening. De voormalige scheepswerf ontwikkelt zich tot een bruisend stadsdeel met woningen, creatieve bedrijven, kantoren, onderwijsinstellingen, voorzieningen en winkels. En vanaf 29 april ook een Bagels & Beans. Een oase van rust tussen alle bedrijvigheid.

Ahmed Alachari en Michelle Wiegerinck openen binnenkort de deuren van deze bageloase. Een lang gekoesterde wens. Ze vertellen ons hoe die bagel ging rollen.

Interview

Vertel eens iets over jezelf: wat is jullie achtergrond?
Ahmed: "Ik ben geboren in Marokko. Samen met Michelle en onze twee kinderen woon ik in Amsterdam-Noord. Ik zit al bijna twintig jaar in de horeca. Waaronder als kok in een restaurant en als kitchenmanager bij een bekende horecaformule." Michelle: "Ik heb personeelsmanagement gestudeerd en werkte zeven jaar op de personeelsafdeling van een ziekenhuis. Sinds een jaar werk ik bij het EYE Filmmuseum. Ook bij personeelszaken. Daar blijf ik voorlopig nog parttime werken. Een nieuwe onderneming starten is spannend, en zo houd ik een stukje zekerheid. Maar Ahmed en ik gaan dit avontuur wel echt samen aan. We werken er al jaren hard aan."

Jullie openen dus samen een Bagels & Beans. Hoe is dat zo gekomen?
Michelle: "We zagen elkaar voor het eerst in het restaurant waar hij werkte als kok. Dat was in 2004. Ik kwam daar binnen als keukenmedewerker. Niet lang na die ontmoeting in de keuken gingen we samen lunchen en kwamen terecht bij Bagels & Beans. Toen al zeiden we tegen elkaar: 'Dit voelt goed. Wat is dit leuk.' We waren onder de indruk van de fijne sfeer die er heerste. Daarna ging het leven door. Ik ging studeren, Ahmed werkte, we kregen twee mooie kinderen. Maar dat gevoel is altijd bij ons gebleven." Ahmed: "Op een gegeven moment ging het kriebelen. Na al die jaren in de horeca te hebben gewerkt wilde ik graag iets voor mezelf beginnen. Dus besloten Michelle en ik ervoor te gaan. Na de mogelijkheden te hebben bekeken sprong Bagels & Beans eruit. Het is een sterk merk en een professionele organisatie. We houden van het concept en de filosofie erachter, het is precies de uitdaging waar we naar zochten. Bovendien was het in 2004 al liefde op het eerste gezicht."

Hoe is de locatie van jullie Bagels & Beans?
Ahmed: "De NDSM-werf is een interessant gebied, waar veel gebeurt. Een unieke locatie die zich sinds enkele jaren aan het ontwikkelen is tot een culturele broedplaats. Met veel kunstenaars, studenten en hippe bedrijven. Het wordt ook wel het Brooklyn van Amsterdam genoemd. Wij zitten daar middenin." Michelle: "De werf ligt in Amsterdam-Noord, waar wij wonen. Het ziekenhuis waar ik jaren werkte ligt er, de school van onze kinderen, de hockeyclub van mijn dochter. We voelen een sterke binding met het gebied en zijn blij dat we juist hier onze Bagels & Beans gaan runnen."

En hoe ziet het pand eruit?
Ahmed: "Het is een modern gebouw met wel achttien verdiepingen. Onze Bagels & Beans op de begane grond heeft zes ramen van zes meter hoog. Dat zorgt voor veel daglicht." Michelle: "We hebben ongeveer 140 m2 en 68 zitplaatsen binnen. Buiten komt een terras met tien tafels. In de toekomst worden dat er wellicht meer."

Wat verwachten jullie van het leven als bagelbaas?
Michelle: "Goed werkgeverschap vinden we erg belangrijk. We willen met het team een familiesfeer creëren waar je je veilig voelt en helemaal open kunt zijn. Onze werknemers moeten elke dag blij naar het werk kunnen gaan." Ahmed: "Het wordt een fantastische uitdaging. Onze kinderen zijn ook heel enthousiast en leven echt mee. En onze gasten vertrekken natuurlijk blijer dan ze binnenkwamen. Helemaal volgens de filosofie van Bagels & Beans. Gastvrijheid zit ons in het bloed." Michelle: "De laatste weken zijn echt superdruk geweest. Maar we hebben nog nooit zoveel gelachen met elkaar. We zitten echt in een positieve flow." Ahmed: "Dat is inderdaad zo. Het lijkt wel of we een derde kind gaan krijgen!"

Bagels & Beans heeft een eigenwijze stijl. Kun je omschrijven wat die voor jullie betekent?
Ahmed: "Juist vanwege deze stijl gingen we met Bagels & Beans in gesprek. We staan honderd procent achter de filosofie. We staan achter de producten en de eerlijkheid van de hele organisatie. De vis wordt bijvoorbeeld duurzaam gevangen, en de werknemers op de koffieplantage krijgen een eerlijk loon." Michelle: "De gerechten en dranken worden bereid met gezonde, pure ingrediënten. Daar kan ik me helemaal in vinden." Ahmed: "Ik wil letterlijk gezond oud worden met Bagels & Beans."

Tot slot: wat moeten de inwoners van Amsterdam-Noord écht eens komen proberen?
Ahmed: "Nou, eigenlijk vind ik dat ze alles moeten komen proeven, haha. Vooral de verse sappen, zelf proef ik ze het liefst allemaal dagelijks. Verder is bij mij de Awesome Prana favoriet." Michelle: "Ik word gelukkig van de bagel met tonijnsalade. Maar behalve bagels hebben we natuurlijk ook beans. De koffie. Elk kopje wordt met aandacht gezet, en dat proef je echt"

Over Bagels & Beans

Bagels & Beans is sinds 1996 de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk. Een plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Koffie of thee met iets erbij, een belegde bagel, bijvoorbeeld met creamcheese of de vegetarische Paddoburger, of een van de salades, sappen of healthy bites. Vers bereid, klaar terwijl je lacht.

De typische Bagels & Beans-sfeer met nadruk op persoonlijke aandacht en ambachtelijkheid blijkt aan te slaan. Gelukkig maar, het is een bewezen medicijn tegen de gejaagdheid die onze levens tegenwoordig kenmerkt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Interview
Interview met een theesommelier: Is thee een belevingsproduct?

Aandacht maakt succes. Theesommelier Karin Kamstra is ervan overtuigd. Maar zie je dit ook terug in de manier waarop thee wordt geserveerd? Het drankje is inmiddels meer dan 7000 jaar oud en nog steeds is het overal te verkrijgen. Van een bekertje op het tankstation tot aan een uitgebreide high tea,...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Achtergronden Fastservice
Voortaan altijd groente of fruit in het Happy Meal

McDonald’s biedt voortaan altijd groente of fruit aan in het Happy Meal. In de toetjesstap in het Happy Meal kunnen jonge gasten kiezen uit seizoensfruit of groente. Op deze manier wil McDonald’s het eten van meer groente en fruit stimuleren. Jaarlijks worden er ruim twaalf miljoen Happy...

Food Achtergronden Fastservice
Groeiend aanbod in horecaconcepten die bijdragen aan gezonde en bewuste levensstijl

Op Schiphol Plaza kunnen reizigers nu ook terecht bij Eggs&Co, de Health Food Wall en Yoghurt Barn Na de opening van de Verspillingsfabriek in februari dit jaar, biedt Schiphol Plaza nu nog drie horecaconcepten die gericht zijn op gezond en bewust eten. De opening van de nieuwe ketens is een ant...

Achtergronden Tech
6 restaurant apps om van te smullen

Ga je vanavond uiteten of zoek je als restaurateur een app waar jouw zaak niet op mag ontbreken? Lees dan vooral verder. Een leuk restaurant vinden voor een simpele hap of juist een uitgebreid diner kan soms een flinke kluif zijn. Want, opties te over! Vooral als je in een stad bent waarvan je niet ...

Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: