McDonald’s introduceert nieuwe Veggie burgers

27 augustus 2018 | Thijs Jacobs

Morgen introduceert McDonald’s twee nieuwe burgers: de McChicken Veggie en de Homestyle Crispy Chicken Veggie. Met de Veggie Burgers - gemaakt van zuivel, zeewier en vezels - biedt McDonald’s een smaakvol alternatief aan gasten die een keer geen vlees willen eten. 

Wensen veranderen

McDonald’s Nederland ziet dat de wensen van haar gasten veranderen. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om minder vlees te eten en hierdoor groeit de groep flexitariërs in ons land. Om die reden introduceert McDonald’s permanent twee vegetarische burgers in vrijwel alle Nederlandse McDonald’s restaurants. Als basis dienen de lekkere en zeer succesvolle McChicken en Homestyle Crispy Chicken burgers. Zonder kip, maar met een krokante, smaakvolle Veggie Burger! Voorzien van het vegetarische keurmerk van de European Vegetarian Union.

“De afgelopen jaren heeft McDonald’s Nederland geïnvesteerd in het nog beter inspelen op de wensen van onze gasten. Trends, interesses en suggesties vanuit de Nederlandse consument zorgen ervoor dat wij ons productaanbod continu verbeteren en indien nodig uitbreiden, zodat we daadwerkelijk die producten kunnen aanbieden waar onze gasten om vragen”, aldus Erwin Dito, Directeur Marketing en Supply Chain. “Met de lancering van Veggie geven we gehoor aan de groeiende behoefte van Nederlanders om minder vlees te eten. En heel belangrijk, we bieden die consumenten een alternatief zonder dat ze hoeven in te leveren op smaak en kwaliteit.”

De lekkerste kipburgers nu ook Veggie

Het recept van de McChicken en de Homestyle Crispy Chicken blijft hetzelfde: het bekende broodje, de saus en de toppings, naar dan met een vegetarische, krokante burger van Valess. En uiteraard zonder bacon. Valess is een vleesvervanger gemaakt van zuivel, zeewier en vezels. De burger is rijk aan proteïne, calcium en vezels. Daarnaast zitten er ook belangrijke vitamines en mineralen in.

De Veggie Burgers zijn vanaf 28 augustus beschikbaar in bijna alle McDonald’s restaurants in Nederland en te bestellen via de McDrive, de Easy Order Kiosk en aan de counter bij een Crewlid. Daarnaast zijn Veggie Burgers ook in de meeste restaurants die McDelivery aanbieden te bestellen. Met de introductie van deze twee vegetarische burgers verdwijnt de huidige groenteburger van het menu.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2018

Leuk dat je je lekkerste broodje in wilt zenden voor deelname. Lukt het niet met onderstaand formulier, dan kun je de foto van het gerecht, de receptuur, bereidingswijze, prijs op de kaart en overige gegevens mailen naar thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. ...

Achtergronden Culinair
Klassiek kindermenu niet meer van deze tijd

Hoewel uit eten met jonge kinderen een uitdaging kan zijn, geeft bijna de helft (45%) van de ouders met jonge kinderen (5-10 jaar) aan minimaal eens per maand buiten de deur te eten met hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder ruim 1.000 gezinnen. Heikel punt is de menukaart, bi...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

Culinair Rotterdam
François Geurds verkoopt zaak aan Herman den Blijker

Topkok François Geurds heeft zijn restaurant, FG Bistro, in het Rotterdamse Lloydkwartier verkocht aan horecaondernemer Herman den Blijker. Zijn andere zaken in Rotterdam behoudt hij. Op Facebook meldt Geurds het volgende: "We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen o...

Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: