McDonald’s introduceert nieuwe Veggie burgers

27 augustus 2018 | Thijs Jacobs

Morgen introduceert McDonald’s twee nieuwe burgers: de McChicken Veggie en de Homestyle Crispy Chicken Veggie. Met de Veggie Burgers - gemaakt van zuivel, zeewier en vezels - biedt McDonald’s een smaakvol alternatief aan gasten die een keer geen vlees willen eten. 

Wensen veranderen

McDonald’s Nederland ziet dat de wensen van haar gasten veranderen. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om minder vlees te eten en hierdoor groeit de groep flexitariërs in ons land. Om die reden introduceert McDonald’s permanent twee vegetarische burgers in vrijwel alle Nederlandse McDonald’s restaurants. Als basis dienen de lekkere en zeer succesvolle McChicken en Homestyle Crispy Chicken burgers. Zonder kip, maar met een krokante, smaakvolle Veggie Burger! Voorzien van het vegetarische keurmerk van de European Vegetarian Union.

“De afgelopen jaren heeft McDonald’s Nederland geïnvesteerd in het nog beter inspelen op de wensen van onze gasten. Trends, interesses en suggesties vanuit de Nederlandse consument zorgen ervoor dat wij ons productaanbod continu verbeteren en indien nodig uitbreiden, zodat we daadwerkelijk die producten kunnen aanbieden waar onze gasten om vragen”, aldus Erwin Dito, Directeur Marketing en Supply Chain. “Met de lancering van Veggie geven we gehoor aan de groeiende behoefte van Nederlanders om minder vlees te eten. En heel belangrijk, we bieden die consumenten een alternatief zonder dat ze hoeven in te leveren op smaak en kwaliteit.”

De lekkerste kipburgers nu ook Veggie

Het recept van de McChicken en de Homestyle Crispy Chicken blijft hetzelfde: het bekende broodje, de saus en de toppings, naar dan met een vegetarische, krokante burger van Valess. En uiteraard zonder bacon. Valess is een vleesvervanger gemaakt van zuivel, zeewier en vezels. De burger is rijk aan proteïne, calcium en vezels. Daarnaast zitten er ook belangrijke vitamines en mineralen in.

De Veggie Burgers zijn vanaf 28 augustus beschikbaar in bijna alle McDonald’s restaurants in Nederland en te bestellen via de McDrive, de Easy Order Kiosk en aan de counter bij een Crewlid. Daarnaast zijn Veggie Burgers ook in de meeste restaurants die McDelivery aanbieden te bestellen. Met de introductie van deze twee vegetarische burgers verdwijnt de huidige groenteburger van het menu.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: “Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag”

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: