McDonald’s introduceert nieuwe Veggie burgers

27 augustus 2018 | Thijs Jacobs

Morgen introduceert McDonald’s twee nieuwe burgers: de McChicken Veggie en de Homestyle Crispy Chicken Veggie. Met de Veggie Burgers - gemaakt van zuivel, zeewier en vezels - biedt McDonald’s een smaakvol alternatief aan gasten die een keer geen vlees willen eten. 

Wensen veranderen

McDonald’s Nederland ziet dat de wensen van haar gasten veranderen. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om minder vlees te eten en hierdoor groeit de groep flexitariërs in ons land. Om die reden introduceert McDonald’s permanent twee vegetarische burgers in vrijwel alle Nederlandse McDonald’s restaurants. Als basis dienen de lekkere en zeer succesvolle McChicken en Homestyle Crispy Chicken burgers. Zonder kip, maar met een krokante, smaakvolle Veggie Burger! Voorzien van het vegetarische keurmerk van de European Vegetarian Union.

“De afgelopen jaren heeft McDonald’s Nederland geïnvesteerd in het nog beter inspelen op de wensen van onze gasten. Trends, interesses en suggesties vanuit de Nederlandse consument zorgen ervoor dat wij ons productaanbod continu verbeteren en indien nodig uitbreiden, zodat we daadwerkelijk die producten kunnen aanbieden waar onze gasten om vragen”, aldus Erwin Dito, Directeur Marketing en Supply Chain. “Met de lancering van Veggie geven we gehoor aan de groeiende behoefte van Nederlanders om minder vlees te eten. En heel belangrijk, we bieden die consumenten een alternatief zonder dat ze hoeven in te leveren op smaak en kwaliteit.”

De lekkerste kipburgers nu ook Veggie

Het recept van de McChicken en de Homestyle Crispy Chicken blijft hetzelfde: het bekende broodje, de saus en de toppings, naar dan met een vegetarische, krokante burger van Valess. En uiteraard zonder bacon. Valess is een vleesvervanger gemaakt van zuivel, zeewier en vezels. De burger is rijk aan proteïne, calcium en vezels. Daarnaast zitten er ook belangrijke vitamines en mineralen in.

De Veggie Burgers zijn vanaf 28 augustus beschikbaar in bijna alle McDonald’s restaurants in Nederland en te bestellen via de McDrive, de Easy Order Kiosk en aan de counter bij een Crewlid. Daarnaast zijn Veggie Burgers ook in de meeste restaurants die McDelivery aanbieden te bestellen. Met de introductie van deze twee vegetarische burgers verdwijnt de huidige groenteburger van het menu.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Food trends
De culinaire trends van het moment 

Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaurants Awards - in de lekkerste materie. Het culinaire platform analyseerde de 31 favoriete restaurants van topchefs en vond vier trends om van te gaan w...

Economie Achtergronden
CBS: consumptie huishoudens bijna 2 procent hoger

Consumenten hebben in april 1,8 procent meer besteed dan in april 2018, meldt het CBS. De groei is hoger dan in de voorgaande drie maanden. Consumenten hebben in april 2019 vooral meer aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten besteed. Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: