McDonald’s introduceert nieuwe Veggie burgers

27 augustus 2018 | Thijs Jacobs

Morgen introduceert McDonald’s twee nieuwe burgers: de McChicken Veggie en de Homestyle Crispy Chicken Veggie. Met de Veggie Burgers - gemaakt van zuivel, zeewier en vezels - biedt McDonald’s een smaakvol alternatief aan gasten die een keer geen vlees willen eten. 

Wensen veranderen

McDonald’s Nederland ziet dat de wensen van haar gasten veranderen. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om minder vlees te eten en hierdoor groeit de groep flexitariërs in ons land. Om die reden introduceert McDonald’s permanent twee vegetarische burgers in vrijwel alle Nederlandse McDonald’s restaurants. Als basis dienen de lekkere en zeer succesvolle McChicken en Homestyle Crispy Chicken burgers. Zonder kip, maar met een krokante, smaakvolle Veggie Burger! Voorzien van het vegetarische keurmerk van de European Vegetarian Union.

“De afgelopen jaren heeft McDonald’s Nederland geïnvesteerd in het nog beter inspelen op de wensen van onze gasten. Trends, interesses en suggesties vanuit de Nederlandse consument zorgen ervoor dat wij ons productaanbod continu verbeteren en indien nodig uitbreiden, zodat we daadwerkelijk die producten kunnen aanbieden waar onze gasten om vragen”, aldus Erwin Dito, Directeur Marketing en Supply Chain. “Met de lancering van Veggie geven we gehoor aan de groeiende behoefte van Nederlanders om minder vlees te eten. En heel belangrijk, we bieden die consumenten een alternatief zonder dat ze hoeven in te leveren op smaak en kwaliteit.”

De lekkerste kipburgers nu ook Veggie

Het recept van de McChicken en de Homestyle Crispy Chicken blijft hetzelfde: het bekende broodje, de saus en de toppings, naar dan met een vegetarische, krokante burger van Valess. En uiteraard zonder bacon. Valess is een vleesvervanger gemaakt van zuivel, zeewier en vezels. De burger is rijk aan proteïne, calcium en vezels. Daarnaast zitten er ook belangrijke vitamines en mineralen in.

De Veggie Burgers zijn vanaf 28 augustus beschikbaar in bijna alle McDonald’s restaurants in Nederland en te bestellen via de McDrive, de Easy Order Kiosk en aan de counter bij een Crewlid. Daarnaast zijn Veggie Burgers ook in de meeste restaurants die McDelivery aanbieden te bestellen. Met de introductie van deze twee vegetarische burgers verdwijnt de huidige groenteburger van het menu.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Routing: liever efficiënt of meer contact met je gasten?

De routing in je lunchzaak is van groot belang. Tijdens de piekuren moet je immers iedere gast goed en snel voorzien van hetgeen zij besteld hebben. In veel gevallen gaat het dan ook om koffie: het is één van de bestsellers. Vrijwel geen enkele lunchroom uitgezonderd. We gingen te r...

Advertorial
Probeer nu GRATIS de botermelange van Debic

Roomboter geeft een rijkdom aan uw lunchroom die onmiskenbaar is voor het maken van broodjes waar gasten voor terugkomen. Het nadeel van roomboter is dat het niet direct smeerbaar is uit de koeling. Daarvoor is Debic Smeren & Bakken ontwikkeld: een direct smeerbare melange van roomboter en plant...

Advertorial
3, 2, 1… Stoof!

Oma’s draadjesvlees, dat is waar je elk kind voor wakker kunt maken. En nu we eenmaal volwassen zijn, loopt het water nog steeds in onze mond als we er alleen al aan denken. Anno 2019 zijn stoofgerechten weer helemaal back in business. Smakelijke hachee, Franse Boeuf Bourguignon, Vlaamse stove...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: