Leerlingen bedenken ve-GO burger

25 februari 2019 | Yonne van Geene

Op 25 februari lanceerde Vital4Skool de ve-GO burger, een vegetarische burger bedacht door leerlingen van St Michael College in Zaandam. De burger volgde uit een wedstrijd vanhet Technasium, een opleiding met extra focus op onderzoek en ontwerpen.

Begin dit jaar startten leerlingen van het St Michael College met de Technasium-opdracht: bedenk een gezond product voor Vital4Skool. Ruim 200 leerlingen deden mee. De leerlingen voerden als eerste stap marktonderzoek uit. Hierbij keken zij naar wat de leerlingen op school een lekker product zouden vinden dat ook gezond was.

Eisen

Het onderzoek werd opgevolgd door smaaktesten onder de leerlingen. Want een product mag dan in theorie gezond en lekker zijn, maar in de praktijk proeven blijft toch een must. Naast smaak speelde marketing en prijsstelling een rol. Vragen zoals welke promotiemiddelen in te zetten en hoe duur het product zou worden kwamen op.

Het product moest aan verschillende eisen voldoen om ervoor te zorgen dat het in de gezonde schoolkantine van Vital4Skool kon worden geplaatst. De belangrijkste pijler: het product moest voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Ook moest het verkoopbaar zijn onder de leerlingen van de eigen school.

De ve-GO burger

Verschillende groepen kwamen met mooie ideeën. De duidelijke winnaars bleken Koen, Lana en Pim met hun ve-GO burger. De ve-GO burger is een vegetarische burger met groentegarnering en een beetje saus op een bruin broodje. ‘Thuis eten we ook wel eens een vegetarische burger. Zo zijn we op het idee gekomen om een eigen vegetarische burger te ontwikkelen voor onze schoolkantine,’ aldus Pim.

De kers op de taart was dat de burger niet slechts in theorie werd bedacht, maar dat deze ook echt in de Vital4Skool-kantine verkocht zou worden. De leerlingen kwamen samen met Vital4Skool om verschillende soorten burgers te proeven. ‘Hij lijkt op een echte hamburger en smaakt ook zo,’ zegt Koen. ‘Dat is wat de doelgroep wil. We willen wel gezond eten maar het moet er wel lekker uit zien. Het lijkt op een fastfoodburger en dan is het goed. Zo eten ze toch gezond terwijl ze denken dat het fastfood is.’

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Routing: liever efficiënt of meer contact met je gasten?

De routing in je lunchzaak is van groot belang. Tijdens de piekuren moet je immers iedere gast goed en snel voorzien van hetgeen zij besteld hebben. In veel gevallen gaat het dan ook om koffie: het is één van de bestsellers. Vrijwel geen enkele lunchroom uitgezonderd. We gingen te r...

Advertorial
Probeer nu GRATIS de botermelange van Debic

Roomboter geeft een rijkdom aan uw lunchroom die onmiskenbaar is voor het maken van broodjes waar gasten voor terugkomen. Het nadeel van roomboter is dat het niet direct smeerbaar is uit de koeling. Daarvoor is Debic Smeren & Bakken ontwikkeld: een direct smeerbare melange van roomboter en plant...

Advertorial
3, 2, 1… Stoof!

Oma’s draadjesvlees, dat is waar je elk kind voor wakker kunt maken. En nu we eenmaal volwassen zijn, loopt het water nog steeds in onze mond als we er alleen al aan denken. Anno 2019 zijn stoofgerechten weer helemaal back in business. Smakelijke hachee, Franse Boeuf Bourguignon, Vlaamse stove...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: