KHN staakt overleg met vakbonden

20 april 2020 | Thijs Jacobs

De afgelopen periode heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) gesprekken gevoerd met de vakbonden CNV Vakmensen (CNV) en FNV Horeca (FNV) over tijdelijke maatregelen met betrekking tot flexibiliteit en verlofdagen. In deze gesprekken heeft KHN aangekaart dat alle financiële druk nu uitsluitend op de schouders van de werkgever ligt en er geen enkel offer van werknemerszijde is gevraagd of geboden.

De nood bij horecaondernemers is hoog en als er niet snel wordt ingegrepen, moet twee derde van de horecazaken voor 1 juli zijn deuren sluiten, aldus KHN. Om de lasten eerlijk te verdelen was KHN vastbesloten om met de vakbonden tot een gezamenlijk gedragen oplossing te komen met betrekking tot de invoering van maatregelen die voor verlichting kunnen zorgen bij horecaondernemers. Het is volgens KHN onvermijdelijk dat ook door werknemers een steentje moet worden bijdragen om de horeca te laten overleven. Echter weigeren de vakbonden concrete medewerking, aldus KHN.  

Inhoudelijke vraag

In een tijd waarin de covid-19 crisis iedereen raakt en de maatschappelijke oproep is om gezamenlijk de schouders eronder te zetten en de pijn te delen, heeft KHN de vakbonden gevraagd om mee te werken aan:

Het gespreid betalen en/of later uitbetalen van vakantiegeld.
Het tijdelijk stoppen van opbouw vakantiedagen en/of vakantiegeld gedurende de periode van sluiting en dus inactiviteit van werknemers.
De mogelijkheid om een aantal vakantiedagen eenzijdig in te kunnen zetten in deze periode van sluiting.
De mogelijkheden bespreken van het tijdelijk stoppen van pensioenopbouw en daarmee premiebetaling stoppen gedurende een aantal maanden.

KHN heeft de bonden gevraagd constructief mee te denken en een concrete bijdrage te leveren. Echter is er op al deze punten vooralsnog geen enkele sprake van medewerking vanuit de bonden, zo bleek uit een gesprek van donderdag 16 april jl. De vakbonden geven weliswaar aan begrip te hebben voor de situatie van de werkgevers, maar blijkbaar is dit niet genoeg om ook daadwerkelijk in beweging te komen. Uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke maatregelen; het is dan ook niet uit te leggen waarom de verantwoordelijkheid alleen bij de werkgever wordt neergelegd.

Werkgelegenheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid

Medewerking van de vakbonden op de door KHN genoemde punten kan horecaondernemers op korte termijn adem geven en daarmee de kans vergroten op het voortbestaan van hun bedrijven. Het lijkt of de vakbonden vergeten dat daar 1-op-1 werkgelegenheid en dus baanbehoud tegenover staan. Door geen medewerking te verlenen op deze punten, helpen de vakbonden de werkgevers verder in de put, met als mogelijk gevolg een sterk toenemende druk op het UWV loket de komende weken en maanden. KHN is verbaasd over de passieve houding van de vakbonden. Dít is een kans om aan baanbehoud te werken!

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: "Het is onbestaanbaar dat de vakbonden op géén van de verzoeken ingaan. Juist in deze tijd móeten werkgevers en werknemers samen optrekken; het behoud van banen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Alleen door samen te werken, kunnen we deze crisis doorstaan."

Teleurstelling

De vakbonden gaven aan wél mee te willen denken op de langere termijn, zoals transitieregelingen voor medewerkers naar andere branches. Op zich een positieve en constructieve gedachte, maar met de huidige vooruitzichten en tekortschietende noodmaatregelen van het kabinet is voor een groot deel van de werkgevers helemaal geen langere termijn weggelegd. De problemen zijn nú!

Brandbrief minister Wiebes & minister Koolmees

Op 15 april jl. stuurde KHN de ministers Wiebes en Koolmees een brandbrief en vroeg het kabinet concreet om actie te ondernemen om ook de vakbonden op dit punt in beweging te krijgen. Het kan in deze tijd niet zo zijn dat de vakbonden niet bereid zijn te bewegen en alle risico’s en verantwoordelijkheid bij de werkgevers laten liggen. De covid-19 crisis betekent een economische impact van jewelste. Willen we dit als maatschappij overleven, dan zal de financiële pijn zo eerlijk mogelijk verdeeld moeten worden over zowel werkgevers als werknemers.

Advies KHN aan leden: regel het onderling!

Nu vanuit de vakbonden geen centrale medewerking komt om werkgevers op korte termijn te helpen, adviseert KHN haar leden om zélf in gesprek te gaan met hun werknemers over eventuele mogelijkheden met betrekking tot bijvoorbeeld vakantiegeld en/of vakantiedagen. Als centrale afspraken niet mogelijk zijn, dan moeten individuele afspraken met 340.000 horecamedewerkers voor enige verlichting zorgen. Gelukkig hebben we al veel goede voorbeelden van bereidwilligheid voorbij zijn gekomen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Awards
Yoghurt Barn genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2020

Nederlanders eten de meeste yoghurt ter wereld. Toch is Yoghurt Barn het enige restaurant in Nederland dat geheel in het teken van deze frisse lekkernij staat. Wouter en Esther Staal hadden totaal geen ervaring in de horeca toen ze negen jaar geleden hun eerste Yoghurt Barn openden. Inmiddels hebben ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Opening Koffie & thee
Coffeelicious nu ook in de Albert Heijn in ‘s-Gravendeel

Na 2 succesvolle pick-up points met de Cookie Mobiel in ‘s-Gravendeel komt Coffeelicious nu vast in het assortiment bij AH Mahu ‘s-Gravendeel te liggen. Vanaf aanstaande zaterdag 17 oktober ligt Coffeelicious in het vaste assortiment bij AH Mahu ‘s-Gravendeel. In het assortiment zi ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: