KHN niet blij met Restaurantweek AirDnD

27 maart 2017 | Roy Spijker
KHN niet blij met Restaurantweek AirDnD<

Koninklijke Horeca Nederland is niet blij met de aangekondigde restaurantweek van AirDnD (aird Drink 'n Dine) in Amsterdam. De ondernemersorganisatie schrijft op hun website dat de actie een promotie is voor Illegale horeca en daarom voor de KHN onaanvaardbaar is. Robèr Willemsen, voorzitter van de KHN, is vooral teleurgesteld dat er op de website van de Restaurantweek van Airdnd te lezen valt dat het initiatief steun heeft van de gemeente Amsterdam.

"De hobbykoks die meedoen, hebben geen drank- en horecavergunning en het is onbekend of zij bijvoorbeeld de eisen voor hygiëne, milieu, voedsel- en brandveiligheid in acht nemen," zegt Willemsen op de website van KHN. 

Advertenties
Op de advertenties van de restaurantweek van AirDnD staat dat hobbykoks tegen betaling ook alcoholische dranken verstrekken. Volgens Willemsen is dit in strijd met de Drank- en Horecawet en strookt het niet met het alcoholbeleid van de overheid. "Deze restaurantweek in Amsterdam zou dan ook juist aanleiding moeten zijn voor instanties als de gemeente Amsterdam, de Belastingdienst en de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit om streng te controleren op de wettelijke eisen."

Thuisrestaurants
Via AirDnD zijn huiskamerrestaurants in ruim 200 Nederlandse gemeentes te boeken, de meeste daarvan zijn in Amsterdam. Om meer bekendheid te geven aan deze nieuwe manier van uit eten gaan, wordt de huiskamerrestaurantweek georganiseerd door AirDnD.

"Dit is ons al veel langer een doorn in het oog, want het is gewoon oneerlijke concurrentie. Onze bedrijven moeten aan allerlei strenge eisen voldoen en particulieren die restaurantje spelen kunnen ongelimiteerd hun gang gaan."

"Naast wettelijke eisen is het ook de vraag of deze koks hun verdiensten bij de belasting opgeven als inkomsten. Ze rekenen gangbare horecaprijzen variërend van 15 euro tot 45 euro zo blijkt op de website." Willemsen benadrukt dat innovatie in de horeca uitstekend is. "Maar er moet wel een gelijk en eerlijk speelveld zijn."

Meer lezen over KHN? Klik Hier!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: