Geen vooruitgang geboekt bij tweede ronde cao-onderhandelingen

13 oktober 2017 | Thijs Jacobs
Geen vooruitgang geboekt bij tweede ronde cao-onderhandelingen

Donderdag 12 oktober 2017 was de tweede ronde van de cao onderhandelingen. Met de opstelling van FNV Horeca gaat het volgens de KHN onderhandelingsdelegatie niet lukken om snel het huidige KHN Model Arbeidsvoorwaardenreglement (AVR) om te zetten in een nieuwe horeca cao die voor iedereen in de horeca (leden en niet leden van KHN) gaat gelden.

Doel van KHN is om snel te komen tot een cao die voor iedereen als bodem gaat gelden en die dus in de hele horeca eerlijke voorwaarden regelt voor eerlijk werk. Zodat medewerkers hun werkgever daarop kunnen aanspreken.

Looneisen

FNV Horeca houdt vast aan irreële looneisen, terugwerkende kracht, ingewikkelde verrekeningen en dubbele loonsverhogingen voor KHN-leden die op dit moment het AVR volgen. Daarmee legt FNV Horeca de last vooral bij KHN-leden, aldus de KHN-delegatie. Het doel om snel tot een cao te komen en om ook op korte termijn met een sociale agenda voor de toekomst te starten, kan dan niet worden bereikt.

KHN, FNV Horeca en CNV Vakmensen spraken deze zomer af om te gaan onderhandelen over het omzetten van het AVR naar een horeca cao met een regeling voor seizoenswerk en invalwerk en een aanpassing van de lonen. Dat kan alleen slagen als de lasten ervan evenwichtig in de tijd (en dus niet met terugwerkende kracht) en over alle werkgevers worden verdeeld. De KHN-delegatie blijft zich daarvoor inzetten.

Maatwerk

Daarnaast was en is het uitgangspunt van KHN dat ook met een nieuwe horeca cao maatwerk voor individuele horecaondernemers mogelijk moet zijn. Tijdens eerdere gesprekken heeft KHN dat meerdere keren benadrukt

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Yoghurt Barn genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2020

Nederlanders eten de meeste yoghurt ter wereld. Toch is Yoghurt Barn het enige restaurant in Nederland dat geheel in het teken van deze frisse lekkernij staat. Wouter en Esther Staal hadden totaal geen ervaring in de horeca toen ze negen jaar geleden hun eerste Yoghurt Barn openden. Inmiddels hebben ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Opening Koffie & thee
Coffeelicious nu ook in de Albert Heijn in ‘s-Gravendeel

Na 2 succesvolle pick-up points met de Cookie Mobiel in ‘s-Gravendeel komt Coffeelicious nu vast in het assortiment bij AH Mahu ‘s-Gravendeel te liggen. Vanaf aanstaande zaterdag 17 oktober ligt Coffeelicious in het vaste assortiment bij AH Mahu ‘s-Gravendeel. In het assortiment zi ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: