Interview: 'Vier jaar later profiteren we nog steeds'

30 juni 2017 | Roy Spijker

Trots waren Rob en Aniëlka van lunchroom Smaak in Rijen, toen hun broodje The Social Club in 2013 de wedstrijd om Het Lekkerste Lunchroombroodje won. Volgens Rob brengt deze overwinning vier jaar later nog steeds voordelen met zich mee. 

DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWSTE EDITIE VAN LUNCHROOM

"The Social club wordt nog steeds veel verkocht,” zegt Rob. “Het populairste broodje op de kaart is het niet meer, maar als we tegen gasten zeggen dat dit broodje ooit is uitgeroepen als Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland reageren ze enthousiast. Op de menukaart staat ook geschreven dat het broodje de wedstrijd heeft gewonnen en je ziet toch dat dit werkt. Het staat nog altijd in de top 5 van meest bestelde gerechten. We gebruiken de titel die we hebben gewonnen nog steeds in onze correspondentie. Vier jaar later profiteren we nog steeds."

Positieve vibe
Door mee te doen aan Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland merkte Rob dat dit op vele vlakken positief uitpakte. "Er ontstond een positieve vibe in onze zaak. De mensen in de keuken werden gemotiveerd om iets creatiefs te bedenken, maar ook om de kwaliteit van de broodjes te waarborgen. Daarnaast merkten we dat onze gasten er blij van werden dat The Social Club is uitgeroepen tot Het Lekkerste Lunchroombroodje van 2013. Mensen in Rijen vertelden vol trots aan familieleden die ergens anders vandaan kwamen dat ze hier lekker konden lunchen. We kregen het zeker in de eerste maanden heel druk. De omzet steeg met 15 tot 20 procent in deze periode."

Inspiratie
The Social Club is een broodje voor twee personen, dat is belegd met reepjes gemarineerde biefstuk, gerookte zalm, zoetzure wortel, komkommer, witte koolsalade en een gamba wasabi-delight. De inspiratie voor dit gerecht is opgedaan bij een eerdere winnaar van Het Lekkerste Lunchroombroodje. "Ik heb twee koks naar ’t Stief Kwartierke in Breda (winnaar Het Lekkerste Lunchroombroodje 2012 met ‘say cheese’, red.) gestuurd om inspiratie op te doen. Daar hebben zij gezien hoe het is om met lokale streekproducten te werken. Hier is The Social Club uit ontstaan. Dat is dan ook een tip die ik andere lunchrooms mee wil geven. Kijk bij collega’s en laat je inspireren."

Word jij de winnaar van Het Lekkerste Lunchroombroodje 2017?

Wil jij net als Rob & Aniëlka ook de prijs voor Het Lekkerste Lunchroombroodje winnen? Dat kan! Stuur ons de receptuur en een foto van je broodje (of iets wat er op lijkt: een bagel mag dus ook). Klik hier om je in te schrijven voor de wedstrijd. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
[FOTO'S] Is dit de gaafste horecahotspot van Rotterdam?

Één plek waar je terecht kunt voor een tal van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Midden in het centrum van Rotterdam opende café DoDo haar imposante deuren voor publiek. Met maar liefst 220 zitplaatsen verdeeld over 7 uiteenlopende wereldse themaruimtes, belooft dez...

Lunchroom
Anne&Max wil vijf nieuwe vestigingen in 2020

Anne&Max wilt dé huiskamer in de stad zijn die haar gasten elke dag verrast met heerlijke biologische producten, zeer gastvrije service in mooie karakteristieke panden met een trendy interieur. Anne&Max is hard gegroeid in de afgelopen twee jaar en is nog steeds volop in ontwikkeli...

Opening Rotterdam
Bagels & Beans opent in Rotterdam Alexandrium

Goed nieuws voor wie in het oosten van Rotterdam woont of daar graag gaat shoppen: voor een paddoburgerbagel of de beruchte cheesecake kun je gewoon hier terecht. De vijfde Bagels & Beans van de Maasstad opent op 23 oktober in Rotterdam Alexandrium zijn prachtige glazen puien. Niet te missen als...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: