Smaak wint Lekkerste Lunchroombroodje

7 november 2013 |
Smaak wint Lekkerste Lunchroombroodje

Het broodje ‘The Social Club’ van Smaak uit Rijen is het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2013. De jury van vakblad Lunchroom kende aan het broodje
van chef Noor Verschuren en eigenaresse Aniëlka Menner de meeste punten toe.

The Social Club
The Social Club bestaat uit vier op elkaar gestapelde sneetjes hoevebrood. Het eerste sneetje is belegd met gerookte zalm, rode ui en rucola. Dan volgt een sneetje met witte kool, dressing en een sandwichspread vermengd met een klein beetje wasabi. Het derde sneetje is voor de in ketjap gemarineerde biefstuk en komkommerrepen. Op de laatste snee liggen wortelrepen en rucola. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door een lange prikker met daaraan een zongedroogde tomaat en een gebakken gamba.

Het verhaal van het broodje
Bij deze jaarlijkse broodjeswedstrijd gaat om het ‘lekkerste broodje’, maar het idee achter The Social Club verdient een vermelding. Iedereen is vandaag de dag zo druk in de weer met Twitter, Facebook, en WhatsApp, dat er maar weinig tijd is voor het echte sociale leven. Met The Social Club speelt SMAAK hierop in. De rijk belegde clubsandwich moet met z’n tweeën worden gedeeld. Gewoon weer even tijd nemen om met elkaar, onder het genot van een lekker broodje, face-to-face bij te kletsen.

Het jurycommentaar
Naast de originaliteit van het broodje en presentatie blinkt de Social Club uit in smaak. Uit het jurycommentaar: ‘Alle ingrediënten combineren goed met elkaar’, ‘Ontzettend verse zalm en een perfecte cuisson van de biefstukreepjes’, ‘Surf & turf, maar dan 2.0’, ‘Origineel om samen te delen’, ‘De verhouding brood/beleg is goed in balans’, ‘Wat een veelzijdigheid van smaken’, ‘Een winnaar die andere lunchroomondernemers inspireert’.

Overige finalisten
De overige kanshebbers waren in willekeurige volgorde: Sandwich Venkel van Diana en Cheryl van Dongen (Zusjes Biologische Delicatessen, Espresso & Lunch uit Dordrecht), Culinair Ontwaken van Kees Elhorst (Elhorst Eten & Drinken uit Alkmaar), Bagel Parmabella van Xiaoyan Wang & David Horstman (Bagels & Beans Amsterdam Waterlooplein) en Bruchetta Crostini van Jack Heijkoop (Gasterij Den Dis uit Bladel).

De wedstrijd
Een vakjury heeft de kanshebbende lunchgerechten geproefd. De jury, onder leiding van hoofdredacteur en juryvoorzitter Frank Lindner, lette tijdens de onaangekondigde bezoeken op: smaak, presentatie, broodgebruik, originaliteit, gebruik en versheid van beleg, garnering en mondgevoel. Lindner: “Aniëlka en Noor van SMAAK mogen zich met recht een jaar lang de makers van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland noemen. Behalve de smaak en versheid is het een broodje met een bijzonder origineel verhaal. De finalisten waren stuk voor stuk terechte kanshebbers. Ik ben zeer te spreken over de kwaliteit van alle genomineerde broodjes.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: