Smaak wint Lekkerste Lunchroombroodje

7 november 2013 |
Smaak wint Lekkerste Lunchroombroodje<

Het broodje ‘The Social Club’ van Smaak uit Rijen is het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2013. De jury van vakblad Lunchroom kende aan het broodje
van chef Noor Verschuren en eigenaresse Aniëlka Menner de meeste punten toe.

The Social Club
The Social Club bestaat uit vier op elkaar gestapelde sneetjes hoevebrood. Het eerste sneetje is belegd met gerookte zalm, rode ui en rucola. Dan volgt een sneetje met witte kool, dressing en een sandwichspread vermengd met een klein beetje wasabi. Het derde sneetje is voor de in ketjap gemarineerde biefstuk en komkommerrepen. Op de laatste snee liggen wortelrepen en rucola. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door een lange prikker met daaraan een zongedroogde tomaat en een gebakken gamba.

Het verhaal van het broodje
Bij deze jaarlijkse broodjeswedstrijd gaat om het ‘lekkerste broodje’, maar het idee achter The Social Club verdient een vermelding. Iedereen is vandaag de dag zo druk in de weer met Twitter, Facebook, en WhatsApp, dat er maar weinig tijd is voor het echte sociale leven. Met The Social Club speelt SMAAK hierop in. De rijk belegde clubsandwich moet met z’n tweeën worden gedeeld. Gewoon weer even tijd nemen om met elkaar, onder het genot van een lekker broodje, face-to-face bij te kletsen.

Het jurycommentaar
Naast de originaliteit van het broodje en presentatie blinkt de Social Club uit in smaak. Uit het jurycommentaar: ‘Alle ingrediënten combineren goed met elkaar’, ‘Ontzettend verse zalm en een perfecte cuisson van de biefstukreepjes’, ‘Surf & turf, maar dan 2.0’, ‘Origineel om samen te delen’, ‘De verhouding brood/beleg is goed in balans’, ‘Wat een veelzijdigheid van smaken’, ‘Een winnaar die andere lunchroomondernemers inspireert’.

Overige finalisten
De overige kanshebbers waren in willekeurige volgorde: Sandwich Venkel van Diana en Cheryl van Dongen (Zusjes Biologische Delicatessen, Espresso & Lunch uit Dordrecht), Culinair Ontwaken van Kees Elhorst (Elhorst Eten & Drinken uit Alkmaar), Bagel Parmabella van Xiaoyan Wang & David Horstman (Bagels & Beans Amsterdam Waterlooplein) en Bruchetta Crostini van Jack Heijkoop (Gasterij Den Dis uit Bladel).

De wedstrijd
Een vakjury heeft de kanshebbende lunchgerechten geproefd. De jury, onder leiding van hoofdredacteur en juryvoorzitter Frank Lindner, lette tijdens de onaangekondigde bezoeken op: smaak, presentatie, broodgebruik, originaliteit, gebruik en versheid van beleg, garnering en mondgevoel. Lindner: “Aniëlka en Noor van SMAAK mogen zich met recht een jaar lang de makers van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland noemen. Behalve de smaak en versheid is het een broodje met een bijzonder origineel verhaal. De finalisten waren stuk voor stuk terechte kanshebbers. Ik ben zeer te spreken over de kwaliteit van alle genomineerde broodjes.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: