Smaak wint Lekkerste Lunchroombroodje

7 november 2013
Smaak wint Lekkerste Lunchroombroodje

Het broodje ‘The Social Club’ van Smaak uit Rijen is het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2013. De jury van vakblad Lunchroom kende aan het broodje
van chef Noor Verschuren en eigenaresse Aniëlka Menner de meeste punten toe.

*The Social Club*
The Social Club bestaat uit vier op elkaar gestapelde sneetjes hoevebrood. Het eerste sneetje is belegd met gerookte zalm, rode ui en rucola. Dan volgt een sneetje met witte kool, dressing en een sandwichspread vermengd met een klein beetje wasabi. Het derde sneetje is voor de in ketjap gemarineerde biefstuk en komkommerrepen. Op de laatste snee liggen wortelrepen en rucola. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door een lange prikker met daaraan een zongedroogde tomaat en een gebakken gamba.

*Het verhaal van het broodje*
Bij deze jaarlijkse broodjeswedstrijd gaat om het ‘lekkerste broodje’, maar het idee achter The Social Club verdient een vermelding. Iedereen is vandaag de dag zo druk in de weer met Twitter, Facebook, en WhatsApp, dat er maar weinig tijd is voor het echte sociale leven. Met The Social Club speelt SMAAK hierop in. De rijk belegde clubsandwich moet met z’n tweeën worden gedeeld. Gewoon weer even tijd nemen om met elkaar, onder het genot van een lekker broodje, face-to-face bij te kletsen.

*Het jurycommentaar*
Naast de originaliteit van het broodje en presentatie blinkt de Social Club uit in smaak. Uit het jurycommentaar: ‘Alle ingrediënten combineren goed met elkaar’, ‘Ontzettend verse zalm en een perfecte cuisson van de biefstukreepjes’, ‘Surf & turf, maar dan 2.0’, ‘Origineel om samen te delen’, ‘De verhouding brood/beleg is goed in balans’, ‘Wat een veelzijdigheid van smaken’, ‘Een winnaar die andere lunchroomondernemers inspireert’.

*Overige finalisten*
De overige kanshebbers waren in willekeurige volgorde: Sandwich Venkel van Diana en Cheryl van Dongen (Zusjes Biologische Delicatessen, Espresso & Lunch uit Dordrecht), Culinair Ontwaken van Kees Elhorst (Elhorst Eten & Drinken uit Alkmaar), Bagel Parmabella van Xiaoyan Wang & David Horstman (Bagels & Beans Amsterdam Waterlooplein) en Bruchetta Crostini van Jack Heijkoop (Gasterij Den Dis uit Bladel).

*De wedstrijd*
Een vakjury heeft de kanshebbende lunchgerechten geproefd. De jury, onder leiding van hoofdredacteur en juryvoorzitter Frank Lindner, lette tijdens de onaangekondigde bezoeken op: smaak, presentatie, broodgebruik, originaliteit, gebruik en versheid van beleg, garnering en mondgevoel. Lindner: “Aniëlka en Noor van SMAAK mogen zich met recht een jaar lang de makers van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland noemen. Behalve de smaak en versheid is het een broodje met een bijzonder origineel verhaal. De finalisten waren stuk voor stuk terechte kanshebbers. Ik ben zeer te spreken over de kwaliteit van alle genomineerde broodjes.”

Overig nieuws