HorecaVrij pleit voor nationale vrije dag op heropeningsdag horeca

24 februari 2021 | redactie

Heel horecaminnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar hét moment dat de horeca zijn deuren weer mag openen. Op die langverwachte dag wil iedereen maar één ding: volop genieten op de terrassen van onze favorieten horecagelegenheden.

Nog meer hunkert men naar de sociale connectie die hiermee gepaard gaat. Want samen met het gezin, een vriendengroep of familie als vanouds genieten van een drankje of hapje buiten de deur lijkt al zo lang geleden. Om die felbegeerde heropeningsdag zo goed mogelijk en coronaproof, te kunnen vieren én mensen opnieuw met elkaar te verbinden, pleit horecaketen De Beren als initiatiefnemer van HorecaVrij voor een nationale feestdag en start de petitie #horecavrij.

Samen aftellen tot heropeningsdag van de horeca

Voor de tweede keer op rij moesten alle horecagelegenheden de deuren sluiten. Het afgelopen jaar mochten zij slechts 5 maanden open zijn. Hoewel daar lange tijd veel begrip voor is geweest, is de maat nu vol en wordt het hoog tijd dat de horeca echt gehoord wordt. Om die reden wil horecaketen De Beren zich verenigen met zowel consument als concullega’s middels het initiatief HorecaVrij en start een petitie. Ad schaap, eigenaar van De Beren: “We hebben een lange adem gehad en hebben ons te allen tijde aan de maatregelen gehouden. Nu is het tijd om weer aan de slag te gaan. Met de lente in aantocht en de dalende besmettingscijfers zien wij daar ook alle kansen voor. Wij, de consument en onze concullega’s zijn er klaar voor. Het aftellen kan beginnen. Als we straks weer open zijn, gaan we ook niet meer dicht. Het is goed geweest." 

De heropening van de horeca wordt groots aangepakt. Naast het opstarten van een petitie worden er #horecavrij-vlaggen verkocht. “De heropeningsdag moet voelen als één groot feest en voor de huidige generaties als een bevrijding. We hangen letterlijk de vlag uit en laten Nederland groen kleuren. Hoe mooi is het om de saamhorigheid van de horeca op zo’n manier terug te zien?”, voegt Schaap toe. De vlag is te bestellen via: www.horecavrij.nl.

Tekenen petitie

HorecaVrij wil minimaal 100.000 handtekening verzamelen en roept om die reden zoveel mogelijk horecagelegenheden en consumenten op om de petitie te ondertekenen. Samen willen zij strijden voor een nationaal jaarlijks terugkerende vrije dag op de heropeningsdag van de horeca.

Foto: Luc Cataldi

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Fastservice
Wayback Burgers opent haar derde vestiging in Winschoten

Eind maart kondigde Wayback Burgers Nederland de opening van haar tweede vestiging in Nederland en eerste delivery vestiging ter wereld, die gerealiseerd wordt in Tilburg. Op maandag 19 april zal Tilburg geopend worden en daarna trekt de bouwkaravaan door naar het hoge noorden, namelijk naar Winscho ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Achtergronden
8 jaar geleden in Lunchroom: Lunchroom Le Stelle, Haren

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een gesprek met ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: