Extra steun voor Gelderse horecaondernemers

15 februari 2021 | Redactie

Er komt extra ondersteuning voor de Gelderse horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die zwaar is getroffen door de coronacrisis. Met de extra aanvulling op de bestaande voucherregeling ‘Steuntje in de rug’ worden ondernemers geholpen die eind 2020 dit destijds misliepen vanwege de grote belangstelling voor de voucherregeling.

De provincie maakt daarom opnieuw geld vrij. Ondernemers uit deze sectoren kunnen daarmee onder meer professioneel advies inhuren. Koninklijke Horeca Nederland en HISWA-RECRON helpen daarbij.

Met de voucherregeling kunnen ondernemers uit de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector zakelijk advies inkopen, gericht op de toekomst van het bedrijf. De voucher kan worden ingezet voor advies op het gebied van strategie, innovatie, marketing en duurzaamheid. Maar ook voor een doorstart of saneringstraject. Ondernemersorganisaties voor watersport en recreatie (HISWA-RECRON) en horeca (Koninklijke Horeca Nederland (KHN) verzorgen de uitvoering van de voucherregeling.

Zorgen

Recreatie en toerisme-gedeputeerde Peter van ’t Hoog: “Het zijn zeer zware tijden voor de recreatie en horecasector. Daarom hebben we snel geschakeld. Deze voucherregeling borduurt voort op de eerste regeling en is uiteraard ook toekomstgericht. Ik hoop van harte dat het deze ondernemers zal helpen.”  

Voorzitter KHN Gelderland Sander Wind is zeer verheugd over de aanvulling van de voucherregeling: "Voor veel ondernemers staat hun gebruikelijke bedrijfsvoering - soms letterlijk - op z'n kop. Zij kunnen momenteel alle hulp gebruiken om hun bedrijf te redden. Het hoge aantal aanvragen voor deze voucherregeling toont aan hoe hoog de nood is. We hopen dat ondernemers met deze aanvulling een steuntje in de rug krijgen om deze crisis door te komen, zodat we samen weer vooruit te kunnen kijken." 

Toekomstperspectief

Geert Dijks, directeur van HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en leisure: “Deze extra financiële impuls van de provincie voor een steuntje in de rug voor onze sector is van groot belang. Er is duidelijk behoefte aan zicht op perspectief. De ondernemer zal zelf moeten bepalen hoe en welk vrijetijdsproduct hij in de markt zal zetten. Ondersteunend advies van buitenaf met deze voucherregeling is daarbij  een waardevol hulpmiddel. Ik hoop dat meer provincies het initiatief van gedeputeerde Van ’t Hoog volgen.”

Extra ondersteuning
Deze extra ondersteuning komt alleen beschikbaar voor de ondernemers die eerder bij KHN en HISWA-RECRON een aanvraag hebben gedaan. Nadat de eerste provinciale voucherregeling eind 2020 beschikbaar kwam, was de bodem van de subsidiepot binnen twee dagen bereikt, Er is daarom meteen een wachtlijst opgesteld. De provincie Gelderland maakt een kleine miljoen euro vrij voor extra ondersteuning. De provincie, KHN en HISWA-RECRON realiseren zich dat de nood voor de ondernemers zeer hoog blijft. Maar hopen ook een grote groep getroffen ondernemers gericht te hebben geholpen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Coronamaatregelen verlengd, terrassen misschien open op 31 maart

Alle coronamaatregelen worden verlengd tot dinsdag 30 maart. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend op de persconferentie. Als het R-getal onder de 1 blijft, ziet minister De Jonge kans om de terrassen per 31 maart te openen. Maar hij gaf ook aan dat de vooruitzichten voor een derde golf er niet go ...

Fastservice
Bram Ladage breidt vegetarisch assortiment uit

Flexitariër, vegetariër of veganist? Dan ben je ook bij Bram Ladage aan het juiste adres. De Rotterdamse patatkoning voegt deze week een duurzame oesterzwamkroket en veganistische NoChicken Nuggets toe aan het assortiment. Hiermee trapt Bram Ladage zijn Maand Zonder Vlees af: een maand waa ...

Interview Longread
Coronacrisis: van hotdogkeizer naar koekjeskoning

De onbetwiste hotdog- en cocktailkoning van Zwolle werd noodgedwongen een heuse koekjeskoning tijdens de coronacrisis. Rolf Dingerink vertelt over ondernemen in een turbulente tijd. Ten tijde van corona verantwoordelijkheid dragen voor een bedrijf in een branche die het zwaar heeft; dat brengt vele ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

Achtergronden
13 jaar geleden in Lunchroom: Lunch & Zo, Maastricht

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Interview Ondernemen Themamaand energie
Meer energie voor horecaondernemers

De horeca heeft het bijzonder zwaar. Noodlijdende ondernemers zijn naarstig op zoek naar perspectief, besparingen en nieuwe omzetstromen. Interne energie is volgens Sebastiaan Hooft - auteur van het boek ‘APK voor ondernemers’ en zelf een ondernemende duizendpoot - daarin ‘key&rsqu ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: