Einde Aziatisch sprookje Wim Markwat

22 mei 2017 | Thijs Jacobs

De samenwerking tussen horecaondernemer Wim Markwat en Wok to go-eigenaar Hung Yip is beëindigd. Begin dit jaar maakten beide ondernemers met veel enthousiasme bekend Wok to go klaar te willen stomen voor kwalitatieve groei in de toekomst. Door een verschil aan inzichten over de aanpak en invulling is inmiddels besloten niet samen verder te gaan.

Het besluit om de samenwerking te stoppen, is in goed overleg genomen. Zowel Hung Yip als Wim Markwat vinden het jammer maar verwijten elkaar niets. Wim Markwat: “Helaas is al snel gebleken dat mijn opvattingen en die van Hung Yip over hoe we met Wok to Go de toekomst in zouden gaan, te veel uiteen lopen.”

Hung Yip alleen verder
De oprichting van de nieuwe bv voor Wok to go met Wim Markwat als aandeelhouder, is het breekpunt geweest. Er bleken teveel obstakels om tot een werkbare overeenkomst voor beide partijen te komen. Daarop is besloten de samenwerking te staken. ”Ik heb nog steeds veel waardering voor de creativiteit en kennis van de producten van Hung Yip”, zegt Markwat. Yip gaat nu alleen verder met zijn Aziatische fastserviceformule Wok to go.

Nieuwe formule voor Wim Markwat
Wim Markwat is nog steeds enthousiast over de commerciële mogelijkheden van Aziatische fastservice en natural food in de toekomst. Daarom is hij volop bezig met het opzetten van een nieuwe formule die hij binnen enkele weken hoopt te lanceren. Hij heeft inmiddels de steun van 12 enthousiaste ondernemers die zich als franchisenemer willen aansluiten. Verder participeren groothandel VHC Jongens en verschillende fabrikanten. “Het is heel bijzonder dat mensen zoveel vertrouwen in ons hebben terwijl wij nog niets tastbaars hebben om te laten zien.”

Franchiseketen volgens nieuwe wetgeving
Natuurlijke producten, eerlijkheid, bevlogenheid en betrokkenheid zijn de uitgangspunten van het nieuwe franchiseconcept. “Het is de ultieme wens om deze franchiseketen tot een lifestyle uit te bouwen.” De franchiseformule zal volgens de nieuwste wetgeving worden ingericht. Franchisenemers krijgen actieve begeleiding om te ondernemen. Binnenkort maakt Wim Markwat meer bekend over de naam en invulling van deze nieuwe fastserviceformule.

Over Wim Markwat
Wim Markwat kent de fastservice- en formulewereld als geen ander. Hij is grondlegger van fastserviceformules als Family, Foodmaster en Vital4Skool. Momenteel runt hij in Amsterdam Family IJburg. Hij draait al 30 jaar mee in het cafetariavak.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: