eazie breidt uit naar 21 vestigingen in 2018

31 oktober 2018 | Thijs Jacobs

eazie, een van de grootste healthy food restaurantketens van Nederland, heeft haar eerste stationslocatie geopend in Tilburg. Met 21 vestigingen in 2018 en groeiend naar 30 vestigingen in 2019 is eazie een belangrijke Nederlandse speler in ‘healthy-food-on-the-go’.

Naast een verwachte autonome omzetgroei van 10 procent per jaar, zet eazie in op de toenemende markt van bezorgen en op productontwikkeling. Zo heeft eazie haar healthy food concept onder andere doorontwikkeld in samenwerking met de sportdiëtiste Naomi Brinkmans van de KNVB. Hierdoor is het mogelijk geworden om healthy food 100 procent aan te laten sluiten op iemands persoonlijke doelen. Locatie Tilburg is de eerste locatie die met dit doorontwikkelde eazie-foodconcept werkt.  Andere vestigingen volgen snel. 

Trend: bewuster en gezonder eten

Shunli Huang, medeoprichter eazie: “Afgelopen jaar heeft eazie hard gewerkt om het concept een nieuwe uitstraling te geven. eazie Tilburg Centraal Station is de eerste eazie-franchisevestiging die volledig is ingericht volgens de meest recente uitgangspunten van het eazie concept. Het verder optimaliseren van onze andere locaties volgt snel. Locatie Tilburg biedt iedereen de mogelijkheid om vanuit onze Aziatische achtergrond zelf kleur en smaak te geven aan gezond eten. De afgelopen jaren zien we echt een trend dat mensen bewuster omgaan met eten en dat ze gezonde verse producten willen. Dat gezonde alternatief bieden wij via eazie.” 

Groeistrategie

Rob Wolfs, directeur eazie vult Huang aan: “Onze klanten zijn vaak jong, werkend of studerend, bewust levend, multicultureel en reizen ook veel met de trein. Wij zijn dan ook blij met deze eerste stationslocatie in Tilburg en de prettige samenwerking met NS Stations. 
Deze uitbreiding is wederom een resultaat van onze strategie om voor iedereen healthy food toegankelijk en betaalbaar te maken. Tot eind 2018 openen we nog drie andere eazie-franchisevestigingen in Alkmaar, Den Haag en Zoetermeer. Ons doel is om in 2019 uit te breiden naar 30 vestigingen verspreid door heel Nederland. Inmiddels heeft eazie vele vestigingen in en rondom de top vier steden van Nederland: Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Naast het succesvol openen van nieuwe locaties, zijn de omzetresultaten van eazie dit jaar uitstekend te noemen.”

Tilburg: van 30.000 naar 40.000 reizigers per dag

Pitty Hermans, verhuurmanager van NS Stations: “Dagelijks maken zo’n 30.000 reizigers gebruik van station Tilburg. In 2020 verwachten wij ruim 40.000 mensen. Op deze groei is het station én het stationsgebied aangepast. eazie past heel goed binnen de branchemix van ons station. De nieuwe passage die Noord- en Zuid-Tilburg verbindt, is nu klaar. Nu wordt de laatste hand gelegd aan renovatie van de dakconstructie en het voorplein wordt opnieuw aangelegd waardoor het station nog wat mooier en beter bereikbaar wordt.”

Over eazie

De franchiseformule eazie is in 2004 opgericht door twee Chinese broers met de missie om gezond eten voor iedereen toegankelijk te maken. Ze zijn opgegroeid met de Aziatische wetenschap dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Als je niet goed voor je lichaam zorgt, merk je dat mentaal en andersom. Gezond en lekker eten vormt volgens de Aziatische leer dan ook de basis voor een gelukkig leven. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: