Dit is de winnaar van de lekkerste hamburger fastest

9 januari 2018 | Thijs Jacobs

Ferlyan Palimbong maakt de Lekkerste Hamburger Fastest van Nederland. Palimbong won tijdens de Horecava met zijn Javaanse Pomodoreburger de vakwedstrijd Lekkerste Hamburger Fastest.

Palimbong werkt bij HSMHost op Schiphol. De vakjury prees de winnende hamburger vanwege de kwaliteit van het hamburgervlees, de opmaak, de snelle verwerking en de totale uitstraling van de burger.

Lekkerste Wedstrijden

De vakwedstrijd Lekkerste Hamburger Fastest is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers, werkzaam bij fastservicebedrijven.

De opdracht was om live op het podium, binnen zes minuten, vijf indentieke broodjes hamburger te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het broodje. In de jury zat ook de hoofredacteur van vakblad Lunchroom, Thijs Jacobs.

TOP 3

De volledige top 3 van de Lekkerste Hamburger Fastest luidt als volgt:

1: Ferlyan Palimbong – HMSHost, Schiphol

2: Michelle de Bruijn – Spareribs Express, Den Haag

3: Corjan Treffers – Family Treffers, Honselersdijk

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 16 deelnemers deel. De vakwedstrijd om de Lekkerste Hamburger Fastest van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos, Remia, Salomon FoodWorld en Carl Siegert.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: