U heeft gezocht op : Hamburger

27 september 2019 Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

24 juni 2019 Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

25 februari 2019 Food
Leerlingen bedenken ve-GO burger

Op 25 februari lanceerde Vital4Skool de ve-GO burger, een vegetarische burger bedacht door leerlingen van St Michael College in Zaandam. De burger volgde uit een wedstrijd vanhet Technasium, een opleiding met extra focus op onderzoek en ontwerpen. Begin dit jaar startten leerlingen van het St Mic...

9 januari 2019 Awards Culinair
HMSHost winnaar ‘Lekkerste Hamburger’ wedstrijd Horecava

Ferlyan Palimbong werkzaam bij HMSHost heeft gisteren op de Horecava de vakwedstrijd Lekkerste Broodje categorie Hamburger gewonnen. Het winnende broodje is vanaf morgen ook verkrijgbaar bij Asian Brasserie Kebaya op Amsterdam Airport Schiphol. Vorig jaar viel Ferlyan Palimbong ook al in de prijz...

4 januari 2019 Horecava 2019
Horecava 2019: Van kerstboombier tot ‘vegan’ start-ups

De toekomst in de horeca-wereld is te vinden op de 63e editie van de Horecava. Nieuw dit jaar is het Start-upLAB, de springplank voor nieuwe ondernemers. Opvallend is de grote aandacht voor vegan en voedselverspilling. Een greep uit de vele innovaties die afval tegengaan: rookworst van damherten, sn...

1 november 2018 Fastservice Rotterdam
Happy Italy start met take away-concept waar je ook kunt ontbijten

Happy Italy komt met een nieuw concept: Happy Italy To Go. Op vrijdag 2 november opent de eerste take away van Happy Italy haar deuren aan de Korte Lijnbaan in Rotterdam. Mix snelheid met goed zelfgemaakt eten en het recept voor Happy Italy To Go is geboren. Hier kun je snel je favoriete Italiaanse ...

15 oktober 2018 Interview Longread
Interview: lunchcafé waar je kunt douchen

Lunchrooms bevinden zich in de meeste gevallen in (stads)centra en stemmen daar het aanbod op af. Winkelend publiek, vriendinnengroepen en schoolgaande jeugd zijn er kind aan huis, maar je zult er zelden een trucker zien. Bij Lunchcafé Jut & Jul is het juist andersom, de truckers kunnen h...

3 oktober 2018 Achtergronden
Halloweentips voor horecaondernemers

Halloween is in Nederland inmiddels een bekende feestdag. Dat was enkele jaren geleden wel anders, maar de enorme populariteit van bijvoorbeeld de Fright Nights in pretpark Walibi toont aan dat er vraag is naar leuke - en spannende - activiteiten rondom deze feestdag. Wat is Halloween? De naam...

18 september 2018 Culinair Vega
Zeewier wordt toegankelijker in een burger

Zeewier als voedingsmiddel heeft behoorlijk wat voordelen. Toch eten nog maar weinig Nederlanders het. Door zeewier in een burger te stoppen blijkt het een stuk toegankelijker te worden. En omdat producten van zeewier bovendien vegetarisch zijn, spelen ze in op de trend van duurzame gezonde voeding ...

12 juni 2018 Interview Longread
Interview Broodhuys, Leeuwarden: “De lunchpiek van vroeger is er niet meer"

Peter Procee zit al tientallen jaren in de horeca, en niet zonder succes. In Leeuwarden legde hij 24 jaar geleden de basis voor zijn lunchzaak zoals die nu is. Het Broodhuys is een jaar geleden grondig verbouwd, waarbij de originele details uit het monumentale pand bewaard zijn gebleven. We brachten...

14 maart 2018 Achtergronden Interview Longread
Interview HEMA: "Onze werknemers moeten nu écht koken"

Echt HEMA… Daarbij denk je aan de traditionele rookworst, voorverpakte broodjes en een nogal traditioneel concept. Echt Hollands bovendien: goedkoop, snel en weinig luxe. Arno Buijs, commercieel manager food bij HEMA, laat ons zien dat dit beeld binnenkort tot het verleden behoort. In Tilburg...

12 januari 2018 Awards Video
Video: The Bastard keihard de beste hamburger

De lekkerste hamburger in de categorie Finest is dit jaar te vinden in Arnhem. Chef-kok Laurentz Craane van Iveau Burgers & Wijnbar wist de jury tijdens de Horecava te overtuigen met zijn creatie ‘The Bastard.’ “Ik denk dat als je dieper op de componenten van een klassieke burg...

9 januari 2018 Food Awards
Dit is de winnaar van de lekkerste hamburger fastest

Ferlyan Palimbong maakt de Lekkerste Hamburger Fastest van Nederland. Palimbong won tijdens de Horecava met zijn Javaanse Pomodoreburger de vakwedstrijd Lekkerste Hamburger Fastest. Palimbong werkt bij HSMHost op Schiphol. De vakjury prees de winnende hamburger vanwege de kwaliteit van het hambur...

8 januari 2018 Food Awards
Lekkerste 'Finest Hamburger' komt uit Arnhem

Laurentz Craane maakt de Lekkerste Hamburger Finest van Nederland. Craane won tijdens de Horecava met ‘The Basterd’ de vakwedstrijd Lekkerste Hamburger Finest. Craane (30) werkt sinds drie jaar bij Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem. De vakjury prees de winnende hamburger vanweg...

21 december 2017 Events
Ter Marsch & Co lanceert de wietburger

Burgerbar Ter Marsch & Co staat bekend om haar prijswinnende burgers, passie voor smaak, innovatie en verrassende ingrediënten. Afgelopen jaar introduceerden zij de Wiedewietsaus op basis van biologische cannabis. Een ode aan Amsterdam en de Hollandse wietcultuur. Voor komend jaar hebben zi...

7 december 2017 Opening
Johnny's Burger Company opent in Tilburg

Op woensdag 6 december opende de snelgroeiende hamburgerzaak Johnny’s Burger Company stilletjes een nieuwe vestiging in het bourgondische Tilburg. De 19 de vestiging van de Amerikaans georiënteerde hamburgerzaak vindt zijn standplaats op het bekende Pieter Vreedeplein en wordt gerund door...

14 november 2017 Bezorgen Fastfood
Johnny’s Burger Company opent 18e vestiging in Utrecht

Op maandag 13 november opende de Amerikaans georiënteerde hamburgerzaak Johnny’s Burger Company een nieuwe vestiging nabij het centrum van Utrecht. De 18de vestiging van de snel groeiende franchiseformule vindt zijn standplaats in de Adelaarstraat 69 en wordt gerund door franchiseondernem...

13 september 2017 Rotterdam
Hamburgerketen ontketent 'hamburgeroorlog'

Het AD bericht over een dreigende 'hamburgeroorlog' in Rotterdam. De Amerikaanse keten Five Guys gaat zich immers vestigen in Alexandrium (in 2018) en aan de Coolsingel (in 2019). De reeds bestaande hamburgerzaken verwachten een overdaad aan hamburgerzaken binnen een relatief klein gebied e...

16 augustus 2017 Food Events
Pittig foodfestival in Eindhoven

De zesde editie van Dutch Chili Festival vindt plaats op zondag 10 september in het Klokgebouw Eindhoven. Dutch Chili Fest is het enige Nederlandse festival dat geheel in het teken staat van de chilipeper. Er zijn verschillende wedstrijden om te bepalen wie de grootste portie pittigheid aankan, e...

15 augustus 2017 Diner Rotterdam
Rotterdamse horecazaak heeft vegetarische steak tartare op de kaart

Vanaf maandag 14 augustus is Café Ter Marsch in Rotterdam een nieuw vegetarisch gerecht rijker. In samenwerking met de blog De Hippe Vegetariër werd een vegetarische steak tartare aan het menu toegevoegd. Deze samenwerking is het resultaat van de Blogger Summer Vega Challenge waarbij blo...

28 juli 2017 Columns
Robots in de keuken: zo groeien Nederlandse restaurateurs nog sneller

Nederland eet steeds meer buiten de deur. Restaurateurs die daarvan willen profiteren, spelen in op de vraag naar ‘affordable luxury’. En denken goed na over innovatieve manieren om hun aanbod sneller, overzichtelijker, goedkoper én aantrekkelijker te ontsluiten. Het consumente...

21 juni 2017 Food
De ultieme hamburgerbol is geboren

De familie Ter Marsch, bekend van zijn awardwinnende hamburgers, liep al lange tijd rond met de droom om een eigen hamburgerbol te ontwikkelen. In deze zoektocht ontmoetten zij bakker Edwin Klaasen van Desemenzo. Na ruim een jaar experimenteren is de samenwerking een feit en is Bakkerij Ter Marsch b...

6 juni 2017 Rotterdam
Café Ter Marsch organiseert wedstrijd voor bloggers

Café Ter Marsch in Rotterdam zoekt inspiratie voor een vegetarisch gerecht op de nieuwe menukaart en roept daarbij de hulp in van foodminnende bloggers. Tijdens de Blogger Summer Vega Challenge kunnen bloggers een recept aandragen voor een zomers vegetarisch hoofdgerecht. Het gerecht, voor...

24 mei 2017 Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

4 april 2017 Food
Wiedewietsaus van Ter Marsch daadwerkelijk in productie

Familie Ter Marsch lanceert een nieuwe ambachtelijke sauzenlijn in hun drie horecazaken. Om dit onder de aandacht te brengen bij het publiek bedachten ze de spraakmakende Wiedewietsaus op basis van biologische cannabis die op de eerste zaterdag van april, 1 april, werd gelanceerd. Een ode aan Amster...

27 maart 2017 Achtergronden Culinair
Horecafamilie Ter Marsch lanceert Wiedewietsaus

De pop-up burgerbar van Ter Marsch & Co in Amsterdam bestaat een jaar en dat wordt gevierd. Het befaamde burgerconcept uit Rotterdam werd vorig jaar succesvol op de Amsterdamse markt gelanceerd en werd bekroond met de titel ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’. Om dit jubileum te vieren, ...

3 februari 2017 Food trends
Restaurant komt met veganistische burger die smaakt naar 'echt' vlees

De veganistische burger is vanaf nu echt te bestellen in de horeca. In New York kun je bij restaurant Public, een zaak met een Michelinster, de burger bestellen die net zo smaakt als een 'echte' hamburger bereid met vlees. De hamburger is ontwikkeld door het bedrijf Impossible Foods. Dit ...

11 januari 2017 Awards
Prijs voor hamburger met stroopwafel

Vincent Kuik de Rijk, werkzaam bij Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort heeft tijdens de Horecava de award voor De Lekkerst Hamburger van Nederland in de categorie Fastest gewonnen. Bijzonder is dat er stroopwafels zijn gebruikt voor de hamburger. Volgens Juryvoorzitter Rob Besseling kwam de hamburg...

9 januari 2017 Awards Restaurant
Hier eet je De Lekkerste Hamburger van Nederland

Dennie Soffree van Soffree on fifty-four is de winnaar van de vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Finest. Deze wedstrijd werd gehouden op de Horecava in Amsterdam. Dennie Soffree, werkzaam bij Soffree on fifty-four won met zijn broodje ‘De BZN’ de vakwedstrijd &l...

9 januari 2017 Opening Restaurant
Burgerdock opent binnenkort haar eerste vestiging

Een nieuw concept met vegetarische en glutenvrije hamburgers Een aantal (ex-)ondernemers in de horeca slaan de handen ineen om een moderne en toekomstgerichte formule in de markt te zetten. De initiatiefnemers hopen hiermee een vernieuwend hamburger concept op te zetten en een stimulans te geven ...

4 januari 2017 Opening Restaurant
Nieuw burgerrestaurant in Den Haag

Op 12 januari 2017 gaat de eerste vestiging van de Burger Bar in Zuid-Holland open. Het restaurant aan Plein 3 in Den Haag opent om 12.00. In de toekomst hopen de eigenaren meer Burger Bars te openen in deze provincie. Ze vertellen hierover het volgende: 'Toen wij 10 jaar geleden de eerste Burge...

16 december 2016 Achtergronden
Donald Trump leeft zich uit op culinaire recensent

Tina Ncuyen, een redactrice van vanity Fair, bezocht de Trump Grill. Dit is een restaurant dat gevestigd is in de Trump Tiwer van Donald Trump. Ze was totaal niet gecharmeerd van de kwaliteit van het voedsel. Ze noemde het interieur van de zaak 'een goedkope versie van rijk' en vergeleek dit...

1 december 2016 Snacks
De man die de wereld de Big Mac gaf, is overleden

De uitvinder van één van de beroemdste hamburgers ter wereld is overleden: Jim Delligatti. Hij is niet alleen geestelijk vader van de Big Mac, maar ook van de Egg McMuffin. Delligatti is 98 jaar geworden. In 1967 was Michael 'Jim' Delligatti een franchisehouder van McDonal...

23 augustus 2016 Lunch Opening
Bekende hamburgerketen vindt toplocatie

Het team van Ellis Gourmet Burger bewijst eens te meer dat ze naast zin voor goede smaak ook feeling voor toplocaties heeft. De vierde vestiging ‘voor mogelijk de beste hamburger ter wereld' opent op 25 augustus, op de Neude in Utrecht, in een plek met een rijke geschiedenis. Gratis bu...

4 augustus 2016 Opening
Winnaar 'beste hamburger Rotterdam' komt naar Den Haag

Nog een paar weken verbouwen en dan opent Capriole Café; een koffiebranderij met restaurant in Den Haag. Chef-kok wordt Diego Buik die eerder werkzaam was in London, Amsterdam en Rotterdam. In 2015 won hij de beste hamburger van Rotterdam en in de loop van augustus kan Den Haag genieten van z...

9 juni 2016
Hard Rock Café Amsterdam bestaat 45 jaar

ard Rock Café Amsterdam viert aanstaande dinsdag zijn 45-jarig jubileum. Tussen 11:30u en 12:30u kost hun Local Legendary halfponds burger slechts 71 cent. Seventies Het thema van het verjaardagsfeest is trouw aan de periode wanneer het eerste Hard Rock Cafe werd geopend: de Seventies. ...

19 mei 2016
Ook Ter Marsch & Co Amsterdam heeft beste burger

Na de Rotterdamse vestiging van Ter Marsch & Co is ook de Amsterdamse zaak gisteren in de prijzen gevallen. Esquire maakte op die dag bekend dat Ter Marsch & Co Amsterdam volgens het blad met haar indrukwekkende burgers, bereid met hoogkwalitatief vlees, huisgemaakte sauzen, dagverse producten en ...

6 mei 2016
De beste burger van Rotterdam

Handzaamheid, vlees, saus, broodje, groente en presentatie, het waren de zes criteria waarop de blog LiveLikeTom maar liefst 40 hamburgers van Rotterdamse burgerrestaurants beoordeelde. Uit die test kwam de hamburger De Burger Club van het op de Nieuwe Binnenweg gevestigde Burger Club als beste na...

2 mei 2016
McDonalds lanceert nieuwe campagne

Afrojack en Ronnie Flex hebben hun muzikale krachten gebundeld en samen de nieuwe track ‘Weinig Tijd’ geproduceerd. ‘Weinig tijd’ wordt exclusief in de nieuwe campagne ‘Favorieten van Nederland’ van McDonald’s gebruikt. In deze campagne presenteren de meest favoriete artiesten van Ned...

4 april 2016
Café Ter Marsch opent deuren

Vers gegrilde kippetjes en gezellig borrelen: daarvoor kunnen gasten straks naar Café Ter Marsch aan de Witte de Withstraat. Deze grote broer van Ter Marsch & Co bereidt kippetjes midden in de zaak op een Churrasco grill, waar entrecotes trouwens ook heel goed op bereid kunnen worden. Bij Café Te...

31 maart 2016
Turks franchiseconcept komt naar Utrecht

Om niet alleen Turkije, maar ook Nederland te kunnen laten genieten van alles wat de moderne Turkse keuken te bieden heeft, opent Simitçi Dünyas? op 1 april de eerste vestiging in Utrecht. In het bijzijn van Burgemeester Jan van Zanen zal de eerste store van het nieuwe franchiseconcept feesteli...

16 maart 2016
Lunchzaak zonder broodjes

Bourgondischer dan in Limburg vind je het niet in Nederland. Op de overgang tussen Midden-Limburg en het Zuid-Limburgse heuvelland vind je Sittard, een stadje vol levensgenieters en een lunchzaak waar je absoluut geen broodjes kunt eten en waar water gewoon gratis blijft. Eigen broden Een lunc...

8 maart 2016
Ter Marsch & Co opent in NH Carlton

Ter Marsch & Co Amsterdam heeft in Hotel NH Carlton aan de Vijzelstraat een pop-up bar-restaurant geopend waar goed vlees centraal staat. De zaak is dagelijks geopend tot laat en is tevens de plek voor een goede kop koffie, lunch of borrel. Meatlove Vlees speelt de hoofdrol bij Ter Marsch & Co....

26 februari 2016
New York Pizza gaat meer burgers verkopen

New York Pizza gaat voor de tweede helft van 2016 meerdere hamburgers verkopen in hun filialen. Het succes van de hamburger die eind 2015 op de menukaart verscheen, heeft daartoe geleid. Zelf samenstellen De pizzaketen denkt er ook over na om verscheidene broodjes, pasteitjes en verschillende s...

1 januari 2016 Brood Recepten
Griekse fetahamburger

Ingrediënten 400 gram varkensgehakt 1 sjalotje (fijngehakt) 1 ei 3 eetlepels paneermeel 2 theelepels oregano 50 g feta (in blokjes van 1 cm gesneden) 2 eetlepels olijfolie 4 broodjes (harde, ronde) 1 krop ijsbergsla (in reepjes) 1 vleestomaat (in plakken gesneden) 1 rode ui (in ri...

1 januari 2016 Brood Recepten
Quater-pound hamburger

Ingrediënten (voor vier personen) 500 g rundergehakt 1 eetlepel grillkruiden 5 eetlepels bieslook (fijngeknipt) 100 g roomkaas (vers) 1 tomaat 4 blaadjes sla 1 ui 4 broodjes (mais, rond) Bereiding Meng het gehakt met de grillkruiden en 2 eetlepels bieslook. Vorm van het gehakt ...

1 januari 2016 Brood Recepten
Burger Sunny-side up

Ingrediënten 70 gram voorgesneden focaccia met olijfolie (Lanterna) Verse runderhamburger Bacon Ei Augurk in plakjes Tomaat in plakjes IJsbergsla in reepjes Groentechips Bereiding Ontdooi de voorgesneden focaccia met olijfolie van Lanterna en bak 2-3 minuten op 200?C in de ove...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

15 december 2015
Design in Berlijnse horeca

Een wereldstad als Berlijn herbergt een enorme variëteit aan horecazaken. Om op te vallen in deze stad, moet je van goeden huize komen. Bovendien moeten de menukaart, de locatie, de aankleding en de ‘vibe’ helemaal kloppen. We gingen voor je op zoek naar de ‘hottest places in town’ en kwa...

16 november 2015
Nieuwe foodcourt: Yada Yada Market

Yada Yada Market, een naar eigen zeggen internationale foodcourt, gelegen aan het Noordzeekanaal in Amsterdam opende gisteren voor het eerst haar deuren voor publiek. Yada Yada (Zuid- Afrikaans voor bla bla bla) is gevestigd op het Hembrugterrein. "Het is een plek waar iedereen volop kan genieten v...

19 oktober 2015
McDonalds China lanceert grijze burger

Fastfoodketen McDonald's verkoopt tijdelijk de 'Modern China burger'; een burger met een grijskleurig broodje. Waarom de keten juist voor deze kleur heeft gekozen, is voor velen nog een raadsel. Sommigen denken dat het stenen moeten voorstellen, maar Time Out Beijing denkt dat de hamburger de zwa...

27 augustus 2015
Zo maak je de perfecte hamburger!

Charles Michel, chef-kok en smaakexpert, heeft een formule ontwikkeld voor de perfecte hamburger. Hieruit blijkt dat er meer factoren meespelen dan alleen smaak. De ideale hamburger moet namelijk alle zintuigen prikkelen. Negen lagen Niet alleen de smaak en de geur van de hamburger zijn belan...

24 augustus 2015
Wie heeft de meest 'Ideale Hamburger'?

Aanstaande woensdag is het de dag van de Ideale Hamburger bij restaurant Kelly's in Wageningen, in samenwerking met Heijdra Vleesvee. Rond 14.00 uur gaan twaalf gerenommeerde slagers uit Nederland strijden om de eer voor de ideale hamburger van Nederlandse dubbeldoelkoeien. Er zal een vakjury aanw...

5 augustus 2015
Deze horecaondernemers staan op De Pier

De Pier in Scheveningen heeft de negen ondernemers bekendgemaakt die hun deuren openen voor het publiek. Op zowel het beneden- als het bovendek en het Zuidereiland zijn binnenkort kiosken en terrassen gevestigd met vernieuwende food-, drink- en shoppingconcepten. De ondernemers bieden stuk voor stu...

29 juli 2015
'Google investeert fors in burgerfabrikant'

Internetgigant Google zou 200 tot 300 miljoen hebben geboden op burgerbedrijf Impossible Foods dat zich richt op duurzame hamburgers gemaakt van vooral plantaardige ingrediënten. Foto: Deze hamburger van Impossible Foods is gemaakt met plantaardige ingrediënten Duurzaam voedsel met plantaard...

27 juli 2015
Gezond menu redding McDonald's?

Fastfoodketen McDonald's in Australië heeft mogelijk de succesformule gevonden om uit de rode cijfers te komen. In de restaurants wordt naast de traditionele hamburger nu ook gezond voedsel zoals gegrilde ananas, guacamole en rode biet verkocht. 'Hipster'-formule Deze 'hipster'-formule lijkt t...

23 juli 2015
Vlaamse goededoelhamburger kost 299 euro

Japans rundvlees, een crumble van kwarteleieren en een toef truffelmayonaise: dit zijn een paar van de ingrediënten die chef Patrick Van Herck van restaurant Huis De Colvenier in Antwerpen gebruikt voor zijn gastronomische burger. Prijs? Zo’n 299 euro. De opbrengst van de burger gaat naar kanke...

1 juli 2015
Jouw zaak als uithangbord voor de branche

Nog twee maanden... Op 1 september sluit de inzendtermijn voor het lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2015. Van rijkelijk belegd broodje tot clubsandwich en van luxe hamburger tot vega-lunchgerecht. We zijn benieuwd! Zet jezelf en de lunchroombranche op de kaart en word het uithangbord voor ...

19 maart 2015
McDonald's introduceert de McKibbeling

McDonald’s introduceert de McKibbeling in al haar 241 restaurants in Nederland. De McKibbeling is een van de nieuwe producten die McDonald’s dit jaar toevoegt aan haar menu en wordt vanaf nu exclusief verkocht in Nederland. De nieuwe visvariant wordt ook toegevoegd aan het Happy Meal. McKibbeli...

11 maart 2015
Omzetstijging McDonald's

McDonald’s Nederland heeft de omzet het afgelopen jaar met 1,1% zien toenemen naar € 651,8 miljoen. Het aantal gastbezoeken nam eveneens met 2,2% toe. Ook ligt McDonald’s Nederland op koers met het realiseren van 1.200 arbeidsplaatsen in drie jaar en verwacht eind dit jaar dit aantal te hebb...

10 februari 2015
Zaak verkoopt hamburger voor 35 cent

De Amerikaanse fastfoodketen PYT biedt een hamburger aan voor slechts 0,35 euro. Deze spotgoedkope prijs geldt enkel voor abonnees van PYT. Voor een bedrag van 144 dollar (127 euro) kunnen Amerikanen een hamburgerabonnement kopen. 97 procent korting Voor 35 eurocent hebben gasten elke dag rech...

13 januari 2015
Ter Marsch & Co heeft beste hamburger

De beste hamburger van Nederland eet je bij het Rotterdamse restaurant Ter Marsch & Co. Tot die conclusie kwam de vakjury van de categorie Finest gisteren, op de eerste dag van de horecabeurs Horecava. Nieuwe creatie: de Burgeresse Ter Marsch schotelde de jury een nieuwe creatie voor, de ...

31 december 2014
Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2014

Het jaar 2014 is bijna voorbij! Een mooi moment om terug te blikken. Met trots presenteren we je dan ook de 10 best gelezen artikelen van 2014. Beleef het jaar in een notendop en laat 2014 nog één keer de revue passeren. 1. Jonge onderneemster opent eigen lunchroom Lotte Knoppert opende in j...

9 september 2014
Bistro, hamburger en kreeft

In iedere editie van Lunchroom lees je het voorwoord van hoofdredacteur Thijs Jacobs. De septembereditie is zojuist verschenen, dus ook online is deze terug te lezen. Veel leesplezier toegewenst. De septembereditie gemist? Klik hier om een gratis editie te downloaden. Trends. Vaak iets waar je n...

18 augustus 2014
Beste hamburger bij Ron Blaauw op kaart

De NeighbourFood Market op het Amsterdamse Westergasterrein was gisteren het toneel van een zinderende laatste krachtmeting tussen hobbykoks. In de finale van een door Heinz uitgeschreven wedstrijd is bepaald wie de allerlekkerste hamburger van Nederland maakt. Ron Blaauw Meer dan duizend sma...

25 juni 2014
Nieuwe lunchroom in Noordeloos

Op woensdag 2 juli opent in Noordeloos het nieuwe eetcafé en cafetaria/lunchroom Nicoosbroer. Niet alleen lunch, maar ook diner staat op het menu. Het assortiment is ruim: van hamburger tot koffie en van gehaktbal tot shoarma. Facebook NicoosBroer kun je vinden aan de Noordzijde 57 in Noorde...

6 mei 2014
Gratis fruit bij de lunch

Vanaf morgen gaat McDonald’s ouders in Nederland helpen om hun kinderen meer fruit te laten eten. Goed initiatief, en dat mag ook wel na alle ophef over de hamburger van de keten. Het fastservice restaurant deelt op iedere eerste woensdag van de maand, in alle 236 restaurants, gratis Smulmeloent...

25 maart 2014
Obama-burger bij lunchroom Otten

Ondernemer Patrick Groenstege van de Haagse lunchroom Otten haakt in op de nucleaire top met een burger genaamd naar de Amerikaanse president.De Obama-burger bestaat uit een Italiaanse bol met hamburger en gesmolten kaas, gebakken uien, Dijonmosterd, ketchup en rauwkost. Het laatste ingrediënt om...

28 februari 2014
De Nationale Lunchroomdag: vol=vol

Afgelopen week is de organisatie van De Nationale Lunchroomdag bijeen gekomen. Nog eenmaal met z’n allen om de tafel. Nog eenmaal het programma afstemmen. Nog eenmaal de recepten, de lunches en de sprekers doornemen. Nog eenmaal… Hamburger is helemaal 'in' En dat moet ook. Uit het aantal in...

14 januari 2014
Lekkerste burger komt van de Bijenkorf

De Bijko, gemaakt door Soufian Berkane van restaurant La Ruche in de Bijenkorf in Den Haag, is de lekkerste hamburger van Nederland 2014. Berkane won de eerste editie van deze nieuwe wedstrijd op de Horecava. Op nummer drie eindigde Bas Rutjens van The Village uit Utrecht. Hij maakte de Golden ...

13 december 2013
Luxe hamburger tijdens de feestdagen

Geen kalkoen of eend op het menu tijdens de feestdagen, maar een hamburger. De Franse fastfoodketen Speedburger pakt dit jaar uit met een hamburger met foie gras, compleet met een vijgenchutney. Voor 7,90 per burger, maakt het broodje deel uit van het kerstmenu. Thuis bezorgen De luxe hambu...

4 december 2013
De lekkerste Hamburger van het land?

SVO vakopleiding food en Stichting de Lekkerste Wedstrijden lanceren een nieuwe vakwedstrijd op de Horecava. Hamburgerspecialisten kunnen hun hart op halen in de nieuwe wedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland. De wedstrijd is voor iedereen die in de horeca werkt; bijvoorbeeld medewerkers u...

24 oktober 2013
Hamburger en Weed Burger op menu

Hij stond één dag op het menu van hogeschool Van Hall Larenstein en het Nordwin College in Leeuwarden. Leerlingen konden een hap zetten in de Dutch Weed Burger. Bij deze burger worden de dierlijke eiwitten vervangen door een plantaardige bron, namelijk zeewier. Festivals en horecazaken Tr...

29 juli 2013
Een hap uit een 'kweekburger'

Binnenkort een hamburger met kweekvlees op het menu? Het kan! In Londen is de hamburger, waar bijna geen vlees aan te pas is gekomen, gearriveerd. De burger werd gemaakt aan de Universiteit van Maastricht. Het project is in handen van Professor Mark Post. 'Hamburger project' Post gebruikte vo...

11 juni 2013
Nieuw! Lunchroom Homemade Goodies

De Amerikaanse Tanja Schuurman-Robinson heeft haar bakkerij/lunchroom Homemade Goodies geopend. De zaak in Purmerend staat geheel in het teken van Amerikaanse lekkernijen. Bakken en koken deed ze al met veel plezier. Nu heeft ze haar passie gevolgd en van haar hobby haar werk gemaakt. Amerika...

21 mei 2013
Starten met to go? Leer van HMSHost!

Veel horecaondernemers kijken met lede ogen hoe consumenten tankstations, woonboulevards en outlets bij retail ‘leegplunderen’ op het gebied van food & beverage. Er zijn genoeg ondernemers in de horecabranche die het zelf aanbieden van to go overwegen. Gaat het gouden bergen opleveren? De reda...

3 mei 2013
Hotel maakt hamburger van 5.000 dollar

Mei is hamburgermaand in Amerika. Hotels, restaurants en fastfoodbedrijven serveren daarom speciale burgers. In het Mandalay Bay Resort in Las Vegas kan men terecht voor een hamburger van 5.000 dollar (3.816 euro). Voor dat bedrag krijgt de gast een burger van Wagyu-vlees, een flinke plak gebakken...

22 april 2013

De Vegetarische Slager introduceert in het Centraal Museum Utrecht en nieuwe hamburger. De vegetarische mc2Burger is onder andere belegd met vleesvervangers. Na de 'wereldpremière' in Parijs, is de vegetarische hamburger ook in Nederland verkrijgbaar. Plantaardige eiwitten De menukaart van h...

12 februari 2013
Lekkerste burger van Rotterdam

Bar Restaurant Level serveert de beste hamburger van Rotterdam. Uit een test van website Bogue.nl kwam de Big Level Burger als beste naar voren. Het testpanel was lyrisch over de smaak en bereiding. Over de streep Bogue.nl meent dat de burger van Level niet te versmaden is. “De bun van Marokka...

21 november 2012
Hamburger van 400 euro op de kaart

De duurste hamburger was al te vinden in Amerika, maar Oliverio Restaurant van het Avalon Hotel heeft nu een hamburger van bijna 400 euro op de kaart staan. Het wereldrecord. Witte truffel Chef-kok Mirko Paderno heeft de Hamburger al Tartufo bedacht. De burger is belegd met 340 gram kobe biefst...

8 november 2012
Hotelketen organiseert burger wedstrijd

De hotelketen Bilderberg organiseerde een wedstrijd voor de beste Bilderburger. Chef-kok Michel van Dijk van het Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam maakte de winnende hamburger. Michel van Dijk Tien finalisten gingen tijdens een ‘live cooking-finale’ de strijd aan om dé perfecte Bilderbu...

25 september 2012
Zwarte hamburger bij Burger King

Burger King heeft een zwarte hamburger op de markt gebracht. De hamburger heeft een zwart broodje, dat is gemaakt met houtskool en zwarte ketchup die wordt gekleurd door inktvisinkt. Irrationeel broodje Het broodje heet ‘Kuro’, wat in het Japans ‘zwart’ betekent en het staat voor ‘irra...

1 mei 2012
Nederlandse man kiest voor frikadel

Nederlandse mannen vinden de frikadel de lekkerste snack. Dat blijkt uit het Grote Snack Onderzoek. Dit onderzoek werd in opdracht van Panorama onder ruim 11.000 Nederlanders gehouden. Vegetarische kroket scoort laag Meer dan de helft, 55 procent, vindt de frikadel het lekkerst. Op nummer twee ...

11 januari 2012
2012 wordt het jaar van oerproducten

De consument gaat terug naar oerproducten. Zo zal men in 2012 kiezen voor pure koffie en producten als knollen. Ook bieten en bonen wil men terugzien in restaurants. Vorig jaar was het jaar van de luxe en soberheid, maar 2012 zal in het teken staan van bewustwording en het opzoeken van de verrassing...

6 december 2011
Fastfoodketen serveert burger topkok

De trend werd gestart in Italië maar nu is ook Oostenrijk om. Topchef Toni Mörwald maakte voor de Oostenrijkse tak van McDonald’s een speciale hamburger. De afgelopen jaren waagden al veel sterrenkoks zich aan het creëren van bijzondere sandwiches. De koks maakten ze vaak voor hun eigen rest...

9 maart 2011
Meenemen die goodiebox op De Nationale Lunchroomdag!

Nog een reden om op 21 maart naar De Nationale Lunchroomdag te komen: u gaat namelijk niet met lege handen naar huis! Waar u wel mee naar huis gaat is een gratis af te halen propvolle goodiebox gevuld met inspiratie en lekkere producten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een compleet receptenboekje met d...

15 februari 2011
Interview: Steven Lagerwij

Steven Lagerwij en Michelle Kuppens zijn ondernemers in hart en nieren. Hun roots liggen in de reclameverkoop: “Onze laatste onderneming was een callcenter waar 400 man werkte. Wij zijn alles-of-niets-types: als we plannen hebben, nemen we een tweede hypotheek op het huis en gaan! De lunchroom moe...

20 december 2010
McDonald's verkoopt nog 11% hamburgers

Fastfoodbedrijf McDonald's, ooit begonnen als één enkel hamburger-restaurant in Amerika, verkoopt wereldwijd per 100 bestellingen nog maar 11 hamburgers. Dat blijkt na rekenwerk door vakblad Lunchroom. Wereldwijd gemeten verkoopt de onderneming 75 hamburgers per seconde, terwijl er in dezelfde tij...

18 augustus 2010
Via Twitter je hamburger samenstellen

In New York opent binnenkort een gezond en milieuvriendelijk fast food restaurant dat donutvormige hamburgers zal gaan serveren. In 4food, zoals de zaak gaat heten, is de vorm van de hamburgers niet het enige waarin 4food zich onderscheidt van de concurrentie: gasten kunnen online via Twitter hun ei...

2 februari 2010
Ad van Geloven introduceert een nieuwe Bourgondiër Rundhamburger

De nieuwe Rundhamburger van Ad van Geloven heeft een grove beet zoals u van een echte rundhamburger verwacht. Puur rundvlees van ambachtelijke kwaliteit en heerlijk gekruid. Als enige in z’n soort is de Rundhamburger al gegaard, daarom is hij voedselveilig en makkelijk te bereiden. De Rundhambu...

20 oktober 2009
Jambon beurre in plaats van Big Mac index

De Big Mac index in Frankrijk? Liever niet natuurlijk, beweren chauvinistische Fransen. Wereldwijd wordt de prijs voor een Big Mac hamburger als de leidraad gebruikt om prijsverschillen, verschillen in inkomens, rijkdom en armoede met elkaar te vergelijken. In Frankrijk heeft men dit jaar de Jambon-...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: