Deliveroo geeft inzicht in data: dit zijn de populairste pizza's

Auteur: Redactie
Fastservice 3 februari 2022
Deliveroo geeft inzicht in data: dit zijn de populairste pizza's

Dat Nederlanders dol zijn op pizza moge duidelijk zijn: deze Italiaanse lekkernij staat met stip op nummer één van de meest bestelde gerechten op Deliveroo. De pizza margherita blijkt groot favoriet, deze klassieker staat maar liefst vijf keer in de top tien van meest populaire pizza’s op het platform.

Vooral in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven is de margherita geliefd. In Rotterdam, Haarlem en Tilburg valt voornamelijk een pizza met salami in de smaak. Dat de eenvoudige pizza de lijst domineert, is niet verrassend: ruim een derde van de Nederlanders verkiest een simpele pizza boven een variant met allerlei toppings, blijkt uit onderzoek van Deliveroo. 

Top 10 meest populaire pizza’s op Deliveroo:

1.Margherita - Follia (Den Haag)

2.Salami Finocchiona - De Pizzabakkers (Rotterdam)

3.Margherita - De Pizzakamer (Amsterdam)

4.Margherita - Pietza (Eindhoven)

5.Prosciutto e Funghi - Italian District (Amsterdam)

6.Pizza Salame Piccante - Ristorante Napoli (Haarlem)

7.Margherita - De Pizzabakkers (Amsterdam)

8.Diavola - Fiko (Amsterdam)

9.Margherita - TuttiGusti (Utrecht)

10.Pizza Pepperoni - Pizza Donna (Amsterdam)

Less is more?

Maar niet voor iedereen gaat de uitdrukking less is more op. Champignons en jalapenos worden op Deliveroo het vaakst als extra pizza-toppings toegevoegd bij het afrekenen. En om de eeuwige discussie of ananas op een pizza hoort bij deze te beëindigen: de meerderheid van de Nederlanders (61%) vindt dit zo gek nog niet. Daarnaast verklapt bovenstaande ranglijst het al een beetje, maar driekwart gaat liever voor een Italiaanse pizza met een dunne bodem dan een dikke American pizza. Met een koude pizza hoef je bij de meeste mensen (76%) echter niet aan te komen, evenals met bestek: 64 procent gebruikt voor het eten van een pizza liever de handen. 

Pizzadag

Normaal gesproken laten Nederlanders vooral op vrijdagavond - 19:02 uur om precies te zijn - een pizzaatje bezorgen. Maar de kans is groot dat daar op Nationale Pizzadag een kleine afwijking in te zien is. Want als Nederland het ergens unaniem (94%) over eens is: we love pizza. Dus bestellen maar.

Overig nieuws