De ultieme hamburgerbol is geboren

Auteur: Thijs Jacobs
Food 21 juni 2017
De ultieme hamburgerbol is geboren

De familie Ter Marsch, bekend van zijn awardwinnende hamburgers, liep al lange tijd rond met de droom om een eigen hamburgerbol te ontwikkelen. In deze zoektocht ontmoetten zij bakker Edwin Klaasen van Desemenzo. Na ruim een jaar experimenteren is de samenwerking een feit en is Bakkerij Ter Marsch by Edwin Klaasen geboren.

Briochebol met pure ingrediënten
Bakkerij Ter Marsch by Edwin Klaasen staat voor de ultieme hamburgerbol. Dit is een stevige briochebol zonder concessies of toevoeging van kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen. De brioche is gebakken van tarwebloem, verse scharreleieren, roomboter en volle melk van de boer; geen poppenkast aan ingrediënten. Deze pure ingrediënten zorgen voor een karaktervolle smaak die perfect combineert met gegrild vlees, zoals de burgers van Ter Marsch & Co.

Deze ultieme hamburgerbol van brioche is mooi stevig en is gemakkelijk met de hand te eten. De bol is op dit moment verkrijgbaar in 80 gram in twee soorten: naturel en met een variatie van lijnzaad en sesamzaad. De briochebollen worden gebruikt in de eigen burgerzaken van Ter Marsch & Co in Amsterdam en Rotterdam en zijn daarnaast binnenkort verkrijgbaar in andere horecazaken.

Samenwerking met Edwin Klaasen
Edwin Klaasen, ook wel bekend als #bakkertjezelf, richtte in 2007 Desemenzo op. In alles wat Edwin doet, is zijn gedrevenheid te zien. Gedrevenheid om het bakkersvak uit te dragen en om te blijven vernieuwen en ontwikkelen. “Krachtenbundeling is daarin voor mij belangrijk. De mooiste dingen ontstaan door samenwerking. Zo ook deze ultieme hamburgerbol, waarin het mooiste van twee werelden, het bakkersvak en de horeca, samenkomen”, aldus Klaasen. Om zijn visie uit te dragen en zijn kennis te delen, is Edwin gastdocent op verschillende culinaire opleidingen en geeft hij workshops op festivals en evenementen. In 2013 bracht Edwin zijn bakboek uit: ‘Ik bak geweldig, jij trouwens ook’.

Over de familie Ter Marsch
Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en ‘Beste Burger van Nederland’ uitgeroepen door de horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championships in Florida waar zij als 12e van de wereld eindigde. In maart 2016 opende in hartje centrum Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co op de hoek van de Vijzelstraat / Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’ 2016 en 2017.

World Food Championships 2017
In november van dit jaar neemt de familie Ter Marsch opnieuw deel aan de World Food Championships in Amerika en dit jaar met een wel heel speciaal broodje. In het diepste geheim wordt er volop geëxperimenteerd met Cannabis en is een hele speciale brioche bol in ontwikkeling.

Overig nieuws