De ultieme hamburgerbol is geboren

21 juni 2017 | Thijs Jacobs

De familie Ter Marsch, bekend van zijn awardwinnende hamburgers, liep al lange tijd rond met de droom om een eigen hamburgerbol te ontwikkelen. In deze zoektocht ontmoetten zij bakker Edwin Klaasen van Desemenzo. Na ruim een jaar experimenteren is de samenwerking een feit en is Bakkerij Ter Marsch by Edwin Klaasen geboren.

Briochebol met pure ingrediënten
Bakkerij Ter Marsch by Edwin Klaasen staat voor de ultieme hamburgerbol. Dit is een stevige briochebol zonder concessies of toevoeging van kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen. De brioche is gebakken van tarwebloem, verse scharreleieren, roomboter en volle melk van de boer; geen poppenkast aan ingrediënten. Deze pure ingrediënten zorgen voor een karaktervolle smaak die perfect combineert met gegrild vlees, zoals de burgers van Ter Marsch & Co.

Deze ultieme hamburgerbol van brioche is mooi stevig en is gemakkelijk met de hand te eten. De bol is op dit moment verkrijgbaar in 80 gram in twee soorten: naturel en met een variatie van lijnzaad en sesamzaad. De briochebollen worden gebruikt in de eigen burgerzaken van Ter Marsch & Co in Amsterdam en Rotterdam en zijn daarnaast binnenkort verkrijgbaar in andere horecazaken.

Samenwerking met Edwin Klaasen
Edwin Klaasen, ook wel bekend als #bakkertjezelf, richtte in 2007 Desemenzo op. In alles wat Edwin doet, is zijn gedrevenheid te zien. Gedrevenheid om het bakkersvak uit te dragen en om te blijven vernieuwen en ontwikkelen. “Krachtenbundeling is daarin voor mij belangrijk. De mooiste dingen ontstaan door samenwerking. Zo ook deze ultieme hamburgerbol, waarin het mooiste van twee werelden, het bakkersvak en de horeca, samenkomen”, aldus Klaasen. Om zijn visie uit te dragen en zijn kennis te delen, is Edwin gastdocent op verschillende culinaire opleidingen en geeft hij workshops op festivals en evenementen. In 2013 bracht Edwin zijn bakboek uit: ‘Ik bak geweldig, jij trouwens ook’.

Over de familie Ter Marsch
Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en ‘Beste Burger van Nederland’ uitgeroepen door de horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championships in Florida waar zij als 12e van de wereld eindigde. In maart 2016 opende in hartje centrum Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co op de hoek van de Vijzelstraat / Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’ 2016 en 2017.

World Food Championships 2017
In november van dit jaar neemt de familie Ter Marsch opnieuw deel aan de World Food Championships in Amerika en dit jaar met een wel heel speciaal broodje. In het diepste geheim wordt er volop geëxperimenteerd met Cannabis en is een hele speciale brioche bol in ontwikkeling.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: