Dé trendgroente van 2017: bloemkool

24 juli 2017 | Thijs Jacobs

Bloemkool wordt gezien als het nieuwe witte goud. De groente verschijnt werkelijk overal op het menu en de horeca is daarbij geen uitzondering. In salades, als risotto, geroosterd, gefrituurd, gegrild of als pizzabodem… Bloemkool kan op uiteenlopende manieren bereid worden. 

De populariteit van bloemkool, en van groente in het algemeen, komt niet uit de lucht vallen. Vlees wordt door steeds meer Nederlanders achterwege gelaten bij de maaltijd en foodwatchers voorspellen dat dit in 2017 nog meer gaat gebeuren. Het advies van het Voedingscentrum is om minimaal 250 gram groente per persoon per dag te consumeren. 

Bloemkoolcouscous en ‘golden milk’
Een populaire bereidingswijze is bloemkoolcouscous. In een keukenmachine wordt de bloemkool kleingemaakt, waarna er bloemkoolcouscous ontstaat. Waarom juist de bloemkool zo in opkomst is? De groente is goed en goedkoop verkrijgbaar, bevat weinig calorieën en koolhydraten en veel vezels, vitamine C, foliumzuur en kalium. Wanneer je écht helemaal trendy wil zijn, dan combineer je bloemkool met kurkuma. De gele specerij is in de Verenigde Staten al enige tijd helemaal hot, voornamelijk omdat het een ingrediënt is dat in ‘golden milk’ zit. Golden milk is plantaardige melk met gember en kurkuma. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: