Barre tijden. 6 Tips voor horecaondernemers

14 oktober 2020 | David Bakker

Vier weken dicht. De horeca wordt zwaar getroffen. Het zijn barre tijden. In dit artikel geven we tips over wat te doen tijdens de lockdown. Zelf een goede tip? Deel het en mail naar: redactie@uitgeverijps.nl! 

 

  1. Cash is King

 

Omzet, omzet, omzet! Alleen met geld valt te overleven. Als afhalen en bezorgen nog niet in het systeem zat, is het verstandig om dat nu wel te doen. Gasten hebben tijdens de eerste lockdown laten zien open te staan voor bezorg- en afhaalmaaltijden. Vaste columnist van De RestaurantKrant en eigenaar van Restaurant Fernando’s in Alkmaar zette in de vorige lockdown een heel bezorg- en afhaalsysteem neer in een paar dagen. Lees zijn ervaringen daarover in zijn dagboeken. Als fine dining restaurant koos hij voor feelgood gerechten. Het was een succes.

 

  1. Be visible

 

Laat zien wat je doet! Op die manier creëer  je een band met je gasten. De contactmomenten zijn weg, maar laat via socials zien wat je wél doet. Ben je nu een menu aan het samenstellen voor afhalen en bezorgen? Laat het zien! Grote schoonmaak? Laat het zien! Het binden van gasten is nu ontzettend belangrijk. Ook voor de (nabije) toekomst.

 

  1. Werk samen

 

Er zijn duizenden horecaondernemers getroffen door de maatregelen. Zoek elkaar op, help elkaar, deel adviezen en ga in gesprek. Twee mensen weten meer dan één. Maak een Whatsapp-groep aan met ondernemers uit de buurt en deel je ervaringen. Die krijg je dan ook terug. We are in this together.

 

  1. Werk samen 2.0.

 

Tijdens de eerste lockdown hebben pandeigenaren, banken en toeleveranciers zich over het algemeen soepel opgesteld richting de horeca. De vraag is of ze dat nu weer gaan doen, maar in gesprek gaan is altijd aan te raden. Leg de situatie uit en bedenk samen met de partners een roadmap over hoe de aankomende weken eruit komen te zien

 

  1. Werk samen 3.0

 

De mensen maken de zaak. Houd je medewerkers betrokken, up-to-date en onderdeel van de beslissingen die genomen moeten worden. Win hun advies in. Het draagvlak op minder populaire beslissingen wordt daardoor groter. Communiceer en probeer ze aan het werk te houden. Horecaprofessionals houden nu eenmaal niet van thuiszitten.

 

  1. Maak een visie

 

Het coronavirus heeft het horecalandschap een behoorlijke tik gegeven. Omzetstromen zullen er in de toekomst wellicht anders uit gaan zien. Waar staat jouw horecazaak in 2022? Is afhalen en bezorgen een wezenlijk onderdeel van de onderneming geworden? Fine dining? Wijnbar? Creëer een langetermijnvisie die ervoor zorgt dat je solide uit de crisis komt.

Zelf een goede tip? Deel het en mail naar: redactie@uitgeverijps.nl! 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: