Ambachtelijk biologisch brood uit Vlaanderen

8 oktober 2020 | redactie

Ambachtelijk, smaakvol en 100% biologische broodproducten; dat is waar Biobakkerij De Trog al jarenlang succesvol mee is. Deze vooruitstrevende bakkerij uit België, heeft zich weten te onderscheiden door haar unieke visie en productiewijze op het gebied van biologische broden. Hierbij altijd smaak en ambacht voorop zodat de food professional het lekkerste broodje kan serveren aan zijn of haar gasten. Met volop inspiratie en recepturen is zij dé partner in brood. Het uitgebreide Pur Pain bake-off assortiment is in Nederland reeds volop beschikbaar bij verschillende groothandels.

DUURZAAMHEID ZIT IN ONS DNA

Het verhaal van Biobakkerij De Trog begint in het Vlaamse Brugge eind jaren ‘70. Al vanaf de start zet Hendrik Durnez ambacht en smaak centraal in de werkwijze en visie van de bakkerij. Het werken met biologische grondstoffen is de standaard. Dat maakt De Trog meteen ook uniek als bakkerij. Duurzaamheid en traditie gaan hand in hand. Sinds 2019 is de bakkerij als totaal CO2-neutraal gecertificeerd. 

FRANSE BROODCULTUUR

Op smaak worden er bij De Trog nooit compromissen gesloten. De Franse broodcultuur is hierin leidend voor de ontwikkelingen, ook wordt bij ieder product het gezondheidsaspect meegenomen. Denk hierbij aan extra vezels, desembrood en op steen gemalen granen als basis.  Bij De Trog wordt gewerkt met een eigen desemculturen, waarvan het moederdeeg maar liefst 40 jaar oud is en garant staat voor een eigen, unieke smaak. Passie voor brood betekent bij de Trog kiezen voor authentieke recepturen die onderdeel zijn van onze Belgische Bourgondische eetcultuur met een origine van de Franse broodcultuur. Brood maken met Franse flair betekent het de tijd geven om zijn unieke smaak en structuur te ontwikkelen, werken met slappe degen en huisbereide desem. Natuurlijk zit de Trog niet stil en ontwikkelt zij mee in de vraag van nu. Vegan is daarbij een voorbeeld waar de bakkerij met haar kennis en passie het smaakvolste vegan broodje bakt.

ALTIJD VERS BROOD IN HUIS, OP ELK MOMENT VOOR IEDEREEN!

Naast versgebakken brood, biedt de bakkerij bake-off producten onder het label Pur Pain. Hiermee maken zij biologisch brood beschikbaar voor de foodprofessional op elk moment. Dit is mogelijk door de speciale manier van verpakken, beschikbaar vanuit het vriesschap of zuurstofarm verpakt op de broodafdeling. Zo garanderen we een langere houdbaarheid en de mogelijkheid om op locatie zelf af te bakken.

Want puur smaakt het best!

Ontdek het volledig assortiment op www.purpain.be
KLIK HIER VOOR 9 CREATIEVE PUR PAIN RECEPTEN DIE INSPIREREN
Meer videorecepten op: https://detrog.be/nl/recepten

Op de foto: Hendrik Dunez, bezieler en meesterbakker bij Bio Bakkerij De Trog.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Gastronomie
Nieuwe vestiging Bagels & Beans in Leiden

Wie via Leiden Centraal reist of in het stationsgebied werkt, woont of overnacht hoeft niet ver meer te lopen voor een verse creamcheese bagel of Mushroom Soja Latte. In de plint van het nieuwe multifunctionele gebouw Lorentz opent op 3 februari de derde Bagels & Beans van de sleutelstad. Pal te ...

Personeel Achtergronden
Nieuwe mede-eigenaar voor Bagels & Beans

Bagels & Beans heeft een nieuwe mede-eigenaar. Naast oprichters Ronald Bakker en Ninande Thio is Lizan van der Pol, ruim twaalf jaar werkzaam bij het bedrijf en verantwoordelijk voor businessdevelopment, als derde lid toegetreden tot de directie. Ninande Thio: "Lizan heeft zich in de afg ...

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

21 jaar Lunchroom
20 jaar geleden in Lunchroom: Gary's Muffins

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de schier onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verhaa ...

Corona
Download nu de Werkgeversverklaring Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: