Ambachtelijk biologisch brood uit Vlaanderen

8 oktober 2020 | redactie

Ambachtelijk, smaakvol en 100% biologische broodproducten; dat is waar Biobakkerij De Trog al jarenlang succesvol mee is. Deze vooruitstrevende bakkerij uit België, heeft zich weten te onderscheiden door haar unieke visie en productiewijze op het gebied van biologische broden. Hierbij altijd smaak en ambacht voorop zodat de food professional het lekkerste broodje kan serveren aan zijn of haar gasten. Met volop inspiratie en recepturen is zij dé partner in brood. Het uitgebreide Pur Pain bake-off assortiment is in Nederland reeds volop beschikbaar bij verschillende groothandels.

DUURZAAMHEID ZIT IN ONS DNA

Het verhaal van Biobakkerij De Trog begint in het Vlaamse Brugge eind jaren ‘70. Al vanaf de start zet Hendrik Durnez ambacht en smaak centraal in de werkwijze en visie van de bakkerij. Het werken met biologische grondstoffen is de standaard. Dat maakt De Trog meteen ook uniek als bakkerij. Duurzaamheid en traditie gaan hand in hand. Sinds 2019 is de bakkerij als totaal CO2-neutraal gecertificeerd. 

FRANSE BROODCULTUUR

Op smaak worden er bij De Trog nooit compromissen gesloten. De Franse broodcultuur is hierin leidend voor de ontwikkelingen, ook wordt bij ieder product het gezondheidsaspect meegenomen. Denk hierbij aan extra vezels, desembrood en op steen gemalen granen als basis.  Bij De Trog wordt gewerkt met een eigen desemculturen, waarvan het moederdeeg maar liefst 40 jaar oud is en garant staat voor een eigen, unieke smaak. Passie voor brood betekent bij de Trog kiezen voor authentieke recepturen die onderdeel zijn van onze Belgische Bourgondische eetcultuur met een origine van de Franse broodcultuur. Brood maken met Franse flair betekent het de tijd geven om zijn unieke smaak en structuur te ontwikkelen, werken met slappe degen en huisbereide desem. Natuurlijk zit de Trog niet stil en ontwikkelt zij mee in de vraag van nu. Vegan is daarbij een voorbeeld waar de bakkerij met haar kennis en passie het smaakvolste vegan broodje bakt.

ALTIJD VERS BROOD IN HUIS, OP ELK MOMENT VOOR IEDEREEN!

Naast versgebakken brood, biedt de bakkerij bake-off producten onder het label Pur Pain. Hiermee maken zij biologisch brood beschikbaar voor de foodprofessional op elk moment. Dit is mogelijk door de speciale manier van verpakken, beschikbaar vanuit het vriesschap of zuurstofarm verpakt op de broodafdeling. Zo garanderen we een langere houdbaarheid en de mogelijkheid om op locatie zelf af te bakken.

Want puur smaakt het best!

Ontdek het volledig assortiment op www.purpain.be
KLIK HIER VOOR 9 CREATIEVE PUR PAIN RECEPTEN DIE INSPIREREN
Meer videorecepten op: https://detrog.be/nl/recepten

Op de foto: Hendrik Dunez, bezieler en meesterbakker bij Bio Bakkerij De Trog.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: