Je hebt gezocht op: vegan

Zoek de samenwerking op
26 september 2024Nieuws

Zoek de samenwerking op

McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...

Eazie opent geheel vernieuwde vestiging en kijkt naar de toekomst
30 augustus 2024Nieuws

Eazie opent geheel vernieuwde vestiging en kijkt naar de toekomst

De vernieuwde vestiging van franchiseketen Eazie is onlangs heropend. Hiermee ligt Eazie, the asian good food bar, op koers om in drie jaar tijd door...

Lucas Vermeulen: Family First
8 augustus 2024Nieuws

Lucas Vermeulen: Family First

Het is hoogseizoen in Heusden en dat betekent in ons familiebedrijf ‘alle zeilen bijzetten’, maar het is ook vakantietijd voor ons team. W...

Who Ayam is nieuwe smaakmaker bij Utrecht CS
19 juni 2024Nieuws

Who Ayam is nieuwe smaakmaker bij Utrecht CS

22 juni opent Who Ayam officieel haar deuren naast Utrecht Centraal Station. Dit nieuwe restaurant biedt gezonde, voedzame fusiongerechten die gasten...

Gourmet sandwiches en meer: hoe jij jouw broodaanbod kunt verfijnen
18 juni 2024Nieuws

Gourmet sandwiches en meer: hoe jij jouw broodaanbod kunt verfijnen

In de horeca is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en dit geldt zeker ook voor brood en beleg, twee basiselementen die ve...

Lucas Vermeulen: je voetafdruk verkleinen en je maatschappelijke impact vergroten
11 juni 2024Nieuws

Lucas Vermeulen: je voetafdruk verkleinen en je maatschappelijke impact vergroten

Heb je je ooit afgevraagd wat de ecologische voetafdruk van je lunchroom is? Het is een vraag die we ons pas de laatste decennia zijn gaan stellen, me...

Anouk Robben: “Ik doorbreek die associaties”
15 mei 2024Nieuws

Anouk Robben: “Ik doorbreek die associaties”

Ondernemen in Arnhem. Anouk Robben en haar dagzaak Koek van Nouk in Arnhem hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn allebei jong. Koek...

Selmar de Roo: van nul tot een bloeiend imperium; het succes van Horecalegioen
9 mei 2024Nieuws

Selmar de Roo: van nul tot een bloeiend imperium; het succes van Horecalegioen

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Column Lucas Vermeulen: brood is de moneymaker
9 april 2024Nieuws

Column Lucas Vermeulen: brood is de moneymaker

In onze bakkerslunchroom staat natuurlijk brood centraal in al zijn diversiteit. Maar wij leveren vanuit onze eigen bakkerij ook veel aan andere lunch...

Column Bart van der Schoot: Deze ontwikkeling biedt een smakelijke vooruitblik
4 april 2024Nieuws

Column Bart van der Schoot: Deze ontwikkeling biedt een smakelijke vooruitblik

Afgelopen week zat ik in een lunchzaak en wilde eens iets proberen wat ik nog niet eerder had geproefd. Een vegan lunch, en tot mijn grote verbazing w...

Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes opent bakkerij voor zakelijke markt
18 maart 2024Nieuws

Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes opent bakkerij voor zakelijke markt

De droombakkerij van Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes is dit weekend officieel geopend door de Bossche burgemeester Jack Mikkers. Op de nieuwe lo...

Subway voert grootste menuwijziging in 58 jaar door
6 maart 2024Nieuws

Subway voert grootste menuwijziging in 58 jaar door

Subway, ’s werelds grootste broodjesketen, bekend om zijn verse en gepersonaliseerde sandwiches, zet een nieuwe stap in de culinaire ervaring me...

Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"
27 februari 2024Nieuws

Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"

Ondernemen in Amersfoort. Dirk-Jan Stip (62) opende in november vorig jaar zijn derde Corazon-zaak: Corazon Park in Amersfoort Vathorst. In de Vinex-w...

Column Lucas Vermeulen: Duurzaamheid als besparingstool
6 februari 2024Nieuws

Column Lucas Vermeulen: Duurzaamheid als besparingstool

In het eerste kwartaal staat bij ons de omzet, en daarmee het resultaat, altijd wat onder druk doordat er niet veel feestdagen met extra omzet zijn, e...

Yasemin Ozkurt: “Het is een ‘showpiece’ voor op tafel”
25 januari 2024Nieuws

Yasemin Ozkurt: “Het is een ‘showpiece’ voor op tafel”

Ondernemen in Purmerend. Yasemin Ozkurt (54) vroeg zich na een carrière in de retailsector af wat ze wilde bereiken in haar leven. Ze begon Bru...

Op Horecava 2024 werd duidelijk hoe snel verandering gaat
12 januari 2024Nieuws

Op Horecava 2024 werd duidelijk hoe snel verandering gaat

Horecava, vond van 8 t/m 11 januari plaats in Rai Amsterdam. Deze editie stond onder andere in het teken van professionalisering. Door stijgende prijz...

Vijfde hoofdprijs voor Firma van Buiten tijdens Lekker Anders 2024
10 januari 2024Nieuws

Vijfde hoofdprijs voor Firma van Buiten tijdens Lekker Anders 2024

De kookwedstrijd Lekker Anders 2024 is gewonnen door Yarom Timmermans van Firma van Buiten in Delft. Hij pakte tijdens de Horecava alweer de vijfde ho...

Dochter verslaat vader: Audrey Biermans wint NK Lekkerste Vegan Burger
9 januari 2024Nieuws

Dochter verslaat vader: Audrey Biermans wint NK Lekkerste Vegan Burger

Audrey Biermans van Vitam heeft een bijzondere prestatie geleverd tijdens het NK Lekkerste Vegan Burger op de Horecava: waar ze vorig jaar tweede werd...

Horecava Innovation Awards 2023 uitgereikt; dit zijn de winnaars
8 januari 2024Nieuws

Horecava Innovation Awards 2023 uitgereikt; dit zijn de winnaars

De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersone...

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik mijn rendement met menu engineering?
19 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik mijn rendement met menu engineering?

Een van de eerste zaken die gasten te zien krijgen wanneer zij een horecagelegenheid binnengaan is de menukaart. Het menu is daarmee een prominent vis...

Starbucks® opent honderdste locatie in deze Nederlandse stad
19 december 2023Nieuws

Starbucks® opent honderdste locatie in deze Nederlandse stad

Binnenkort opent Starbucks® een nieuwe locatie in Capelle aan den IJssel. Deze locatie zal de honderdste locatie van Starbucks in Nederland worden...

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?
12 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?

Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...

5 redenen om mee te doen met het NK de Lekkerste 2024
4 december 2023Nieuws

5 redenen om mee te doen met het NK de Lekkerste 2024

Ben jij trots op je vak en ben je benieuwd wat anderen van jouw culinaire creaties vinden? Dan hoor je thuis op het NK de Lekkerste tijdens de Horecav...

De duurste bestellingen en populairste gerechten: het jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl
30 november 2023Nieuws

De duurste bestellingen en populairste gerechten: het jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl

Terwijl de feestdagen in aantocht zijn, deelt Thuisbezorgd.nl haar jaarlijkse overzicht met de populairste, ongewone en opvallendste bestellingen in N...

Column Lucas Vermeulen: De crompouce is oude wijn in nieuwe zakken
3 november 2023Nieuws

Column Lucas Vermeulen: De crompouce is oude wijn in nieuwe zakken

Als je nog niet weet wat een crompouce is, heb je onder een steen geleefd. De TikTok hype is opgestart door een collega bakker, wie is mij niet bekend...

Column Bart van der Schoot: Heeft eatertainment de toekomst?
25 oktober 2023Nieuws

Column Bart van der Schoot: Heeft eatertainment de toekomst?

In eerdere columns heb ik vaker geschreven over de ontwikkelingen van de horeca. Food én non-food concepten, leisure bedrijven met horeca en an...

Inschrijving NK de Lekkerste 2024 geopend
19 oktober 2023Nieuws

Inschrijving NK de Lekkerste 2024 geopend

De inschrijving voor het NK de Lekkerste 2024 is geopend. De wedstrijden vinden plaats tijdens de komende editie van de Horecava, van 8 tot en met 11...

Van der Valk International heeft meerderheidsbelang in Dunkin' Nederland en België
10 oktober 2023Nieuws

Van der Valk International heeft meerderheidsbelang in Dunkin' Nederland en België

Van der Valk International (VDVI) heeft een meerderheidsbelang verkregen in Dunkin’ Nederland en België. Hiermee zet VDVI een grote stap in...

Eerste vegan lunchroom van Almere krijgt nieuwe eigenaren
2 oktober 2023Nieuws

Eerste vegan lunchroom van Almere krijgt nieuwe eigenaren

The Black Cockatoo wordt na vijf jaar overgenomen door twee enthousiaste ondernemers. De zaak was de eerste vegan lunchroom van Almere.  Eind vo...

Column Lucas Vermeulen: De grijze golf
27 september 2023Nieuws

Column Lucas Vermeulen: De grijze golf

Nu het toeristenseizoen ten einde komt, maken wij ons op voor de laatste stuiptrekkingen van deze periode. Voordat we worden ondergedompeld in de dece...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Hoogleraar Hettinga: “Deze trend sijpelt langzaam naar Europa”
8 september 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Hoogleraar Hettinga: “Deze trend sijpelt langzaam naar Europa”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...

Deze paviljoens en specials wil je als lunchroomeigenaar niet missen op Gastvrij Rotterdam 2023
1 september 2023Nieuws

Deze paviljoens en specials wil je als lunchroomeigenaar niet missen op Gastvrij Rotterdam 2023

Wist je al dat je op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam je ook kunt laten inspireren door de unieke paviljoens en specials? Van de beste plant-based...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Trendwatcher Adjiedj Bakas: “Robotchefs doen hun intrede in restaurants”
21 augustus 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Trendwatcher Adjiedj Bakas: “Robotchefs doen hun intrede in restaurants”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....

Hoe Elvis Chokas uit zijn burn-out kroop naar succesvol ondernemerschap
17 augustus 2023Nieuws

Hoe Elvis Chokas uit zijn burn-out kroop naar succesvol ondernemerschap

Ondernemen in Groningen. Elvis Chokas (23), eigenaar van lunchroom-restaurant Rå (uitgesproken als ‘Ro’) in Groningen, kwam uit Li...

“Daarom besloot ik ook een keuken in het pand te bouwen en daarop in te spelen”
27 juli 2023Nieuws

“Daarom besloot ik ook een keuken in het pand te bouwen en daarop in te spelen”

Ondernemen in Heerenveen. Shamé Keesman (31) is een gepassioneerde onderneemster die een opmerkelijke route heeft genomen; van de wereld van ar...

Column Lucas Vermeulen: Die jeugd van tegenwoordig!
27 juli 2023Nieuws

Column Lucas Vermeulen: Die jeugd van tegenwoordig!

Je kent het wel, de oudere generatie die klaagt over de jeugd van tegenwoordig, maar dat is niet nieuw! Bij iedere generatie vinden ouders dat hun kin...

Starten en groeien in de horeca: Geheimen van succesvolle horecaconcepten onthuld door ondernemers
29 juni 2023Nieuws

Starten en groeien in de horeca: Geheimen van succesvolle horecaconcepten onthuld door ondernemers

In dit artikel vertellen een restaurateur, lunchroom- en caféondernemer hoe hun concepten tot stand zijn gekomen. Het bepalen van een horecacon...

Eazie opent 27ste vestiging in de Lage Landen
29 juni 2023Nieuws

Eazie opent 27ste vestiging in de Lage Landen

Awardwinning 'Asian good food bar' Eazie heeft een nieuwe vestiging geopend in Nederland. Met de opening aan het Bachplein in Zwolle telt de keten nu...

Column Lucas Vermeulen: Help, ik moet op vakantie
15 mei 2023Nieuws

Column Lucas Vermeulen: Help, ik moet op vakantie

Mijn vrouw en ik zijn echt vergroeid met onze zaak en het werken erin. Je zou kunnen zeggen dat de zaak ons vierde kind is, ons levenswerk, waar wij d...

Plantaardige markt blijft groeien in Europa
5 mei 2023Nieuws

Plantaardige markt blijft groeien in Europa

De plantaardige retailmarkt in Europa blijft groeien, terwijl de markt voor dierlijk vlees, melk en kaas krimpt. Dit blijkt uit onderzoek van Goo...