U heeft gezocht op : daghoreca

5 februari 2019 Achtergronden
Winnares Heel Holland Bakt wil lunchroom openen

Anna Yilmaz, de winnares van Heel Holland Bakt, wil een eigen lunchroom openen en komt met een eigen bakboek. Dit liet ze aan Omroep MAX weten. Of ze de kwaliteiten bezit om een bedrijfseconomisch sterke horecazaak te runnen, zal later blijken. Eerst moet ze nog even bijkomen van de overwinning. ...

28 januari 2019 Fastservice Fastfood
Gemak wint van gezondheid: groei fastfoodrestaurants zet door

De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een groei die iets achterblijft bij de ontwikkeling van de totale fastservicesector (19%, vooral door groei van lunchroom- en grillroomaanbod). Vooral in d...

30 juli 2018 Video Achtergronden Rotterdam
Video: vastgoedeigenaar verlengt contracten horecazaken niet

Vastgoedeigenaar Marcan verlengt de huurcontracten van verschillende horecaondernemers in Rotterdam niet. Café-eigenaren aan de Nieuwemarkt Ron de Jong (Bokaal) en Fer Kok (Sunset) moeten mogelijk hun panden verlaten, zo zien we in onderstaande video van 010nu. Naar verluidt zijn zij niet...

24 juli 2018 Ontbijt Interview Longread
Interview: Utrechtse lunchroom gaat helemaal voor ontbijt

Aan de Biltstraat in Utrecht vind je lunchroom ‘De keuken van Thijs’. Eigenaar Thijs Rullens is een oude bekende, want in december 2014 stond hij op de cover van ons blad. De lunchroom is inmiddels verhuisd naar een groter pand even verderop en op de oude locatie (eveneens in de Biltstr...

3 april 2018 Wet- en regelgeving KHN
Oproep KHN aan gemeenten en Tweede Kamer: stop oneerlijke concurrentie horeca

Oneerlijke concurrentie in de horeca blijft een hardnekkig probleem. Dat blijkt uit een onderzoek van KHN onder meer dan 1100 horecaondernemers. Steeds vaker worden horecaondernemers geconfronteerd met oneerlijke concurrentie door gesubsidieerde instellingen, zoals buurthuizen, schouwburgen en sport...

28 november 2017 trends Utrecht CityTrip
CityTrip Utrecht: trendy monoconcepten in een groeiende stad

Utrecht is een snelgroeiende stad en de horeca groeit mee. Wat dacht je van de koffiekenners van 30ml of de bewuste horeca in Kopi Susu in de wijk Lombok? We bezochten eveneens de nieuwe concepten van HMSHost in het vernieuwde Hoog Catharijne en gingen langs bij SLA in de Nachtegaalstraat. De interv...

22 maart 2017 Video Achtergronden KHN
Video: Zwolse horeca inspireert!

De inspiratietour is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland. Jaarlijks organiseren zei diverse tours in zowel binnen en buitenland, ieder voor een eigen doelgroep. Zo was deze inspiratietour speciaal gericht op restaurants. Blurring was het thema van de dag. Zo is Waanders In De Broeren, ge...

7 maart 2017 Achtergronden Interview
Interview: Ronald Bakker, Bagels & Beans

Persoonlijk concept Het succes van Bagels & Beans zit hem in de formule. Iedere vestiging heeft dezelfde elementen, maar geeft toch het gevoel een unieke locatie te zijn binnen een stad. Over alles is nagedacht. De kleuren, de kleding, de muziek en de klantvriendelijkheid komen allemaal uit de ko...

5 januari 2017 Food trends Brood
Trend: de luxe tosti

2017 wordt het jaar van de tosti. En dan niet die met ham en kaas of misschien een keer een stukje ananas erbij. Nee, het wordt het jaar van de luxe tosti. Denk aan een makreeltosti, een beschuitboltosti of een tosti van rozijnenbrood. Lunchrooms met als thema tosti schieten als paddestoelen uit ...

17 november 2016 Opening Utrecht
Meer terrassen, ijssalons en lunchrooms in Utrecht?

De gemeente Utrecht wil het bestemmingsplan voor de Amsterdamsestraatweg aanpassen. In het nieuwe bestemmingsplan staat de verruiming van het plangebied waardoor terrassen mogelijk worden ter hoogte van de Herenweg, helemaal aan het begin van de Amsterdamsestraatweg. Ook moet het mogelijk worden...

2 september 2016 Economie
Korte huurcontracten en daghoreca worden steeds belangrijker

Korte huurcontracten en daghoreca worden steeds belangrijker op de Nederlandse winkelmarkt. Ook in de grote steden van ons land zijn korte huurcontracten meer regel dan uitzondering. Daarnaast speelt daghoreca, mede door een lagere vraag van winkeliers, een steeds belangrijkere rol in winkelgebieden...

30 augustus 2016 Economie Achtergronden
Dagzaken vullen leegtes in winkelstraten op

Dagzaken, zoals koffiecafés, lunchrooms en ijszaken, vullen de leegte in op die in winkelstraten zijn ontstaan door het wegvallen van winkels. NVM Business signaleert deze trend in een rapport over de grootste tien winkelsteden. Panden die eerder een zuivere winkelfu...

25 februari 2016
Toch geen La Place in Alphen aan den Rijn

La Place ziet af van het huren van een groot monumentaal pand in Alphen aan den Rijn. Het faillissement van de horecaformule heeft een streep door die plannen gezet. Wijnbar en avondhoreca La Place wilde een grote vestiging openen in het Nutsgebouw op het Thorbeckeplein, waar het concept ruim n...

19 november 2015
Ruim baan voor vernieuwing Haagse horeca

Den Haag gaat de komende jaren meer ruimte bieden aan vernieuwende concepten in de horeca. In Scheveningen worden kansen gecreëerd voor uitbreiding van het aanbod van entertainment en live muziek. Er mogen meer horecazaken komen in Chinatown, op de Binckhorst en het Hobbemaplein. Verder wil het c...

30 september 2014
Opening Brownies & Downies + b & b in gevaar

De opening van een Brownies & Downies-luchroom en een Bed and Breakfast aan Markt 10 in Valkenswaard loopt waarschijnlijk vertraging op. Oorzaak is een bezwaar van de buren tegen de vestiging ervan. Afwijken van bestemmingsplan Dat bezwaar wordt ondersteund door de Bewonersvereniging Centrumbel...

13 mei 2010
Apeldoorn krijgt Bagels & Beans

In de loop van de zomer opent lunchroomketen Bagels & Beans een nieuwe vestiging in het centrum van Apeldoorn. De Zaak komt in het pand te zitten waar kledingzaak Bla-Bla altijd te vinden was, op de hoek van de Hoofdstraat en de Kapelstraat. Meer daghoreca De nieuwe Bagels & Beans zaak past hele...

7 januari 2010
Meer daghorecazaken in Rijssen

De gemeente wil de horeca in het centrum van Rijssen geconcentreerd houden op drie plekken. Daarnaast komt er tussen winkelgebonden horeca en gewone horeca een derde bestemming bij: daghoreca. Tenminste, als het plan door de commissie wordt goedgekeurd. De gemeente wordt regelmatig benaderd met v...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: