Van bytes naar bagels: nieuwe Bagels & Beans in Nijmegen

30 augustus 2019 | David Bakker

Een bagel kan raar rollen. Zoals bij Marjoleine Smeeman. Een paar maanden geleden was ze manager ICT en communicatie. Op maandag 9 september opent ze haar eigen Bagels & Beans aan de Nijmeegse Lange Hezelstraat. 

Nijmegenaren zullen waarschijnlijk denken: 'Er was toch al een Bagels & Beans aan de Lange Hezelstraat?' Dat klopt, dat was destijds op nummer 44 en de nieuwe Bagels & Beans komt op nummer 108, hoek Joris Ivensplein. Met een formidabel terras dat uitkijkt op het door Frank Boeijen briljant gezongen Kronenburgerpark. 

Bagelbaas Marjoleine vertelt hoe ze computerbytes verruilde voor bagelbites. 

Hoe gaat iemand van ICT naar koffie en thee?

Ik ben in Nijmegen geboren en getogen en heb hier communicatiewetenschap gestudeerd. Met die studie ligt een communicatiefunctie voor de hand. Vanuit die baan ben ik doorgegroeid naar projectmanager ICT. Dit voorjaar kwam ik tot de conclusie dat ik daar niet gelukkig van werd, dat ik iets anders nodig had. Het is altijd mijn droom geweest om een bed and breakfast met lunchroom te openen in Oostenrijk. Omdat mijn functie niet goed bij me paste, dacht ik: misschien moet ik toch eens gaan kijken naar mijn lange termijn droom. Maar ik wist ook dat ik er nog lang niet klaar voor ben om alles hier achter te laten en naar Oostenrijk te vertrekken.

Wat heb je toen gedaan?

Enerzijds dacht ik: ik hou van gastvrijheid en klantvriendelijkheid, van mensen eten geven en ze blij maken. Anderzijds wist ik dat ik nog niet naar Oostenrijk wilde. Maar wat dan wel? Daghoreca! Dat vind ik een vriendelijk concept. Ik eet zelf ook veel buiten de deur. Ik ging rondkijken, op zoek naar een geschikte locatie in Nijmegen. Hierbij kwam ik een schitterend hoekpand tegen, ik was meteen verkocht. Het pand bleek door Bagels & Beans te zijn gehuurd, waar ik zelf ook graag kom. Er heerst altijd een heel prettige sfeer, ongedwongen en gastvrij. Je hebt meteen contact met de medewerkers en wordt vriendelijk welkom geheten. Dat gevoel van gastvrijheid spreekt me ontzettend aan. En ik kan me goed vinden in de maatschappelijke betrokkenheid, de zorg voor mens, dier en natuur. Vervolgens heb ik contact opgenomen.

Hoe reageerde Bagels & Beans op je aanvraag?

Ze hadden mijn cv bekeken en gezien dat ik ICT-manager was, met nog geen gram ervaring in de horeca. Dat vonden ze wel een uitdaging en vroegen of mijn aanvraag wel klopte. Ik heb het verhaal uitgelegd, we hebben daarna een afspraak gemaakt en het klikte meteen fantastisch. De afgelopen maand heb ik intensief stage gelopen om alle horecahandigheidjes onder de knie te krijgen.

Vertel eens wat meer over de locatie

De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland dus dat is op zich al heel bijzonder. Het is een magnifiek mooi monumentaal hoekpand met het terras aan twee zijden, dus altijd zon en natuurlijk het ongeëvenaarde uitzicht op het Kronenburgerpark. Binnen is het door de mooie hoge ramen lekker licht. De inrichting is typisch Bagels & Beans, altijd met een unieke uitstraling. Het is de volmaakte plek geworden om te genieten van de beste koffie, spetterverse sap en belegde bagel.

Daarover gesproken, wat moeten Nijmegenaren écht komen proeven?

Sowieso de cheesecake, die mag je echt niet overslaan. Ik zou zeggen: wat je ook kiest, sluit af met cheesecake. Dan heb je je verwenmoment voor die dag wel te pakken. En wat betreft bagels: probeer de tomaatbagel. Daar ben ik helemaal verliefd op. Het maakt niet uit wat je erop doet: op een tomaatbagel wordt alles lekkerder.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: