Van bytes naar bagels: nieuwe Bagels & Beans in Nijmegen

30 augustus 2019 | David Bakker

Een bagel kan raar rollen. Zoals bij Marjoleine Smeeman. Een paar maanden geleden was ze manager ICT en communicatie. Op maandag 9 september opent ze haar eigen Bagels & Beans aan de Nijmeegse Lange Hezelstraat. 

Nijmegenaren zullen waarschijnlijk denken: 'Er was toch al een Bagels & Beans aan de Lange Hezelstraat?' Dat klopt, dat was destijds op nummer 44 en de nieuwe Bagels & Beans komt op nummer 108, hoek Joris Ivensplein. Met een formidabel terras dat uitkijkt op het door Frank Boeijen briljant gezongen Kronenburgerpark. 

Bagelbaas Marjoleine vertelt hoe ze computerbytes verruilde voor bagelbites. 

Hoe gaat iemand van ICT naar koffie en thee?

Ik ben in Nijmegen geboren en getogen en heb hier communicatiewetenschap gestudeerd. Met die studie ligt een communicatiefunctie voor de hand. Vanuit die baan ben ik doorgegroeid naar projectmanager ICT. Dit voorjaar kwam ik tot de conclusie dat ik daar niet gelukkig van werd, dat ik iets anders nodig had. Het is altijd mijn droom geweest om een bed and breakfast met lunchroom te openen in Oostenrijk. Omdat mijn functie niet goed bij me paste, dacht ik: misschien moet ik toch eens gaan kijken naar mijn lange termijn droom. Maar ik wist ook dat ik er nog lang niet klaar voor ben om alles hier achter te laten en naar Oostenrijk te vertrekken.

Wat heb je toen gedaan?

Enerzijds dacht ik: ik hou van gastvrijheid en klantvriendelijkheid, van mensen eten geven en ze blij maken. Anderzijds wist ik dat ik nog niet naar Oostenrijk wilde. Maar wat dan wel? Daghoreca! Dat vind ik een vriendelijk concept. Ik eet zelf ook veel buiten de deur. Ik ging rondkijken, op zoek naar een geschikte locatie in Nijmegen. Hierbij kwam ik een schitterend hoekpand tegen, ik was meteen verkocht. Het pand bleek door Bagels & Beans te zijn gehuurd, waar ik zelf ook graag kom. Er heerst altijd een heel prettige sfeer, ongedwongen en gastvrij. Je hebt meteen contact met de medewerkers en wordt vriendelijk welkom geheten. Dat gevoel van gastvrijheid spreekt me ontzettend aan. En ik kan me goed vinden in de maatschappelijke betrokkenheid, de zorg voor mens, dier en natuur. Vervolgens heb ik contact opgenomen.

Hoe reageerde Bagels & Beans op je aanvraag?

Ze hadden mijn cv bekeken en gezien dat ik ICT-manager was, met nog geen gram ervaring in de horeca. Dat vonden ze wel een uitdaging en vroegen of mijn aanvraag wel klopte. Ik heb het verhaal uitgelegd, we hebben daarna een afspraak gemaakt en het klikte meteen fantastisch. De afgelopen maand heb ik intensief stage gelopen om alle horecahandigheidjes onder de knie te krijgen.

Vertel eens wat meer over de locatie

De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland dus dat is op zich al heel bijzonder. Het is een magnifiek mooi monumentaal hoekpand met het terras aan twee zijden, dus altijd zon en natuurlijk het ongeëvenaarde uitzicht op het Kronenburgerpark. Binnen is het door de mooie hoge ramen lekker licht. De inrichting is typisch Bagels & Beans, altijd met een unieke uitstraling. Het is de volmaakte plek geworden om te genieten van de beste koffie, spetterverse sap en belegde bagel.

Daarover gesproken, wat moeten Nijmegenaren écht komen proeven?

Sowieso de cheesecake, die mag je echt niet overslaan. Ik zou zeggen: wat je ook kiest, sluit af met cheesecake. Dan heb je je verwenmoment voor die dag wel te pakken. En wat betreft bagels: probeer de tomaatbagel. Daar ben ik helemaal verliefd op. Het maakt niet uit wat je erop doet: op een tomaatbagel wordt alles lekkerder.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: