Van bytes naar bagels: nieuwe Bagels & Beans in Nijmegen

30 augustus 2019 | David Bakker

Een bagel kan raar rollen. Zoals bij Marjoleine Smeeman. Een paar maanden geleden was ze manager ICT en communicatie. Op maandag 9 september opent ze haar eigen Bagels & Beans aan de Nijmeegse Lange Hezelstraat. 

Nijmegenaren zullen waarschijnlijk denken: 'Er was toch al een Bagels & Beans aan de Lange Hezelstraat?' Dat klopt, dat was destijds op nummer 44 en de nieuwe Bagels & Beans komt op nummer 108, hoek Joris Ivensplein. Met een formidabel terras dat uitkijkt op het door Frank Boeijen briljant gezongen Kronenburgerpark. 

Bagelbaas Marjoleine vertelt hoe ze computerbytes verruilde voor bagelbites. 

Hoe gaat iemand van ICT naar koffie en thee?

Ik ben in Nijmegen geboren en getogen en heb hier communicatiewetenschap gestudeerd. Met die studie ligt een communicatiefunctie voor de hand. Vanuit die baan ben ik doorgegroeid naar projectmanager ICT. Dit voorjaar kwam ik tot de conclusie dat ik daar niet gelukkig van werd, dat ik iets anders nodig had. Het is altijd mijn droom geweest om een bed and breakfast met lunchroom te openen in Oostenrijk. Omdat mijn functie niet goed bij me paste, dacht ik: misschien moet ik toch eens gaan kijken naar mijn lange termijn droom. Maar ik wist ook dat ik er nog lang niet klaar voor ben om alles hier achter te laten en naar Oostenrijk te vertrekken.

Wat heb je toen gedaan?

Enerzijds dacht ik: ik hou van gastvrijheid en klantvriendelijkheid, van mensen eten geven en ze blij maken. Anderzijds wist ik dat ik nog niet naar Oostenrijk wilde. Maar wat dan wel? Daghoreca! Dat vind ik een vriendelijk concept. Ik eet zelf ook veel buiten de deur. Ik ging rondkijken, op zoek naar een geschikte locatie in Nijmegen. Hierbij kwam ik een schitterend hoekpand tegen, ik was meteen verkocht. Het pand bleek door Bagels & Beans te zijn gehuurd, waar ik zelf ook graag kom. Er heerst altijd een heel prettige sfeer, ongedwongen en gastvrij. Je hebt meteen contact met de medewerkers en wordt vriendelijk welkom geheten. Dat gevoel van gastvrijheid spreekt me ontzettend aan. En ik kan me goed vinden in de maatschappelijke betrokkenheid, de zorg voor mens, dier en natuur. Vervolgens heb ik contact opgenomen.

Hoe reageerde Bagels & Beans op je aanvraag?

Ze hadden mijn cv bekeken en gezien dat ik ICT-manager was, met nog geen gram ervaring in de horeca. Dat vonden ze wel een uitdaging en vroegen of mijn aanvraag wel klopte. Ik heb het verhaal uitgelegd, we hebben daarna een afspraak gemaakt en het klikte meteen fantastisch. De afgelopen maand heb ik intensief stage gelopen om alle horecahandigheidjes onder de knie te krijgen.

Vertel eens wat meer over de locatie

De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland dus dat is op zich al heel bijzonder. Het is een magnifiek mooi monumentaal hoekpand met het terras aan twee zijden, dus altijd zon en natuurlijk het ongeëvenaarde uitzicht op het Kronenburgerpark. Binnen is het door de mooie hoge ramen lekker licht. De inrichting is typisch Bagels & Beans, altijd met een unieke uitstraling. Het is de volmaakte plek geworden om te genieten van de beste koffie, spetterverse sap en belegde bagel.

Daarover gesproken, wat moeten Nijmegenaren écht komen proeven?

Sowieso de cheesecake, die mag je echt niet overslaan. Ik zou zeggen: wat je ook kiest, sluit af met cheesecake. Dan heb je je verwenmoment voor die dag wel te pakken. En wat betreft bagels: probeer de tomaatbagel. Daar ben ik helemaal verliefd op. Het maakt niet uit wat je erop doet: op een tomaatbagel wordt alles lekkerder.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019

Heb jij je lekkerste broodje nog niet aangemeld voor dé culinaire wedstrijd voor lunchrooms? Dat kan nog tot 4 oktober 2019. Via deze link meld je je aan. Check de video hieronder voor meer info! ...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Verkrijgen werkvergunning Aziatische koks versoepeld

Op 16 april 2019 heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekendgemaakt dat er per 1 oktober 2019 een einde komt aan het quotum dat is opgelegd in de bijzondere regeling voor het verkrijgen van een werkvergunning voor specialistische Aziatische koks. De tijdelijke regeling, die nu ...

Opening Fastfood
Dunkin’ opent Store in Designer Outlet Roosendaal

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Roosendaal. Na het succes van de pop-up eerder dit jaar kon een blijvende vestiging niet uitblijven in de Designer Outlet van Nederland. Vanaf 21 september 2019 om 10.00 uur kan het winkelend publiek ook terecht bij de Dunkin’ to-go Sto...

Hotelbouwplannen Utrecht
Populaire Utrechtse lunchroom Karibu moet wijken voor herbestemming

LOU Oudenoord, in het Concordiagebouw in Utrecht, krijgt een nieuwe bestemming. Er komen woningen, horeca en een hotel in het in het voormalige pand van de Hogeschool Utrecht. Dit houdt in dat de geliefde lunchroom Karibu een nieuw onderkomen moet zoeken of ophoudt te bestaan. In december moeten ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: