Van bytes naar bagels: nieuwe Bagels & Beans in Nijmegen

30 augustus 2019 | David Bakker
Van bytes naar bagels: nieuwe Bagels & Beans in Nijmegen

Een bagel kan raar rollen. Zoals bij Marjoleine Smeeman. Een paar maanden geleden was ze manager ICT en communicatie. Op maandag 9 september opent ze haar eigen Bagels & Beans aan de Nijmeegse Lange Hezelstraat. 

Nijmegenaren zullen waarschijnlijk denken: 'Er was toch al een Bagels & Beans aan de Lange Hezelstraat?' Dat klopt, dat was destijds op nummer 44 en de nieuwe Bagels & Beans komt op nummer 108, hoek Joris Ivensplein. Met een formidabel terras dat uitkijkt op het door Frank Boeijen briljant gezongen Kronenburgerpark. 

Bagelbaas Marjoleine vertelt hoe ze computerbytes verruilde voor bagelbites. 

Hoe gaat iemand van ICT naar koffie en thee?

Ik ben in Nijmegen geboren en getogen en heb hier communicatiewetenschap gestudeerd. Met die studie ligt een communicatiefunctie voor de hand. Vanuit die baan ben ik doorgegroeid naar projectmanager ICT. Dit voorjaar kwam ik tot de conclusie dat ik daar niet gelukkig van werd, dat ik iets anders nodig had. Het is altijd mijn droom geweest om een bed and breakfast met lunchroom te openen in Oostenrijk. Omdat mijn functie niet goed bij me paste, dacht ik: misschien moet ik toch eens gaan kijken naar mijn lange termijn droom. Maar ik wist ook dat ik er nog lang niet klaar voor ben om alles hier achter te laten en naar Oostenrijk te vertrekken.

Wat heb je toen gedaan?

Enerzijds dacht ik: ik hou van gastvrijheid en klantvriendelijkheid, van mensen eten geven en ze blij maken. Anderzijds wist ik dat ik nog niet naar Oostenrijk wilde. Maar wat dan wel? Daghoreca! Dat vind ik een vriendelijk concept. Ik eet zelf ook veel buiten de deur. Ik ging rondkijken, op zoek naar een geschikte locatie in Nijmegen. Hierbij kwam ik een schitterend hoekpand tegen, ik was meteen verkocht. Het pand bleek door Bagels & Beans te zijn gehuurd, waar ik zelf ook graag kom. Er heerst altijd een heel prettige sfeer, ongedwongen en gastvrij. Je hebt meteen contact met de medewerkers en wordt vriendelijk welkom geheten. Dat gevoel van gastvrijheid spreekt me ontzettend aan. En ik kan me goed vinden in de maatschappelijke betrokkenheid, de zorg voor mens, dier en natuur. Vervolgens heb ik contact opgenomen.

Hoe reageerde Bagels & Beans op je aanvraag?

Ze hadden mijn cv bekeken en gezien dat ik ICT-manager was, met nog geen gram ervaring in de horeca. Dat vonden ze wel een uitdaging en vroegen of mijn aanvraag wel klopte. Ik heb het verhaal uitgelegd, we hebben daarna een afspraak gemaakt en het klikte meteen fantastisch. De afgelopen maand heb ik intensief stage gelopen om alle horecahandigheidjes onder de knie te krijgen.

Vertel eens wat meer over de locatie

De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland dus dat is op zich al heel bijzonder. Het is een magnifiek mooi monumentaal hoekpand met het terras aan twee zijden, dus altijd zon en natuurlijk het ongeëvenaarde uitzicht op het Kronenburgerpark. Binnen is het door de mooie hoge ramen lekker licht. De inrichting is typisch Bagels & Beans, altijd met een unieke uitstraling. Het is de volmaakte plek geworden om te genieten van de beste koffie, spetterverse sap en belegde bagel.

Daarover gesproken, wat moeten Nijmegenaren écht komen proeven?

Sowieso de cheesecake, die mag je echt niet overslaan. Ik zou zeggen: wat je ook kiest, sluit af met cheesecake. Dan heb je je verwenmoment voor die dag wel te pakken. En wat betreft bagels: probeer de tomaatbagel. Daar ben ik helemaal verliefd op. Het maakt niet uit wat je erop doet: op een tomaatbagel wordt alles lekkerder.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Fastservice
Wayback Burgers opent haar derde vestiging in Winschoten

Eind maart kondigde Wayback Burgers Nederland de opening van haar tweede vestiging in Nederland en eerste delivery vestiging ter wereld, die gerealiseerd wordt in Tilburg. Op maandag 19 april zal Tilburg geopend worden en daarna trekt de bouwkaravaan door naar het hoge noorden, namelijk naar Winscho ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Achtergronden
8 jaar geleden in Lunchroom: Lunchroom Le Stelle, Haren

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een gesprek met ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: