Je hebt gezocht op: Uden

Bier wordt (eindelijk) serieus genomen
In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...

Boost je omzet met 84 tips: gratis download van Lunchroom.nl
Als horecaondernemer ben je elke dag bezig met je gasten tevreden houden, je team aansturen en je zaak draaiende houden. Maar hoe zorg je ervoor dat j...

Cao horeca 2025–2026 algemeen verbindend verklaard
De cao horeca 2025–2026 is officieel algemeen verbindend verklaard door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarmee geldt de ca...

Nippen aan kennis met het bierwoordenboek
In dit artikel licht deze website de wereld van bier toe, in alfabetische volgorde. Van een simpel fluitje tot het verschil tussen geuze en gose, je l...

Laat gasten proeven, blijven én bestellen: de kracht van een goede bierproeverij
Een goed georganiseerde bierproeverij is meer dan een rijtje glaasjes op een plank. Het is een beleving: eentje die gasten niet alleen verrast, maar o...

Shell-station Ten Esschen wint titel ‘Lekkerste broodje langs de weg 2025!
Voor de derde keer op rij organiseerde Shell in samenwerking met Bakerstreet de Sandwich Competition in Nederland. De finale werd gehouden op 2 juli,...

Horecava 2026: vier nationale kampioenschappen op één beursvloer
Horecava 2026 barst van de energie én primeurs. Voor het eerst in de geschiedenis worden vier Nederlands Kampioenschappen samengebracht op &eac...

Wat kan er misgaan met bier in de horeca?
Over het algemeen is bier een eenvoudig te serveren product: een gast doet een bestelling, de barman trekt de tap open of pakt een flesje of blik uit...

Investeren in... bestek
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Ron Blaauw opent tweede vestiging Ron Gastrobar Toko
Na het succes van Ron Gastrobar Toko in Laren - afgelopen januari feestelijk geopend - is het nu de beurt aan Aalsmeer. Vanaf 10 juli is de nieuwste v...

Creditcardmaatschappijen voor de rechter: horecaondernemers mogelijk gedupeerd
Collectieve belangenbehartiger stichting MIFC heeft na uitgebreid onderzoek besloten rechtszaken aan te spannen tegen de creditcardmaatschappijen Visa...

Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen
Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...
Nieuwe Starbucks-locatie van ruim 500m2 opent op Schiphol
Schiphol verwelkomt met trots een nieuwe Starbucks vestiging op de luchthaven, centraal gelegen in de vernieuwde Lounge 1. De recent geopende locatie...

Gezond brood in de horeca: wat kies je en waarom?
Brood is een van de meest geliefde voedingsmiddelen. Bij de lunch, bij het ontbijt, als tussendoortje in een café, of als bijgerecht in een r...

ING: Gemengd beeld voor de horeca in 2025 en 2026
De vooruitzichten voor de Nederlandse horeca zijn wisselend. Door een verbeterde koopkracht nemen de bestedingen dit jaar toe, maar het herstel blijft...

10 feiten die je helpen het perfecte brood te bakken voor jouw horecazaak
Niets vult een horecazaak zo aangenaam als de geur van versgebakken brood. Deze geur kan een belangrijke marketingtool zijn, omdat het een gevoel van...

Maak een ‘signature’ brood voor jouw lunchroom
Als horecaondernemer kun je je gasten verrassen met brood. Door gevulde broden, artistieke decoraties en ongebruikelijke smaakcombinaties te gebruiken...

Bakker Bart opent voor het eerst haar deuren in het winkelcentrum Kronenburg
Bakker Bart opent voor het eerst haar deuren in het winkelcentrum Kronenburg. Met deze gloednieuwe winkel krijgt het winkelcentrum er een warme e...
Bourgondische Lunchindex: de lunchcultuur in de Lage Landen
Stef Driessen, sector banker Leisure bij ABN AMRO, sprak met een Belgische zakenpartner over de lunch. “Het zette mij aan het denken”, ald...
Van gast naar bagelbaas: een nieuw hoofdstuk in het Schunck-gebouw
Soms loop je ergens naar binnen en weet je: dit klopt. Voor Jasper Sirre gebeurde dat in de Bagels & Beans in het Schunck-gebouw in Heerlen. Wat b...

Met deze internationale broden kan je jouw lunchroom onderscheiden
Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...

Investeren in... menukaarten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Gourmet sandwiches en meer: hoe jij jouw broodaanbod kunt verfijnen
In de horeca is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en dit geldt zeker ook voor brood en beleg, twee basiselementen die ve...
Thuisbezorgd gaat samenwerken met chocolaterie-keten Coco & Sebas
Inwoners van Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Hilversum, Leidschendam, Maastricht, Nijmegen, Rotterd...
Robèrt van Beckhoven nu ook SVH Meesterijsbereider
Maandag 26 mei is Robèrt van Beckhoven (64), eigenaar van ‘bij Robèrt’ in Oisterwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Me...

Onmisbare broodkennis voor horecaondernemers: van A tot Z
In dit artikel wordt de wereld van brood in alfabetische volgorde toegelicht. Van simpel afbakbrood tot de termen lamineren en poolish, je leest...
Peeze koffie voegt zich bij Coffee Growth Group
Koffiebranderij Peeze, één van Nederlands meest gerenommeerde koffiebedrijven gaat over in andere handen en wordt onderdeel van Coffee G...

Van brood tot brouwsel: innovatieve technieken in de bier- en bakkerswereld
Brood en bier: twee alledaagse producten die al eeuwenlang een plaats hebben in onze cultuur en keuken. En twee producten die meer met elkaar gemeen h...

Dudok kijkt verder dan het scherm: "Dat chocoladekrulletje kost meer dan je denkt"
Waar de meeste horecaondernemers hun handen vol hebben aan één vestiging, groeit Dudok gestaag door met twintig locaties, een miljoen ta...
Social media als marketingtool: een handige gids voor ondernemers
Traditionele marketing vereist veel tijd, geld en moeite, zoals advertenties in kranten, folders en mond-tot-mondreclame, met vaak een lokaal en beper...

Ontdek de verschillende soorten brood voor jouw lunchroom
Of het nu gaat om klassieke favorieten zoals wit- en volkorenbrood of om bijzondere opties zoals zuurdesembrood en brioche, er is voor elk wat wils. W...

Bezoekersaantal koffie- en lunchketens groeide naar 9,6 miljoen
Het aantal bezoekers van koffie- en lunchketens groeide het afgelopen jaar naar 9,6 miljoen. HEMA blijft de favoriet voor koffie en lunch. Bezoekers n...

Investeren in... kookplaten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Anne&Max opent deuren van haar tweede vestiging in Arnhem
In Steenstraat, Arnhem, bundelen twee gedreven ondernemers hun krachten om van deze tweede Anne&Max een lichtpunt te maken. Met hun eigentijdse en...

Rabobank ziet gemengd beeld voor horeca: minder aanbod, bedrijven wel steeds groter
Na een redelijk goed laatste kwartaal van 2024, zetten de goede resultaten voor de horecasector door in de eerste maanden van 2025. Dat kwam door de z...

Koffie & Thee: de comeback van klassiek
Wie denkt dat horeca draait om het steeds vernieuwen van trends en concepten, vergeet één belangrijke constante: mensen houden van herke...

Wereldkampioen Lukas Podolski brengt zijn döner-concept voor het eerst naar Nederland
Op 25 april opent Mangal Döner X Lukas Podolski10 zijn eerste internationale vestiging in Nederland, in het Alexandrium Shoppingcenter - op de Sc...

Meer dan een alternatief: decaf als verrijking van je kaart
Waar een paar jaar geleden een decaf cappuccino nog met opgetrokken wenkbrauwen werd besteld, is dat inmiddels wel anders. Caffeïnevrije koffie e...
Margriet en Arthur zijn de nieuwe bagelbazen in Nijmegen
Een nieuwe start op een vertrouwde plek! Sinds woensdag 9 april staat er een nieuw ondernemersduo aan het roer bij Bagels & Beans in Nijmegen. Mar...

Thee over de wereld: een reis van smaak en traditie
Thee is een van de meest gedronken dranken ter wereld en kent een rijke diversiteit aan smaken, bereidingswijzen en culturele achtergronden. Voor jou...