U heeft gezocht op : Den Haag

25 september 2019 Awards Vega
Veggies On Fire wint Gaia Green award 2019

Dat je niet groot hoeft te zijn om op te vallen liet puur vegan restaurant “Veggies On Fire” uit Den Haag zien tijdens de prijsuitreiking van de Gaia Green Awards 2019 Voor De Horeca tijdens Gastvrij Rotterdam dinsdag 24 september 2019 in de categorie meest groene restaurant van Nederlan...

12 september 2019 Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

8 augustus 2019 Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

31 juli 2019 Ondernemen
Deliveroo: aanbod van restaurants met eigen bezorging sterk gegroeid in eerste jaar

De Marketplace+-dienst van Deliveroo viert zijn jubileum na een succesvol eerste jaar. De dienst biedt restaurants aan om bestellingen via het Deliveroo-platform te laten verlopen om vervolgens de bestelling te leveren door eigen bezorgmedewerkers. Daarvoor had het techbedrijf alleen partnerships me...

11 juli 2019 Opening
Healthy food restaurantketen eazie opent in Hilversum

In 2018 bezochten maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders de healthy food restaurantketen eazie voor haar populaire wokmeals, poké bowls, salades, wraps en unieke Asian flavours. Een nieuw restaurant in Hilversum mocht dit jaar zeker niet uitblijven. Op woensdag 3 juli opende eazie dan ook haar ...

5 juli 2019 Achtergronden Den Haag
Debuut neemt exploitatie MaMa Kelly Den Haag over

Debuut Horeca heeft per 1 juli 2019 de exploitatie van MaMa Kelly in Den Haag overgenomen. MaMa Kelly is een succesvol en award winning urban bistro concept waarin kip & kreeft een belangrijke rol spelen. Deze uitbreiding is de tweede overname in de samenwerking tussen Waterland en Debuut die af...

22 maart 2019 Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

18 maart 2019 Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

8 maart 2019 Personeel Onderwijs
Horeca Academie laat zien hoe mooi het horecavak is

Werken in de horeca heeft door de jaren heen een negatieve reputatie gekregen. Ondanks dat je in de horeca veel vrijheid en variatie in dagelijkse taken en werkzaamheden hebt, is het vak niet voor iedereen aantrekkelijk. Dit gegeven, en de groei in het aantal horecazaken in Nederland, leidt tot het ...

28 januari 2019 Opening Achtergronden
Haagse kerk wordt lunchroom

De Jeruzalemkerk op het Pomonaplein in Den Haag wordt een lunchroom! Aan de zuidkant van de kerk kan men zelfs plaats gaan nemen op een terras, zo lezen we op indebuurt.nl. Ook komen er units voor ambachtslieden, start-ups en kunstenaars, maar ook een koffie- en chocoladezaak, vergaderruimtes en een...

22 januari 2019 Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

19 december 2018 Interview Longread
Interview Hop & Stork Utrecht: lunchen in een chocoladehemel

Hop & Stork is in het gat gedoken van de ultieme chocolade- en koffiebeleving. Dit alles wordt gecombineerd met lunch, zodat er altijd wat te beleven is in de zaak. “We willen dalmomenten vermijden, zodat het hier altijd gezellig is”, vertelt Remco Groenewold, de mede-eigenaar van Ho...

14 december 2018 F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

11 december 2018 Personalia Mensen KHN
Dirk Beljaarts algemeen directeur KHN

Dirk Beljaarts wordt de nieuwe algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Hij volgt Rob Bongenaar op, die op 1 oktober jl. afscheid nam. Beljaarts is vanaf 2014 General Manager van Novotel Amsterdam City en lid van het Landelijk Bestuur van KHN. Robèr Willemsen, voorzitter ...

7 december 2018 Opening Den Haag
Popocatepetl Den Haag wordt STAN&CO

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor STAN&CO. De eigentijds ingerichte STAN&CO wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. “Op deze manier kan het prachtige pand aan het Buitenhof st...

29 november 2018 Interview
“We willen drie zaken per jaar openen”

Coffeelicious opende ruim een maand geleden de vijfde zaak binnen zes jaar tijd. Het succes ligt volgens eigenaresse Fiona Stöger aan de uniformiteit en continuïteit die het bedrijf al vanaf dag één hanteert. “Elke zaak moet exact dezelfde kwaliteit leveren.” Een ...

31 oktober 2018 Opening Lunchroom
Opening Coffeelicious Den Haag

Al weken wordt er druk verbouwd. Er zijn al heel wat nieuwsgierige mensen geweest die een blik naar binnen hebben geworpen en een enkeling vroeg zelfs of hij echt tot 1 november moest wachten. Gelukkig is het moment nu daar, het folie is van de ramen en de deur is eindelijk van het slot: Coffeelicio...

31 oktober 2018 Opening Fastservice
eazie breidt uit naar 21 vestigingen in 2018

eazie, een van de grootste healthy food restaurantketens van Nederland, heeft haar eerste stationslocatie geopend in Tilburg. Met 21 vestigingen in 2018 en groeiend naar 30 vestigingen in 2019 is eazie een belangrijke Nederlandse speler in ‘healthy-food-on-the-go’. Naast een verwachte...

12 oktober 2018 Achtergronden Lunchroom
Wildvreemden delen een bagel

Afgelopen zaterdag deelden vreemden een belegde bagel met elkaar terwijl singer-songwriter Gerson Main ter plekke een liedje voor hen schreef. Met het event Deel een bagel, deel de liefde! wil organisator Bagels & Beans het belang van liefde en verdraagzaamheid onder de aandacht brengen. Na het ...

9 oktober 2018 Interview Den Haag Longread
Interview: 'eighties breakfast-hotspot' in Den Haag geopend

In het bruisende Zeeheldenkwartier in Den Haag is vorige week een geweldige breakfast-hotspot geopend. Britt, de jonge eigenaresse van de zaak, heeft haar droom waargemaakt en is een ontbijtcafé met als thema 'de eighties' gestart. En het moet gezegd, het ziet er geweldig uit! De n...

26 september 2018 Opening Fastservice
Dunkin’ Donuts opent 4 nieuwe vestigingen in een maand tijd

Dunkin’ Donuts, een van de grootste coffee and baked goods merken wereldwijd, opent deze maand vier nieuwe vestigingen op Nederlandse bodem. Utrecht, Amstelveen, Roermond en Den Haag kunnen zich (wederom) op gaan maken voor de lekkerste koffie en donuts. Samenwerking met de Nationale Spoorw...

20 september 2018 Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

20 september 2018 Bezorgen Achtergronden
McDelivery rolt uit naar Haarlem en Groningen

McDelivery is een succes en rolt daarom verder uit. Nog meer steden in Nederland kunnen de komende periode genieten van de service die McDonald’s biedt via McDelivery. Sinds de introductie vorig jaar van McDelivery via Uber Eats zijn er al 23 restaurants in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotte...

18 september 2018 Culinair Vega
Zeewier wordt toegankelijker in een burger

Zeewier als voedingsmiddel heeft behoorlijk wat voordelen. Toch eten nog maar weinig Nederlanders het. Door zeewier in een burger te stoppen blijkt het een stuk toegankelijker te worden. En omdat producten van zeewier bovendien vegetarisch zijn, spelen ze in op de trend van duurzame gezonde voeding ...

12 september 2018 Duurzaamheid Vega Den Haag
Veggies On Fire, eerste vega-restaurant in Den Haag met EKO-keurmerk

Veggies On Fire krijgt als eerste veganistisch restaurant in Den Haag, en als derde vega restaurant in Nederland het EKO-keurmerk Horeca Goud uitgereikt. Het certificaat geeft aan dat minimaal 80% van de ingrediënten van biologische kwaliteit is. Het certificaat is vandaag overhandigd. Bij V...

29 augustus 2018 Opening Den Haag
Café Aimée: de nieuwste hotspot van Den Haag

In het mooie pand, voorheen De Burcht, aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag is de nieuwe horecagelegenheid ‘Café Aimée’ geopend. Café Aimée combineert een Frans interieur met eigentijdse chique en botanische stijlelementen, fluwelen banken en een gouden me...

22 augustus 2018
MaMa Kelly gaat 'no-showers' beboeten

Sinds de opening is MaMa Kelly Amsterdam vrijwel iedere avond vol gereserveerd. Het restaurant in het Olympisch Stadion met het spraakmakende roze interieur en de befaamde kip en kreeft heeft een grote aantrekkingskracht op gasten uit binnen- en buitenland. Maar deze roem heeft ook een keerzijde; ni...

16 augustus 2018
Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

7 augustus 2018 Economie
Horecaconglomeraat Debuut verkocht

Horecabedrijf Debuut is verkocht aan het Nederlandse investeerdersbedrijf Waterland, zo lezen we in het Financieel Dagblad. Met de overname zou een bedrag van rond de veertig miljoen euro zijn gemoeid. Debuut zit door heel Nederland en is bekend van de ketens Popocatepetl, Stan & Co en De Co...

27 juli 2018 Opening
Coffeelicious breidt uit naar Den Haag

De Koffietop 100 winnaar van 2014, Coffeelicious uit Dordrecht gaat 1 november 2018 een nieuwe zaak starten in Den Haag en wel aan de chique Lange Voorhout. Na alle uitbreidingen in Dordrecht, Breda en Rotterdam wordt het nu tijd voor een nieuwe stad. En dat wordt een waanzinnig mooie pand in het...

20 juli 2018 Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

13 juni 2018 Fastfood
HMSHost International boekt omzetstijging van 19 procent

HMSHost International, de wereldmarktleider in eten en drinken voor reizigers, heeft de omzet het afgelopen jaar met 19 procent zien groeien tot €512 miljoen. In 2016 bedroeg de omzet nog €437 miljoen. In Nederland is HMSHost actief op 80 locaties op luchthaven Schiphol en exploiteert h...

6 juni 2018 Wet- en regelgeving KHN
KHN: Btw-verhoging leidt vooral in grensstreken tot fors omzetverlies horeca

In opdracht van MKB Nederland onderzocht adviesbureau Panteia wat de impact is als het lage btw-tarief wordt verhoogd van 6 naar 9%. In het onderzoek is gekeken naar de gevolgen voor bedrijven in de grensstreken. Uit de resultaten blijkt dat een btw-verhoging de gastvrijheidssector, waaronder de hor...

31 mei 2018 Opening Den Haag
Den Haag uniek horecaconcept rijker 

Den Haag is vanaf gisteren een uniek horecaconcept rijker met de officiële opening van Greens in the Park, ofwel Greens, op het voormalige midgetgolfterrein in het Haagse Westbroekpark. Greens bestaat uit een restaurant én een zorg(moes)tuin. De biodynamische moestuin voorziet de keuk...

23 mei 2018 Amsterdam Opening
Happy Tosti Amsterdam De Pijp gaat open

Op vrijdag 25 mei 2018 is het feest bij Happy Tosti. Ten eerste opent Happy Tosti Amsterdam De Pijp officieel haar deuren en ten tweede zal 'Het Ultieme Tostiboek' officieel worden gepresenteerd door de schrijvers en de uitgever! Happy Tosti Amsterdam De Pijp is het zesde lunchrestaurant ...

9 mei 2018 Amsterdam
MaMa Kelly Amsterdam nu ook Lunchroom

Nadat MaMa Kelly in november 2017 haar roze deuren opende in het Olympisch Stadion in Amsterdam, heeft ze menig fijnproever verblijd. De hotspot die bekend staat om haar eigenzinnige interieur en befaamde kip en kreeft, breidt haar menu uit; vanaf heden serveert zij tevens een verrassend veelzijdige...

3 mei 2018 Food Events
Foodhallen steeds populairder

De opmars van Foodhallen in Nederland, met name de grote steden, zet zich onverminderd voort. In steeds meer steden is wel een soort van foodhal gevestigd, of staan de deuren voor initiatiefnemers open. Nederland telde twee jaar geleden nog maar vier foodhallen, momenteel zijn dit er 13, verspreid o...

19 april 2018 Opening Lunchroom
Leidsche Rijn aangesloten op bagelinfuus

Binnenkort opent Bagels & Beans Hof van Bern de deuren in Leidsche Rijn Centrum, het nieuwe centrum van de Utrechtse wijk. Bagels & Beans huurt het pand van ASR Vastgoed Projecten BV. De nieuwe Bagels & Beans komt aan het Hof van Bern, een plein met verschillende terrassen, in een rec...

21 februari 2018 Opening Rotterdam
Papa John´s Pizza opent nieuwe vestiging in Rotterdam

Papa John’s, de op drie na grootste pizza bezorgketen ter wereld, opende op maandag 19 februari een nieuwe vestiging in Rotterdam aan de Goudsesingel 95. Na succesvolle openingen in Amsterdam breidt Papa John’s zich steeds verder uit, nu dus ook in Rotterdam! Papa John’s weet v...

15 februari 2018 Wet- en regelgeving KHN
KHN stuurt brandbrief naar staatssecretaris VWS over verbod rookruimten in de horeca

De uitspraak van het gerechtshof Den Haag van 13 februari jl. betekent kort gezegd dat, op basis van een WHO-verdrag, rookruimten in horeca-inrichtingen niet langer zijn toegestaan. Dat zorgt voor grote onrust bij veel horecaondernemers, want de uitspraak heeft grote impact op de gastvrijheid e...

13 februari 2018 Wet- en regelgeving
KHN noemt verbanning rookruimtes dramatisch

Horecabedrijven mogen geen aparte ruimte meer hebben voor rokers. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag vandaag, dinsdag 13 februari 2018, bepaald. De uitspraak is dramatisch voor horecabedrijven met een rookruimte. Rookverbod Sinds 1 juli 2008 geldt in de horeca een rookverbod. Voor speciaal ...

13 februari 2018 Achtergronden
Rookruimtes in horeca niet meer toegestaan

Vandaag is door het gerechtshof Den Haag bepaald dat speciale rookruimtes in horecagelegenheden niet langer buiten het algehele rookverbod vallen. Een domper voor de horeca. CAN behaalt winst Het CAN (Club Actieve Nietrokers ) is hiermee door de rechter in het gelijk gesteld. De tekst van de u...

25 januari 2018 Chefs Culinair
Sergio Herman gaat internationaal met Frites Atelier

Topchef Sergio Herman heeft succes met zijn Frites Atelier keten. Nu gaan binnenkort ook in Gent en Brussel vestigingen openen. De volgende stap? Nog verder buiten de landsgrenzen enkele zaken openen. Berlijn en Barcelona worden al genoemd. Dit jaar in België openen Frites Atelier vind je...

22 december 2017 Events
MaMa Kelly Amsterdam organiseert hartverwarmende MaMa Cares tijdens kerst

MaMa Kelly koestert tradities. Ieder jaar organiseert MaMa Kelly in Den Haag de hartverwarmende MaMa Cares. Dit jaar wordt deze traditie ook gelanceerd in Amsterdam onder het mom ’succes hebben is leuk, maar delen zorgt ervoor dat je er ook echt van kunt genieten’. MaMa Cares zorgt ervoo...

20 december 2017 Bezorgen
Restaurantsector verdient 23 miljoen euro extra dankzij Deliveroo

Restaurants die samenwerken met Deliveroo halen een hogere omzet en laten meer mensen werken in hun keukens om de toegenomen vraag aan te kunnen. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van onderzoeksbureau Capital Economics, dat keek naar de economische impact van de bezorgdienst in Nederland. Bi...

14 december 2017 Opening
Twee nieuwe pop-up zaken in Hofhouse Den Haag

De nieuwste hotspot van Den Haag, food court Hofhouse aan de Rijnstraat 10, opent twee nieuwe pop-up zaken. Foodliefhebbers kunnen zich laten verrassen door de verrukkelijke Oosterse en Westerse keuken van Madame Gao en de heerlijke Singapore Style gerechten bij Boogie Street Food. Uiteraard zijn oo...

24 november 2017
In beeld: Mama Kelly in het Olympisch Stadion

Vanaf 13 november 2017 heeft restaurant MaMa Kelly in Amsterdam officieel haar deuren geopend. Het restaurantconcept met de befaamde kip en kreeft van chef IJsbrant Wilbrenninck werd in 2015 met succes gelanceerd in Den Haag en is nu uitgebreid met een tweede vestiging in de hoofdstad. In het pand i...

23 november 2017 Fastfood
Bram Ladage Den Haag viert 20-jarig jubileum

Bram Ladage in het centrum van Den Haag bestaat op vrijdag 24 november alweer 20 jaar. Om dit jubileum te vieren kan het publiek hier op deze dag tussen 14:00 en 16:00 uur een puntzak patat scoren voor €0,20! De Bram Ladage winkel op de Spuistraat is afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een waar b...

6 november 2017 Opening
BINK rooftop bar/restaurant officieel geopend

Afgelopen weekend is de rooftop bar/restaurant BINK feestelijk geopend. De aanwezigen werden getrakteerd op een ‘BINK experience’, een vrijdagmiddagborrel, diner én clubavond tot in de late uurtjes. Het gloednieuwe horecaconcept, dat gevestigd is op de bovenste etage van BINK36 aa...

1 november 2017 Bezorgen Fastfood
McDonald’s rolt McDelivery verder uit naar Den Haag

Na de succesvolle introductie in Amsterdam/Amstelveen deze zomer en de uitrol naar Rotterdam en Utrecht in september, start McDonald’s vanaf 1 november met McDelivery in Den Haag. Vanuit de restaurants aan de Turfmarkt, Vlamingstraat, Buitenhof en vanuit McDonald’s Megastores gaat McDona...

26 oktober 2017 Opening
Chiapas Taco Cartel opent in Den Haag

Op woensdag 1 november 2017 opent Chiapas Taco Cartel haar tweede vestiging in Den Haag. Naast Amsterdam kunnen liefhebbers van Mexicaans streetfood nu ook terecht in het Zeeheldenkwartier in Den Haag. Om dit heugelijke feit te vieren, organiseert Chiapas Taco Cartel een feestje in beide vestigingen...

25 oktober 2017 Achtergronden
Slim afrekenen: Haal meer omzet uit piekuren

Met het toenemende aantal pinbetalingen bewijzen mobiele pinapparaten voor iedere gastvrouw en heer goede diensten. Iedere minuut die zij niet hoeven te besteden aan het halen en brengen van het pinapparaat, kan daardoor gaan naar de gast. Dat scheelt niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een hoger...

24 oktober 2017 Opening Restaurant
MaMa Kelly opent roze zaak in Amsterdam

Vanaf 13 november 2017 opent restaurant MaMa Kelly in Amsterdam officieel haar deuren. Het restaurantconcept met de befaamde kip en kreeft van chef IJsbrant Wilbrenninck werd in 2015 met succes gelanceerd in Den Haag en breidt nu uit met een tweede vestiging in de hoofdstad. Roze interieur In ...

20 oktober 2017 Achtergronden
Iens komt met eigen festival

IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten di...

29 september 2017 Starten in de horeca Ondernemen
De exploitatievergunning en het ‘levensgedrag'

In mijn vorige artikel heb ik al omschreven op welke wijze lokale overheden gebruik maken van de mogelijkheden die de Wet Bibob aanreikt. In dit artikel zal ik verder inzoomen op de exploitatievergunning. Hierbij zal blijken dat de regelgeving zo ruim als mogelijk wordt ingevuld in de praktijk. ...

21 september 2017 Koffie & thee Mensen
Doppio viert jubileum met reis naar Italië

Espressobarketen Doppio Espresso bestaat 10 jaar en organiseert ter ere van dit jubileum een reis naar Italië, daar waar het allemaal begon. Met als doel inspiratie en ideeën opdoen én om te genieten van de Italiaanse koffiecultuur. In april 2017 vierde Doppio Espresso het tienja...

13 september 2017 Rotterdam
Hamburgerketen ontketent 'hamburgeroorlog'

Het AD bericht over een dreigende 'hamburgeroorlog' in Rotterdam. De Amerikaanse keten Five Guys gaat zich immers vestigen in Alexandrium (in 2018) en aan de Coolsingel (in 2019). De reeds bestaande hamburgerzaken verwachten een overdaad aan hamburgerzaken binnen een relatief klein gebied e...

12 september 2017
Chiapas Taco Cartel breidt uit naar Den Haag

Chiapas Taco Cartel opent binnenkort een tweede vestiging in Den Haag. Het eerste Mexicaanse streetfood restaurant werd in het najaar van 2016 geopend in Amsterdam waar het al spoedig gevonden werd door liefhebbers van taco’s en burrito’s met verse ingrediënten, explosieve smaken en...

28 augustus 2017 Opening Fastfood
Taco Bell wil verder uitbreiden

De Amerikaanse fastfoodketen Taco Bell wil verder uitbreiden in Nederland. In april opende de keten een eerste vestiging in Eindhoven. Het AD schrijft nu dat in de eerste helft van 2018 er ook een vestiging in Den Haag komt. Een woordvoerster van Taco Bell laat aan het AD weten dat de keten in Ei...

23 augustus 2017 Achtergronden
NVWA publiceert resultaten inspecties

Voedselveiligheid is van groot belang voor de consument. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakt de resultaten van inspecties van steeds meer steden inzichtelijk. Maandag wordt Den Haag aan de inspectiekaart toegevoegd, terwijl de resultaten van Utrecht al zichtbaar waren. De resulta...

18 augustus 2017 Achtergronden Blog
Actie borstvoeding geven in het openbaar: is dat nog nodig?

In de Wereld Borstvoeding Week is het Voedingscentrum de uitdaging aangegaan om Den Haag borstvoedings-vriendelijk(er) te maken. Is dat nodig? Wij denken van wel. Bijna een derde van de vrouwen (30,5%) voelt zich namelijk niet prettig bij het geven van borstvoeding in een openbare gelegenheid, zoals...

26 juli 2017 Amsterdam
Amsterdam duurste, Zwolle goedkoopste terrasstad

Amsterdam is opnieuw uitgeroepen tot duurste terrasstad van Nederland. Een rondje kost daar 24,25 euro. Dit in tegenstelling tot Zwolle, dat met 21 euro per rondje de goedkoopste terrasstad is. Dat blijkt uit het terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. In de 21 groots...

18 juli 2017 Events
Grootste mosselpan van Nederland staat in Den Haag

Mosselliefhebbers kunnen donderdag 27 juli vanaf 17.00u hun hart ophalen bij Eetcafé Cloos Den Haag. Het restaurant zet die avond de grootste mosselpan van Nederland (2 diameter) op het terras, om de start van het nieuwe mosselseizoen te vieren. Voor gasten een bijzondere gelegenheid om de...

16 juni 2017 Opening
Opening nieuwe Burgerz vestiging in Hofhouse

Op 12 juni 2017 opende Burgerz een nieuwe vestiging in Hofhouse naast het station Den Haag Centraal. Hofhouse biedt plek aan verschillende foodconcepten. Voor de burgerzaak van de zusjes Peerenboom is dit de vierde locatie. Burgerz heeft een locatie in Hofhouse waar iedereen welkom wordt geheten...

14 juni 2017 Opening
Nieuw horeca- en uitgaansconcept opent in Den Haag

Begin juli 2017 opent Bleyenberg haar deuren. Een compleet nieuw horeca- en uitgaansconcept in het oude Kwantumgebouw op de Grote Markt in Den Haag. Een Haagse, local hotspot, van on-Haags hoog niveau. Naast een restaurant, een coffee bar en cocktail bar vind je hier ook meeting spaces, technoclub H...

12 juni 2017 Food Opening
Verse bowls veroveren hart treinreiziger op Utrecht CS

Woensdag 14 juni opent de nieuwe winkelformule Abel’s Deli officieel haar eerste winkel in Nederland, in de stationshal van Utrecht Centraal. Ook wordt abelsdeli.com gelanceerd. Het komt zelden voor dat een nieuwe ondernemer op het drukste station van Nederland een nieuwe food formule mag star...

12 juni 2017 Events Culinair
Veel bezoekers voor Haags sushi-festival

De eerste editie van Sushi Festival JOY in Den Haag was een groot succes. Maar liefst 18.500 bezoekers genoten afgelopen weekend in het Westbroekpark van heerlijke sushi en andere Aziatische streetfood gerechtjes. Naast zichzelf tegoed doen aan heerlijk eten en drinken, werd er door de bezoekers ook...

7 juni 2017 Columns F&B
Column Voedingscentrum. Meer groente in de horeca

Ik eet graag buiten de deur. In mijn woon- en werkomgeving Rotterdam/Den Haag heb ik werkelijk alle keuze van de wereld: van Hollandse pot tot nieuwe Aziatische en Latijns-Amerikaanse keukens. Nederlanders eten steeds vaker buitenshuis. Lekker en makkelijk, ter afwisseling van het zelf koken. Als je...

6 juni 2017 Wijn
Rosés, champagnes en mousserende wijnen van het jaar bekendgemaakt

Op vrijdag 2 juni zijn tijdens Taste of Amsterdam in het Amstelpark de rosé-, champagne- en mousserende wijnen van het jaar onderscheiden. De winnende wijnen werden gekozen in het kader van het Proefschrift Wijnconcours, dat dit jaar voor de 29e keer wordt uitgeschreven door The Wine & Fo...

6 juni 2017 Lunch Bezorgen
KFC start met bezorging via Thuisbezorgd.nl

Thuisbezorgd.nl en KFC slaan de handen ineen. Vanaf vandaag start KFC in Den Haag met bezorgen via Thuisbezorgd.nl. Amsterdam en Eindhoven volgen binnen enkele weken. Daarmee wordt een langgekoesterde wens van vele KFC-fans werkelijkheid. Thuisbezorgd.nl bezorgt per elektrische fiets. Thuisbezorg...

2 juni 2017 Opening Restaurant
Restaurantconcept MaMa Kelly binnenkort ook in Amsterdam

Vanaf september 2017 is Amsterdam een prachtig restaurantconcept rijker. MaMa Kelly werd in 2015 succesvol gelanceerd in Den Haag en breidt uit met een tweede vestiging in de hoofdstad. In het Olympisch Stadion wordt vanaf het eind van de zomer de befaamde kip en kreeft van chef IJsbrant Wilbrenninc...

22 mei 2017 Opening
Burgerz en De Portare Via in Haagse Hofhouse

Twee nieuwe restaurants sluiten zich aan bij de nieuwe hotspot van Den Haag Hofhouse. Ook het veel geprezen foodconcept Burgerz én houtovenpizzeria da portare VIA openen hun deuren in de nieuwe horecagelegenheid die momenteel verrijst naast Station Den Haag Centraal. Dit spraakmakende horecaconc...

12 mei 2017
Hoe onderneem je in een kattencafé?

De Haagse Zeeheldenbuurt is enorm in opkomst. In de Piet Heinstraat vind je kattencafé Ditjes & Katjes, waar Eef Krol haar droom werkelijkheid zag worden. Voor iemand die van katten, lekker eten en drinken én mensen houdt, is dit het Walhalla, een nirwana, de hemel, het paradijs...We dompelden ons...

8 mei 2017 Achtergronden
Den Haag presenteert zich als foodparadijs tijdens Hemelvaart en Pinksteren

Ook van Hemelvaart tot Pinksteren is Den Haag weer een waar food- & shoppingparadijs. Zo kun je heerlijk eten op de Haagse Markt, bij Rrrollend Den Haag, de Tong Tong Fair, Bites & Stories, Proef de Wijk, Handmade Market @de Pier en de nieuwe food- en moodhal Minglemush. Voor liefhebbers van...

10 april 2017 Lunch Lunchroom Interview
Interview: Ton de Jonge, Bakkerswinkel Den Haag

Ton de Jonge is vanaf 1 april bedrijfsleider van de Bakkerswinkel in Den Haag. De vestiging vind je in een uniek pand, met maar liefst drie verdiepingen. In Nederland heeft de Bakkerswinkel nu al acht vestigingen, die je vindt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Zoetermeer en Den Haag. Ton is geen...

3 april 2017 Events Culinair
MaMa Kelly viert moederdag met MaMa’s Market

Op zondag 14 mei 2017 organiseert MaMa Kelly op het parkeerterrein van de Cabellerofabriek de vierde editie van MaMa’s Market. Deze lifestylemarkt van Den Haag is een must visit voor iedereen die van shoppen houdt. Met fashion, accessoires, interieuritems en entertainment voor eigentijdse mama...

23 maart 2017 Awards Mensen
Kampioenen horeca & hospitality sector gehuldigd 

De horeca en hospitality branche is 12 jonge vakkampioenen rijker. 315 mbo'ers lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend ...

23 februari 2017
Nieuwe investeerder voor Yoghurt Barn

MBO & Groei Fonds heeft een belang genomen in Yoghurt Barn, een snel groeiende food-retail keten. Er zijn al tien Yoghurt Barn vestigingen verspreid over het land. Vanwege het succes willen de oprichters de komende periode in meerdere grote en middelgrote steden locaties openen. Paul van Logt...

7 februari 2017
Hofhouse wordt groots Haags horecaconcept

In het voorjaar van 2017 opent het nieuwe horecaconcept Hofhouse naast Station Den Haag Centraal haar deuren. Hofhouse is gevestigd in de plint van het nieuwe flexibele rijkskantoor Rijnstraat 8, waar in de loop van het jaar diverse ministeries worden gehuisvest. De architectuur en het interieur van...

27 januari 2017 Food
Voedseltop: Nederland koploper gezonde en duurzame voeding

Over vijf tot tien jaar moet Nederland wereldwijd koploper zijn in gezonde en duurzame voeding. Dat is de uitkomst van de eerste Nationale Voedseltop in Den Haag waar ruim honderdvijftig invloedrijjke beslissers uit de Nederlandse voedselwereld bijeen kamen om samen met het kabinet invulling te geve...

9 januari 2017 Opening Lunchroom
Nieuwe Bagels & Beans in Gouda

Vanaf woensdag 22 februari 2017 zal Bagels & Beans bezoekers en inwoners van de kaasstad verblijden met de bekende belegde bagels, prijswinnende Panamese koffie en de wereldberoemde vrolijkheid die gratis bij ieder gerecht wordt geserveerd. Kersverse franchisenemer Gwen Gomis vertelt over de nie...

4 januari 2017 Opening Restaurant
Nieuw burgerrestaurant in Den Haag

Op 12 januari 2017 gaat de eerste vestiging van de Burger Bar in Zuid-Holland open. Het restaurant aan Plein 3 in Den Haag opent om 12.00. In de toekomst hopen de eigenaren meer Burger Bars te openen in deze provincie. Ze vertellen hierover het volgende: 'Toen wij 10 jaar geleden de eerste Burge...

13 december 2016 Koffie & thee
Gratis Cappuccinodag Doppio Den Haag

Ter ere van hun 1-jarig bestaan organiseert Doppio Espresso Den Haag zaterdag 17 december een gratis cappuccinodag. Ondernemer Peter Koerten nodigt iedereen uit om de heerlijke smaken van Doppio Espresso te komen ervaren. Met de gratis cappuccinodag willen Peter en zijn team het succes vieren, de ga...

30 november 2016 trends Koffie & thee
Het aantal coffeebars in Nederland groeit

Nederland telt in 2016 circa 358 coffeebars en dit aantal neemt toe. De coffeebar is in relatief korte tijd een begrip geworden binnen de Nederlandse horeca. De afgelopen jaren heeft de moderne coffeebar een sterke groei in aantallen en populariteit meegemaakt. Grootstedelijke omgevingen, winkelcent...

29 november 2016 Awards
Dit zijn de winnaars van de Hospitality & Style Awards 2016

Maandagavond 28 november zijn de Entree Hospitality & Style Awards 2016 uitgereikt, dé horecaprijzen van Nederland. Amsterdam kwam als grote winnaar uit de bus. Maar liefst 7 horecabedrijven uit de hoofdstad ontvingen een award: MR PORTER, Pulitzer, Pesca, Zoku, W, De School en Choux. Daa...

15 november 2016 Bezorgen Snacks
Burger King start met bezorging via Thuisbezorgd.nl

Thuisbezorgd.nl en Burger King slaan de handen ineen. Vanaf gisteren is de keten gestart met de mogelijkheid eten te bestellen voor bezorging via het platform van Thuisbezorgd.nl. Er wordt begonnen met de vestigingen Den Haag en Emmen. Thuisbezorgd.nl streeft met inmiddels meer dan 6000 verschill...

14 november 2016 Opening Culinair
Jamie’s Italian Nederland opent tweede restaurant

Jamie’s Italian Nederland kondigt met trots de opening van het tweede restaurant in Nederland aan. Dit restaurant zal in het voorjaar van 2017 worden geopend in het Sijthoff gebouw, gelegen in de binnenstad van Den Haag. Jamie’s Italian Nederland is onderdeel van Italian Food Concepts, d...

2 november 2016 Lunch Brood
Thuisbezorgd.nl gaat lunch bezorgen

Consumenten konden bij Thuisbezorgd.nl eerst alleen terecht voor avondmaaltijden, maar de bezorgdienst gaat nu ook lunchmaaltijden bezorgen. Het bedrijf is hier afgelopen maandag mee van start gegaan in Amsterdam. Andere steden zullen op een later volgen. Thuisbezorgd.nl maakte in april bekend ze...

31 oktober 2016 Bezorgen
Thuisbezorgd gaat lunch bezorgen met eigen fietskoeriers

Thuisbezorgd.nl gaat vanaf vandaag ook lunch bezorgen via haar eigen fietskoeriers. Tot dusver bezorgde Thuisbezorgd.nl middels haar eigen bezorgers enkel avondmaaltijden. De dienst gaat van start in Amsterdam. Het bedrijf maakte in april bekend ook zelf bezorgingen te gaan uitvoeren en streeft n...

27 oktober 2016
Chef-kok Marc Smeets vertrekt bij Waves at the Kurhaus

In april 2015 opende Waves at the Kurhaus met chef-kok Marc. Smeets werkte met producten uit de omgeving en met name uit de Noordzee. Per oktober 2016 hebben Smeets en de directie van Grand Hotel Amrâth Kurhaus besloten een andere richting op te gaan. De chef kijkt uit naar een nieuw culina...

25 oktober 2016 Opening Hotelketens Restaurant
Apollo Hotels en Bierfabriek kondigen samenwerking aan

Midden in het centrum, direct naast de stadschouwburg van Almere opent begin 2017 een derde vestiging van Bierfabriek. Het eigenzinnige horecaconcept vestigt zich in Apollo Hotel Almere City Centre en is een samenwerking tussen de hotelketen en Bierfabriek. Wouter Dekker, General Manager van Apol...

13 oktober 2016 Awards Utrecht
Meest duurzame horeca Utrecht: Dapp Frietwinkel

Dapp Frietwinkel heeft de Duurzame Week Award gewonnen in de categorie horeca. De jury roemde de manier waarop Dapp duurzaamheid heeft doorgevoerd in alle facetten van de onderneming op ecologisch, economisch en sociaal vlak. Dapp Frietwinkel recyclet bijvoorbeeld de olie tot biodiesel en gebruik...

26 september 2016 Bezorgen
Thuisbezorgd.nl investeert in elektrische fietsbezorging

Thuisbezorgd.nl maakt vandaag bekend haar eigen logistieke diensten volledig per elektrische fiets te gaan voortzetten. Tot dusver bezorgde Thuisbezorgd.nl per (normale) fiets en scooter. Het bedrijf dat in juni bekendmaakte ook zelf bezorgingen te gaan uitvoeren, streeft naar een zo divers mogel...

15 september 2016 Events
Beursvloer van snel groeiende horecavakbeurs volledig uitverkocht

Van maandag 19 september t/m woensdag 21 september opent dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals haar deuren in Rotterdam Ahoy. En dit jaar groter dan ooit, alle vierkante meters beursoppervlakte zijn optimaal benut door onder meer een diversiteit aan exposanten en ruim 10 thema...

12 september 2016 Economie Achtergronden
In welke regio kun je het beste een horecabedrijf starten?

Het CBS heeft berekend dat met name universiteitssteden een stormachtige groei doormaken en dat eenpersoonshuishoudens een steeds groter aandeel van het totaal vertegenwoordigen. De steden maken een ontwikkeling door, terwijl de 'randen van het land' vergrijzen en leeglopen of in ieder geval...

2 september 2016 Vis Culinair
Topchefs bij het Schmidt Zeevis Restaurant tijdens Gastvrij Rotterdam

Bezoekers van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kunnen op 19, 20 en 21 september genieten van gastronomische visgerechten bij het Schmidt Zeevis Restaurant bereid door top- en sterrenchefs. Gedurende drie dagen kunnen gasten een plaats reserveren en worden zij culinair verwend door Mario Ridder, ...

24 augustus 2016 Culinair Internationaal
Culinair Peru blijft ontwikkelen

Met de culinaire route ‘Ruta de la Quinua’ in aantocht, diverse culinaire onderscheidingen en drie noteringen in de ‘Top 50 Beste Restaurants Ter Wereld’, waaronder een top vier notering voor Restaurant Central in Lima, wordt Peru geroemd om haar smaakvolle en uitgebreide keu...

11 augustus 2016 Wet- en regelgeving Faillissement
Haagse horecazaak failliet vanwege vordering Buma/Stemra

Horecazaak De Drie Konijntjes in Den Haag is woensdag failliet verklaard. Aan het faillissement ligt een vordering van Buma/Stemra ten grondslag. De eigenaar, Hammer Soliman, is ervan overtuigd dat deze vordering ten onrechte werd ingediend. De auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra int geld bij b...

8 augustus 2016 Diner Food
Instock opent restaurant in Utrecht

Het restaurant Instock opent eind 2016 een vestiging aan de Vleutenseweg in Utrecht. Het restaurant serveert gerechten die voor 80 procent gemaakt zijn van onverkochte producten uit de supermarkt of van producenten. De gerechten bestaan gemiddeld voor zo'n 80 procent uit producten die anders ...

4 augustus 2016 Opening
Winnaar 'beste hamburger Rotterdam' komt naar Den Haag

Nog een paar weken verbouwen en dan opent Capriole Café; een koffiebranderij met restaurant in Den Haag. Chef-kok wordt Diego Buik die eerder werkzaam was in London, Amsterdam en Rotterdam. In 2015 won hij de beste hamburger van Rotterdam en in de loop van augustus kan Den Haag genieten van z...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: