Zichtlocatie levert horecazaak forse omzetgroei op

17 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Door het verhuizen van de reeds bestaande vestiging naar een zichtlocatie middenin het bezorggebied, heeft bezorgrestaurant De Beren Vlaardingen in het eerste half jaar een omzetgroei van 40 procent weten te bereiken.

De verhuizing van een bedrijventerrein naar een zichtlocatie middenin het bezorggebied heeft alles te maken met deze veelzeggende omzetstijging. Ondernemers Baris & Kim, franchisenemers van het bezorgrestaurant De Beren Vlaardingen: “De zichtbaarheid van onze vestiging zorgt ervoor dat steeds meer mensen ons weten te vinden. Niet alleen wordt er veel meer besteld en bezorgd, ook op het gebied van afhalen hebben we een enorme stap gemaakt”. Waar het afhalen van bestellingen voorheen nagenoeg geen aandeel had, worden inmiddels ruim 10 procent van de orders afgehaald.

Zichtlocaties zijn populair

“Het is, zeker met de grote keuzemogelijkheid van tegenwoordig, ontzettend belangrijk om jezelf in de kijker te spelen. De Beren is een sterk merk dat gezien mag worden. Niet alleen middels opvallende koeriers en campagnes, maar ook met onze uitnodigende vestigingen”, aldus Harrit Boonstra, Marketing Coördinator bij De Beren Bezorgrestaurants.

Binnen 5 jaar volledig in het zicht

Dit jaar worden nog meerdere vestigingen op prominente zichtlocaties in grote steden als Tilburg en Lelystad geopend. Ook wordt er uitgekeken naar geschikte panden op passende locaties in onder andere Arnhem, Utrecht en in de regio Haaglanden.

Daarnaast is streven van De Beren bezorgrestaurants is om binnen 5 jaar alle bestaande bezorgrestaurants naar een zichtlocatie te verhuizen en hiermee net zoals in Vlaardingen een sterke omzetgroei voor alle vestigingen te genereren.

Over De Beren

Met inmiddels 31 restaurants en 18 bezorgrestaurants serveren De Beren al sinds 1984 de lekkerste gerechten van de grill. De Beren bezorgrestaurants bezorgen de alom bekende Berengerechten, gebracht door bezorgers met de iconische Berenhelm, thuis of op het werk.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: