Wim Klerks wint 50e Gouden Koksmuts

11 januari 2010 |
Wim Klerks wint 50e Gouden Koksmuts<

"Mijn papa heeft heel veel geld gewonnen", roept Femke Klerks (7) blij. Ze pakt de cheque van duizend euro en wil het liefst dat hij nu 'al het speelgoed van de wereld' voor haar koopt. Wim Klerks, chef-kok van restaurant Les Jumeaux in Bennebroek is de winnaar van de vijftigste editie van De Gouden Koksmuts 2010. "Ik had het stiekem wel een beetje verwacht", geeft Klerks toe.

Mooie opsteker
De koks die zich hebben aangemeld voor de wedstrijd hadden de opdracht om met een aantal vaste ingrediënten een amuse en driegangenmenu te maken. Klerks deed dit met de meeste creativiteit en vindingrijkheid. "Ik ben natuurlijk heel blij", vertelt Klerks terwijl zijn vier kinderen om hem heen springen. Voor Klerks is wedstrijdkoken niets nieuws. "Dit is alvast een mooie opsteker voor de Wereldkampioenschappen Chef-koks in Chili."


Wim Klerks krijgt de Gouden Koksmuts uit handen van juryvoorzitter Wynand Vogel

Motivatie
Ondanks dat de ervaren chef het een beetje had verwacht, is hij toch verheugd met deze 'historische prijs'. "Door deze wedstrijd werd ik vroeger gemotiveerd om mee te gaan doen aan kookwedstrijden."



50 jaar wedstrijdkoken in boekvorm
Ter gelegenheid van de 50e editie van de Gouden, en voorheen Zilveren Koksmuts, presenteerde partner van de kookwedstrijd Nestlé Professional een boek met alle recepten, tips en wetenswaardigheden uit 50 jaar wedstrijdkoken om de gerenommeerde Gouden Koksmuts.

Horecava Amsterdam, Sanny Visser

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/wim-klerks-wint-50e-gouden-koksmuts/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: