Wijnproeven met topsommelier

31 augustus 2015 |
Wijnproeven met topsommelier<

Wijnproeven met voormalig elBulli sommelier Lucas Payà, het is een vinologisch buitenkansje voor bezoekers van Gastvrij Rotterdam. De wijnproeverij
met Payà is één van de 125 programmaonderdelen van de horecavakbeurs die van 21 tot en met 23 september in Ahoy Rotterdam plaatsvindt. Diverse workshops, masterclasses, proeverijen en demonstraties beloven de smaakpapillen van de bezoekers te prikkelen. Met als één van de programma onderdelen, de uitreiking van de Falco Eleonorae Award. Vanaf 1 september staat het volledige programma online.
elBulli
Gastvrij Rotterdam opent als horecavakbeurs dit jaar voor de derde keer haar deuren. Van maandag 21 t/m woensdag 23 september staat Ahoy volledig in het teken van horeca en gastronomie. Eregast is Lucas Payà, die vijf jaar lang als sommelier bij het legendarische restaurant elBulli werkte. Tijdens alle drie de beursdagen zal hij aanwezig zijn om bezoekers kennis te laten maken met Coravin, een nieuw wijnconcept dat het mogelijk maakt om wijn per glas te schenken zonder de gehele fles te openen of leeg te drinken. Door middel van een blind tasting kunnen bezoekers zelf deze revolutionaire wijze ervaren van wijn drinken, serveren en verkopen.

Uitreiking Falco Eleonorae Award
Duurzaamheid kan ook uit de horecabranche niet meer worden weggedacht. De Falco Elenorae Award wordt uitgereikt door de Griekse ambassadeur, mevrouw Paraskevi Angelatou, tijdens Gastvrij Rotterdam en is een erkenning voor horecalocaties die goed op weg zijn op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit jaar zal restaurant Paisan uit Hilversum deze prijs mogen ontvangen. Tijdens de uitreiking worden heerlijke, duurzame gerechten bereid door de winnaar van de prijs van vorig jaar, chef-kok Mark Baan van het Erasmuspaviljoen. De uitreiking en kookdemonstratie zullen plaatsvinden op dinsdag 22 september van 13:00 – 14:00 uur op het Dit Smaakt naar Meer! Paviljoen.

Oer-Hollandse trots
Op het KookWeiland verzorgt onder andere een collectief van vijf toonaangevende foodspecialisten bijzondere combinaties van oer-Hollandse ingrediënten. SVH Meesterkok Niels van den Berg geeft een voorproefje van de keuken van het najaar. Iedere dag geeft hij één demonstratie met mooie najaars producten als Hollands wild, brood van biologisch graan uit de Flevopolder, bijzondere boerenkaas, Limburgs Kloostervarken en groente en fruit van gepassioneerde telers zal hij bezoekers verrassen.

Achtergrond
De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is een coproductie van Ahoy Rotterdam en Match+ dat wereldwijd internationale evenementen organiseert. Gastvrij Rotterdam is gratis toegankelijk voor professionals werkzaam in de horecabranche en in het bezit van een uitnodigingskaart of uitnodigingscode. Zonder uitnodiging kost een toegangskaart € 40,00. Let op: De beurs is alleen toegankelijk voor personen boven de 18 jaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: