Wie wordt de UWV HorecaHeld?

26 april 2011
Wie wordt de UWV HorecaHeld?

Via de website "www.horecahelden.nl":http://www.horecahelden.nl kan er vanaf vandaag tot en met woensdag 4 mei gestemd worden op de genomineerden voor de titel UWV HorecaHeld. De genomineerden zijn Joyce Knubben van Brasserie Friends in Bunde en Maurice van der Sluijs van McDonalds Piusplein in Tilburg. De winnaar wordt 6 mei bekend gemaakt en dingt mee naar de landelijke titel HorecaHeld 2012.

*De genomineerden*

*Joyce Knubben*
Joyce Knubben van Brasserie Friends in Bunde heeft hart voor haar zaak en medewerkers. Zij geeft hen de steun, aandacht en het vertrouwen, die zij nodig hebben om door te groeien. Betrokkenheid is belangrijk voor Joyce, werkoverleg is dan ook onmisbaar evenals het inzicht dat zij haar medewerkers geeft in de kosten en opbrengsten. Ook krijgen mensen met een achterstand of langdurige werklozen
een kans in haar bedrijf. Kortom, een ideale partner voor het UWV werkbedrijf!

*Maurice van der Sluijs*
Open minded, dat is Maurice van der Sluijs volgens UWV Werkbedrijf Tilburg. Hij denkt in mogelijkheden, daar waar sollicitanten door andere werkgevers afgewezen worden. Voordat hij een vacature extern uitzet kijkt hij eerst intern of er medewerkers zijn die door kunnen groeien. Met
bijvoorbeeld een trainee-programma motiveert en enthousiasmeert deze manager van McDonalds
(filiaal Piusplein te Tilburg) zijn personeel om door te groeien.

*Een HorecaHeld is…*
…iemand die zijn collega’s inspireert, verder brengt en daarmee voor de horeca kan behouden. De meester die zijn leerling opleidt, de manager die zijn collega’s inspireert en de gastvrouw die elke dag laat zien hoe je gasten gelukkig maakt. Er zijn veel HorecaHelden. Velen van hen zijn anoniem. Vaak weten HorecaHelden niet eens dat ze bewonderaars hebben. Ze doen gewoon hun werk; elke dag
opnieuw.

*Zelf een HorecaHeld worden met de SVH Toolkit?*
Onderzoek toont aan dat er een groeiend tekort is aan vakbekwaam personeel in de horeca. De kredietcrisis zorgt voor enige verlichting maar op langere termijn is de vraag structureel groter dan het aanbod. HorecaHelden zijn de voorbeelden die inspireren bij het vinden, binden en
boeien van vakbekwaam personeel. Als hulpmiddel voor goed personeelsbeleid heeft SVH de Toolkit ontwikkeld. Door via "www.horecahelden.nl":http://www.horecahelden.nl de praktische instrumenten en tips uit de SVH Toolkit te gebruiken, kan iedereen een HorecaHeld worden.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws