Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

18 september 2019 | Thijs Jacobs

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam.

Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om hun eten thuis bij de consument te bezorgen. Daarmee maakte Deliveroo in één klap het laten thuisbezorgen van maaltijden van tientallen lokale restaurants beschikbaar. Vier jaar later is de app onmisbaar op de smartphone van vele Amsterdammers.

Wat bestelt Amsterdam?

Maar wat bestelt Amsterdam eigenlijk het liefst? De ‘Amerikaanse keuken’ blijkt veruit het populairst. De burgers van Burger King en de kip van KFC vinden via de riders van Deliveroo regelmatig hun weg naar een Amsterdams huisadres. Ook Italiaans blijft onverminderd populair, zo blijkt uit cijfers van Deliveroo. Pasta’s en pizza’s zijn gewild binnen de bezorgapp. Op de derde plek staat onze vaderlandse keuken, want ook typisch Hollandse gerechten zijn geliefd. De opkomst van de Poké bowl is ook in de hoofdstad niet onopgemerkt gebleven. Hawaï ligt misschien aan de andere kant van de wereld, maar het eiland vindt zichzelf wel terug op plek 4 van meest geliefde keukens. Mexicaans eten sluit de top 5. 

Top 5 meest geliefde keukens van Amsterdam

Amerikaans
Italiaans
Nederlands
Hawaiaans
Mexicaans

 

Dat Amsterdam één van de meest multiculturele steden ter wereld is, blijkt ook uit de 10 populairste bezorgmaaltijden. Van Poké bowl tot gyros, burrito’s, bitterballen en pizza’s, allen zijn terug te vinden in de top 10 meest populaire bezorgmaaltijden van Amsterdam. Inmiddels zijn er maar liefst 1000 Amsterdamse restaurants aangesloten bij Deliveroo, waarvan 60% alleen in Amsterdam te vinden is.

Top 10 populairste gerechten in Amsterdam

Sushito - The Greenery Bowl
Meat & Greek - Pork Gyros
KFC - Hot wings
Bird Thais Restaurant - Pad Thai
The Salsa Shop: Chicken Burrito
Burger King: Whopper
Temakery: Salmon Poke bowl
Van Dobben: Bitterballen
Pizza Heart: Margherita
Subway: Steak & Kaas

Stijn Verstijnen, General Manager Nederland: "We zijn blij met onze snelle groei in Amsterdam in de afgelopen vier jaar. Dit heeft ervoor gezorgd dat  klanten meer keuze hebben, restaurants hun inkomsten kunnen verhogen en riders de mogelijkheid hebben om goed betaald, flexibel werk te kiezen."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: