Weer huisbereid eten in Franse restaurants

21 juli 2014 |
Weer huisbereid eten in Franse restaurants<

Huisbereid of 'faits maison'? In Frankrijk moeten restaurants vanaf januari 2015 aangeven of gerechten huisbereid zijn. Dit betekent meer transparantie voor de gast, maar meer regeldruk voor
restaurants. De Franse cuisine lag al enige tijd onder vuur; met name de Amerikaanse en Britse pers maakte gehakt van de beroemde cuisine. Dertig procent van de Franse restaurants bleek namelijk diepvriesgerechten te serveren.

Verplicht
Frankrijk wil met de nieuwe wet haar imago een boost' geven. Met behulp van een logo wordt kenbaar gemaakt welke gerechten huisgemaakt zijn en welke niet. Vanaf januari is het logo dus verplicht in ieder Frans restaurant. Het logo bestaat uit een pan met deksel.

Alles 'à la minute'
Opvallend is, dat gerechten die huisbereid zijn, maar later opgewarmd worden niet als huisgemaakt geclassificeerd mogen worden. De Franse overheid wil kennelijk dat alles 'à la minute' wordt bereid. Op voorhand gebakken brood en vooraf bereide pasta is daarentegen wel weer als huisbereid aan te merken. Verwarrend.

MEER LEZEN OVER FRANKRIJK? KLIK HIER!
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: