Vlaamse goededoelhamburger kost 299 euro

23 juli 2015 |
Vlaamse goededoelhamburger kost 299 euro<

Japans rundvlees, een crumble van kwarteleieren en een toef truffelmayonaise: dit zijn een paar van de ingrediënten die chef Patrick Van Herck
van restaurant Huis De Colvenier in Antwerpen gebruikt voor zijn gastronomische burger. Prijs? Zo’n 299 euro. De opbrengst van de burger gaat naar kankeronderzoek.

Exclusieve ingrediënten
Van Herck heeft de hamburger ontwikkeld op vraag van een bevriende restaurantuitbater uit Breda. Ze baten een hamburgerrestaurant uit en daagden de chef uit om een gastronomische hamburger te maken. Na enkele maanden wikken en wegen was het recept klaar. Van Herck heeft ervoor gekozen om met de meest exclusieve ingrediënten te werken, wat de forse prijs verklaart. Wel gaat de 299 euro volledig naar kankeronderzoek.

Klassieke hamburger met topingrediënten
Wat kun je precies voor 299 euro verwachten? Een klassieke hamburger met volgens de chef topingrediënten. Het broodje is gemaakt van zuurdesem en gebakken op traditionele wijze. Verder wordt er verse kropsla, exclusief Japans rundvlees van Wagyurunden uit Kobe en cœur de boeuf-tomaten gebruikt. Daarop komt een crumble van kwarteleieren en mayonaise met Périgord-truffel. Dan volgen stukjes wortel, knolselderij, gebakken zwezeriken en voor wie dat wenst, een plak ganzenlever. Het broodje wordt afgewerkt met een basilicumblad met Iraanse kaviaar. Als bijgerecht krijgt de gast ook nog aardappelen-wedges van de beste biologisch geteelde aardappelen en enkele oesters.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: