Vlaamse goededoelhamburger kost 299 euro

23 juli 2015 |
Vlaamse goededoelhamburger kost 299 euro<

Japans rundvlees, een crumble van kwarteleieren en een toef truffelmayonaise: dit zijn een paar van de ingrediënten die chef Patrick Van Herck
van restaurant Huis De Colvenier in Antwerpen gebruikt voor zijn gastronomische burger. Prijs? Zo’n 299 euro. De opbrengst van de burger gaat naar kankeronderzoek.

Exclusieve ingrediënten
Van Herck heeft de hamburger ontwikkeld op vraag van een bevriende restaurantuitbater uit Breda. Ze baten een hamburgerrestaurant uit en daagden de chef uit om een gastronomische hamburger te maken. Na enkele maanden wikken en wegen was het recept klaar. Van Herck heeft ervoor gekozen om met de meest exclusieve ingrediënten te werken, wat de forse prijs verklaart. Wel gaat de 299 euro volledig naar kankeronderzoek.

Klassieke hamburger met topingrediënten
Wat kun je precies voor 299 euro verwachten? Een klassieke hamburger met volgens de chef topingrediënten. Het broodje is gemaakt van zuurdesem en gebakken op traditionele wijze. Verder wordt er verse kropsla, exclusief Japans rundvlees van Wagyurunden uit Kobe en cœur de boeuf-tomaten gebruikt. Daarop komt een crumble van kwarteleieren en mayonaise met Périgord-truffel. Dan volgen stukjes wortel, knolselderij, gebakken zwezeriken en voor wie dat wenst, een plak ganzenlever. Het broodje wordt afgewerkt met een basilicumblad met Iraanse kaviaar. Als bijgerecht krijgt de gast ook nog aardappelen-wedges van de beste biologisch geteelde aardappelen en enkele oesters.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Coronacrisis
Verscherpte maatregelen. Wat betekent dit voor de horeca?

Het kabinet kondigde gisteravond verscherpte maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig blijven de eerder verkondigde maatregelen, waaronder sluiting van de horeca tot en met 6 april 2020, staan. Wanneer de horeca weer open mag is vooralsnog niet duidelijk. De...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: