Vlaamse goededoelhamburger kost 299 euro

23 juli 2015 |
Vlaamse goededoelhamburger kost 299 euro<

Japans rundvlees, een crumble van kwarteleieren en een toef truffelmayonaise: dit zijn een paar van de ingrediënten die chef Patrick Van Herck
van restaurant Huis De Colvenier in Antwerpen gebruikt voor zijn gastronomische burger. Prijs? Zo’n 299 euro. De opbrengst van de burger gaat naar kankeronderzoek.

Exclusieve ingrediënten
Van Herck heeft de hamburger ontwikkeld op vraag van een bevriende restaurantuitbater uit Breda. Ze baten een hamburgerrestaurant uit en daagden de chef uit om een gastronomische hamburger te maken. Na enkele maanden wikken en wegen was het recept klaar. Van Herck heeft ervoor gekozen om met de meest exclusieve ingrediënten te werken, wat de forse prijs verklaart. Wel gaat de 299 euro volledig naar kankeronderzoek.

Klassieke hamburger met topingrediënten
Wat kun je precies voor 299 euro verwachten? Een klassieke hamburger met volgens de chef topingrediënten. Het broodje is gemaakt van zuurdesem en gebakken op traditionele wijze. Verder wordt er verse kropsla, exclusief Japans rundvlees van Wagyurunden uit Kobe en cœur de boeuf-tomaten gebruikt. Daarop komt een crumble van kwarteleieren en mayonaise met Périgord-truffel. Dan volgen stukjes wortel, knolselderij, gebakken zwezeriken en voor wie dat wenst, een plak ganzenlever. Het broodje wordt afgewerkt met een basilicumblad met Iraanse kaviaar. Als bijgerecht krijgt de gast ook nog aardappelen-wedges van de beste biologisch geteelde aardappelen en enkele oesters.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: