Vijftig inspiratiemomenten tijdens Horecava

2 januari 2011 |
Vijftig inspiratiemomenten tijdens Horecava<

De wereld om ons heen verandert continu. Nieuwe trends zien het licht, consumenten gaan massaal digitaal en ondernemers zoeken steeds nieuwe omzetkansen. Horecava biedt bezoekers volgende week daarom een bruisend programma vol praktische tips. Naast ruim 500 exposanten en 5 themawerelden zijn er 50 momenten waar zij zich kunnen laten verrassen.
Overal trends
Denk daarbij aan de Trendpresentatie van Frank Lindner met aansluitend de Nationale Horeca Quiz, een WERELD-trendreis, de Social Media dokter, het Peper & Zout-debat en de Horecava Innovation Award. Voor leden van Koninklijke Horeca Nederland komt daar nog een scala van activiteiten bij, zoals het jaarcongres en trendtours over de beursvloer. Horecava 2011, de nationale toonaangevende horecabeurs, is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, van maandag 10 tot en met donderdag 13 januari in Amsterdam RAI.

Programma op INNOVEER!
Bezoekers geven aan dat zij naast alle producten en diensten ook de Horecava bezoeken om zich te oriënteren op trends, innovaties en marktontwikkelingen. Meer dan ooit gaat de themawereld INNOVEER! daarom over trends. Van internationaal tot lokaal, van consument tot business, van inspiratie tot praktische tips: drie dagelijkse sessies zetten ondernemers op scherp. De dag start om 12.15 uur met '1e Hulp bij Social Media'. Social Media expert Cor Hospes geeft praktische tips en geslaagde praktijkvoorbeelden. Bezoekers gaan 's middags van 13.30 tot 14.30 uur op wereldreis. Ze worden door Hans Steenbergen verrast met foodserviceconcepten geïnspireerd door de thema's Vintage Chique, Fast Fresh, Local Hero en New Dutch. Zes trends gebaseerd op het consumentengevoel vormen de kern van de trendpresentatie van Frank Lindner, van 15.00 tot 15.30 uur. Ondernemers krijgen tips hoe ze beter kunnen ondernemen. Aansluitend is er de Nationale Horeca Quiz.

Awards
Op INNOVEER! zijn de nominaties te zien voor de Horecava Innovation Award, de prijs voor de beste innovatie in de branche. De winnaars, in de categorieën Food & Beverage, Interior & Design, Equipment en Concepts & Co-Creation, zijn op de eerste dag bekend.

Social Media als rode draad
Uit Horecava-onderzoek onder ondernemers blijkt dat ruim driekwart volop kansen ziet om met Social Media zowel bestaande als nieuwe klanten aan zich te binden. Meer dan de helft geeft echter ook aan op zoek te zijn naar praktische tips. Horecava geeft hier volop gehoor aan. Naast de Social Media sessie op INNOVEER! organiseert HotelloTOP het congres 'Social Media Toy or Tool'. Koninklijke Horeca Nederland organiseert voor het eerst haar jaarcongres tijdens Horecava met de titel 'Wie de gast heeft, heeft uw toekomst'. Ook hier is er veel aandacht voor de nieuwe mediavormen. Op het paviljoen XpertPlaza is er een Social Media sessie met geslaagde praktijkvoorbeelden, handige tips én de presentatie van een online social media gids. Voor wie dan nog vragen heeft, is er op INNOVEER! de Social Media Helpdesk.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: