Vietnamese noedelsoep

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Vietnamese noedelsoep

Ingrediënten

75 g gerookte kipfilet
40 g rijstnoedels
8 dunne lente-uitjes
1/2 limoen
8 takjes verse koriander
1/5 rode peper
1/2  - 1 eetlepel bruine suiker
1 kippenbouillontablet

Bereiding

Snij 6 lente-uitjes in pijpjes van 2 centimeter. Breng 7 dl water met het bouillontablet aan de kook. Kook de lente-ui in de bouillon in ca. 4 minuten beetgaar en schep deze uit de pan.

Kook de rijstnoedels kort in de bouillon gaar, schep uit de bouillon en verdeel ze over de soepkommen. Snij de rest van de lente-ui in dunne ringetjes, snij de kipfilet in plakjes en hak de koriander fijn. Verwijder pitjes uit de peper en snij in dunne ringetjes. Voeg koriander en peperringetjes toe aan de bouillon en breng op smaak met suiker en het sap van de limoen. Leg de pijpjes lente-ui en plakjes kip op de noedels. Schenk er de bouillon over en garneer met de ringetjes lente-ui.

Overig nieuws