Vier horecaconcepten in één pand

14 mei 2014 |
Vier horecaconcepten in één pand<

De grootste horecagelegenheid van Arnhem staat in Rijnboog. Wethouder Michiel van Wessem opende vorig jaar Momento in Rozet, de horecaonderneming van Lion Hermsen, bestaande uit
een bar-restaurant (en buitenterras) op de begane grond, een koffielounge op de derde verdieping en een dakterras op de vijfde verdieping. Momento biedt in totaal ruim 600 zitplaatsen en heeft met de vergaderruimtes een capaciteit van bijna 800. Een inspirerende zaak.

Ondernemerschap
Wethouder Michiel van Wessem prees Lion Hermsen om zijn ondernemerschap. Lion heeft de horecagelegenheid laten inrichten door architectenbureau DeMunnik-deJong-Steinhauser en zelf Arnhemse kunstenaars uitgenodigd om hun werk te laten tonen, de inrichting bestaat uit duurzame materialen en de keuken bereidt biologische producten. Momento heeft werkzoekenden aangenomen die met enorm enthousiasme zijn begonnen aan hun baan in de horeca. Al mijn horecamedewerkers heb ik aangenomen op gevoel, niet op hun cv", vertelde Lion.
Momento is elke dag geopend van 10.00 tot 24.00 uur (keuken 11.00-22.00 uur).

Horeca
Lion Hermsen, die de horecafunctie verzorgt in Rozet, wordt verantwoordelijk voor het totale horecaconcept. Dat betekent het restaurant/caf√© formule op de begane grond en de Koffie Lounge met zijn eigen koffielabel. ‚ÄėKoffie Momento‚Äô bevindt zich op de derde verdieping waar de educatieve ruimtes zitten en waar cursisten en bezoekers wat kunnen drinken. De vele mogelijkheden van de vergaderruimtes en het panoramaterras van waaraf je met een verfrissend drankje een prachtig uitzicht hebt op de historische binnenstad van Arnhem, bieden perspectieven.

Lion heeft zin in zijn nieuwe uitdaging
''Gezien het bijzondere gebouw en de diversiteit die het biedt, is dit voor mij een geweldige kans om horeca in een nieuw jasje te steken. De mogelijkheden zijn oneindig en geven mij een creatieve drive om er iets specials van te maken, in samenwerking met de Rozet partners die een meerwaarde zijn voor het totaalconcept. Het gaat een bedrijf worden waar beleving nummer 1 is en waar je na het eerste bezoek de behoefte hebt om nog eens terug te komen.''

Vier concepten
Het zijn 4 concepten met elk zijn eigen identiteit, maar dan verwerkt in één horecazaak. "Het is een enorme klus, maar je krijgt er zoveel energie van. Daardoor geniet ik van ieder moment.''

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: