Vier horecaconcepten in één pand

14 mei 2014 |
Vier horecaconcepten in één pand<

De grootste horecagelegenheid van Arnhem staat in Rijnboog. Wethouder Michiel van Wessem opende vorig jaar Momento in Rozet, de horecaonderneming van Lion Hermsen, bestaande uit
een bar-restaurant (en buitenterras) op de begane grond, een koffielounge op de derde verdieping en een dakterras op de vijfde verdieping. Momento biedt in totaal ruim 600 zitplaatsen en heeft met de vergaderruimtes een capaciteit van bijna 800. Een inspirerende zaak.

Ondernemerschap
Wethouder Michiel van Wessem prees Lion Hermsen om zijn ondernemerschap. Lion heeft de horecagelegenheid laten inrichten door architectenbureau DeMunnik-deJong-Steinhauser en zelf Arnhemse kunstenaars uitgenodigd om hun werk te laten tonen, de inrichting bestaat uit duurzame materialen en de keuken bereidt biologische producten. Momento heeft werkzoekenden aangenomen die met enorm enthousiasme zijn begonnen aan hun baan in de horeca. Al mijn horecamedewerkers heb ik aangenomen op gevoel, niet op hun cv", vertelde Lion.
Momento is elke dag geopend van 10.00 tot 24.00 uur (keuken 11.00-22.00 uur).

Horeca
Lion Hermsen, die de horecafunctie verzorgt in Rozet, wordt verantwoordelijk voor het totale horecaconcept. Dat betekent het restaurant/café formule op de begane grond en de Koffie Lounge met zijn eigen koffielabel. ‘Koffie Momento’ bevindt zich op de derde verdieping waar de educatieve ruimtes zitten en waar cursisten en bezoekers wat kunnen drinken. De vele mogelijkheden van de vergaderruimtes en het panoramaterras van waaraf je met een verfrissend drankje een prachtig uitzicht hebt op de historische binnenstad van Arnhem, bieden perspectieven.

Lion heeft zin in zijn nieuwe uitdaging
''Gezien het bijzondere gebouw en de diversiteit die het biedt, is dit voor mij een geweldige kans om horeca in een nieuw jasje te steken. De mogelijkheden zijn oneindig en geven mij een creatieve drive om er iets specials van te maken, in samenwerking met de Rozet partners die een meerwaarde zijn voor het totaalconcept. Het gaat een bedrijf worden waar beleving nummer 1 is en waar je na het eerste bezoek de behoefte hebt om nog eens terug te komen.''

Vier concepten
Het zijn 4 concepten met elk zijn eigen identiteit, maar dan verwerkt in één horecazaak. "Het is een enorme klus, maar je krijgt er zoveel energie van. Daardoor geniet ik van ieder moment.''

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: