Verrassende wildpasteibroodjes

7 november 2012
Verrassende wildpasteibroodjes

In het najaar breekt in de restaurants traditioneel de wildperiode aan. Waarom zouden lunchrooms daaraan niet meedoen? Maar dan natuurlijk wel op een geheel eigen wijze, want reerug en zwijnensteak zijn al breed genoeg verkrijgbaar. Verras uw klanten met wildpasteibroodjes, bijvoorbeeld met hertenvlees. Een nieuwe dimensie aan wat op het eerste gezicht een saucijzenbroodje lijkt, maar dat heel verrassend niet is.

Ingrediënten (10 broodjes)
450 gram bladerdeeg
500 gram mager hertenvlees (of ander wildvlees naar smaak)
250 gram champignons
sap van 2 sinaasappels
1/4 theelepel majoraan
1/4 theelepel peper
1/2 theelepel zout
20 ml cognac
5 eetlepels room
1 bosje peterselie, fijngehakt
1 eetlepel melk
2 eierdooiers

Bereiding
Maal het hertenvlees door de vleesmolen of in een keukenmachine fijn tot gehakt, braad het in wat boter aan en roer het rul. Borstel de champignons schoon, snijd ze klein en voeg ze, samen met de sinaasappelsap, majoraan, peper en zout, toe aan het vlees. Bak net zolang tot al het vocht is verdampt. Voeg cognac toe, steek het aan en laat het uitbranden. Laat vervolgens het vlees afkoelen.
Ontdooi het bladerdeeg. Meng peterselie en slagroom door het afgekoelde vlees, verdeel het geheel over het bladerdeeg en vouw het deeg vervolgens stevig dicht. Roer de eierdooiers met melk los en bestrijk de pakketjes ermee. Leg de broodjes op een afgespoelde bakplaat, laat ze 15 minuten rusten en bak ze dan 25-30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 °C. Warm serveren. Strooi voor het bakken eventueel af met sesamzaadjes en/of maanzaadjes.

Bereidingstijd
60 minuten.

Foto en receptuur: www.jouwrecepten.nl/recepten/52-wild-pastei-broodjes.html

Overig nieuws