VeggieWorld naar Jaarbeurs

19 januari 2018 | David Bakker

Op 10 en 11 maart komt de grootste internationale veggie beurs van Europa terug naar de Jaarbeurs in Utrecht. ProVeg International gelooft in een plantaardige toekomst en laat bezoekers beleven hoe lekker en leuk plantaardig leven is. VeggieWorld is het jaarlijkse hoogtepunt voor vegetariërs en veganisten. Het event is echter het meest inspirerend voor vleeseters. De stands met dikke hamburgers, pizzabroodjes en gyros zijn op VeggieWorld niet te missen. Alleen zijn ze naast 100% lekker ook 100% plantaardig.

Ontmoet de Bulgaarse Atanas Skatov, de allereerste vegan ter wereld die de Himalaya beklom. Of bezoek de lezing van Dr. Nandita Shah. Zij ontving de prestigieuze Nari Shakti Award 2016, de bekendste award voor vrouwen in India, van de Indiase president voor haar pionierswerk op gebied van gezondheid en voeding. Voor deze editie pakt VeggieWorld heel het weekend uit met een vol programma met internationale influencers uit de sport-, bloggers- en gezondheidswereld.

Ook vegan celebrities van eigen bodem geven heel het weekend presentaties en kookdemo’s. Zo lanceert vegan boegbeeld Lisette Kreischer tijdens de beurs haar nieuwste boek Plant Pharmacy. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër sluit er de Nationale Week Zonder Vlees af en Pablo Moleman van ProVeg Nederland presenteert de vegan hoogtepunten van het afgelopen jaar.


Meer dan alleen eten

VeggieWorld staat vooral bekend om het overweldigende aanbod van vegan food. De beurs is echter meer dan eten alleen. Ook exclusieve non-food producten stellen zich voor. Zo pas je er modieuze schoenen zonder leer, experimenteer je er met dierproefvrije make-up en heb je een ruime keuze aan moderne vegan kleding. Er zijn zelfs gratis yoga-sessies.

De toekomst is plantaardig

“VeggieWorld bereikte in 2017 met ruim 7600 bezoekers een recordaantal bezoekers. Het grootste deel van de bezoekers eet in het dagelijks leven niet veganistisch, maar staat wel open om te minderen met dierlijke producten. We verwachten dit jaar dat record te verbreken,” vertelt Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland en organisator van VeggieWorld Utrecht. ProVeg International streeft naar een wereld waarin iedereen kan kiezen voor lekker en gezond eten dat goed is voor mens, dier en milieu. De non-profit organisatie pakt zo niet alleen de milieucrisis aan, maar richt zich ook op gezondheid, dierenwelzijn en eerlijke voedselverdeling. “Ook het culinaire aspect staat centraal”, lacht Vrindts, “want eten moet natuurlijk vooral lekker zijn.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: