Nieuw: vegetarische lunchroom Arq

5 november 2013
Nieuw: vegetarische lunchroom Arq

Ineke Pompen is onlangs begonnen met Arq, een vegetarische take-away en lunchroom in Rotterdam. Volgens Pompen zijn er genoeg redenen om ook in deze tijd een succesvol nieuw horecaconcept
neer te zetten. "De groep mensen die 7 dagen in de week nog vlees eet, neemt in rap tempo af en je ziet dat vegetariërs de eeuwige salade met geitenkaas wel een beetje zat zijn."

*Nul rekest van de bank*
Het pand van Arq wordt verbouwd. Om dit te financieren richt Pompen zich op crowdfunding. "In deze tijd krijg ik bij de banken nul op het rekest wanneer ik over een lening begin. Crowdfunding kwam dan ook al snel naar boven als alternatieve financieringsmogelijkheid. Ik kwam hierop naar aanleiding van een succesvolle campagne van een andere cateraar. Bovendien vind ik het idee van betrokkenheid vanuit een groot netwerk ook waardevol. En let's face it: 5 procent rente per jaar is ook gewoon een heel goede investering."

*Crowdfunding*
De campagne is uitbesteed aan CrowdaboutNow, het eerste Nederlandse crowdfunding platform met een AFM licentie. "Ik heb zo mijn handen vrij om me op Arq te richten en kan erop vertrouwen dat zij volgens alle regels het financiële gedeelte afhandelen", aldus Pompen.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws