Vakantieganger waardeert horeca in Gelderland als beste

16 mei 2018 | Thijs Jacobs

Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland.

Horecavoorzieningen Gelderland als beste beoordeeld

Wie tijdens de vakantie wil genieten van een hapje en drankje kan het beste een bezoek brengen aan de provincie Gelderland. De Nederlandse vakantieganger waardeert de horecavoorzieningen (aanbod en kwaliteit) in Gelderland namelijk als beste van Nederland, met een 7.64. Noord-Brabant volgt op gepaste afstand met een 7.36, en ook Friesland (7.33) doet het met een derde plek helemaal niet slecht.

De Nederlandse vakantieganger waardeert de horeca in Flevoland het minst, met een 6.11. Ook Groningen (6.25) en Zuid-Holland (6.27) scoren ver onder het landelijke gemiddelde.

Hieronder de lijst van provincies met de beste (tot de slechtste) horecavoorzieningen:

Gelderland: 7.64

Noord-Brabant: 7.36

Friesland: 7.33

Limburg: 7.24

Drenthe: 7.21

Utrecht: 7.20

Overijssel: 7.06

Noord-Holland: 6.97

Zeeland: 6.71

Zuid-Holland: 6.27

Groningen: 6.25

Flevoland: 6.11

Gelderland ook meest gastvrije provincie

Mede dankzij de goede waardering voor de horecavoorzieningen is de provincie Gelderland bovenaan geëindigd als meest gastvrije provincie. Naast de horecavoorzieningen werden andere vakantie-ervaringen onderzocht, zoals de vriendelijkheid van de inwoners en de natuur en dorpen in de omgeving.

Na Gelderland vinden we Noord-Brabant en Limburg terug als nummer twee en drie in ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’.


Lees het volledige Gastvrijheidsonderzoek 2018 terug op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/gastvrijheidsonderzoek-2018/

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Verkiezingen Vegetarisch Veganistisch
Vegetarische Slager wint New Food Challenge van RVO

De Vegetarische Slager is een van de winnaars in de New Food Challenge die is uitgeschreven door de Nederlandse overheid om nieuwe voedseloplossingen te bedenken op weg naar een meer plantaardige samenleving, in het kader van het behalen van klimaatdoelen en het vormgeven van een duurzaam voedselbel...

Regelgeving Tech
Bas van Kooten: "“We kunnen niet meer leven in een wereld zonder digitalisering”

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goede inzicht van zaken, mits goed ingericht. “Vaak hebben horecaondernemers echter geen t...

Achtergronden Lunchroom
Tilburgse lunchroom ter overname aangeboden

In de Tilburgse AaBe Fabriek staat lunchroom Het Smulhuys ter overname aangeboden. In 2016 werd het toenmalige 'Koffie & ROOM' omgebouwd tot een nieuwe dagzaak. Het resultaat mag er zijn. De huidige eigenaar heeft de zaak slechts twee jaar gedraaid. Op Facebook vermeldt Hormax Hore...

Opening Utrecht
Leidsche Rijn Centrum geopend: veel horeca

Van dagzaak tot avondhoreca: enkele nieuwe namen versterken het horeca-aanbod van Leidsche Rijn Centrum. Backerij Werelds, Bagels & Beans, Ma Bella Cake Café, Kiprestaurant Alan & Pim's, broodjeszaak dagelijks Lekker, Wijn en eetbar Most en Miyabi Asian Cuisine openen in Utrechts ...

Achtergronden Culinair
Eerste No Waste menu door Nederlandse cateraar

Bijna alle grote cateringbedrijven maken vóór een event de borden op. Zijn er 150 no shows? Dan kunnen deze maaltijden worden weggegooid. Niet verrassend dat de cateringbranche verantwoordelijk is voor meer dan een kwart van de 51.000 ton aan weggegooid voedsel in de Nederlandse horeca...

Cafetaria
Opnieuw goud voor Cafetaria XL Oude Gracht

Vandaag kreeg Harald van Ballegooijen een derde oorkonde uitgereikt voor een met goud bekroonde ambachtelijke snack, de huisgemaakte nasibal. Ook deze huisgemaakte gefrituurde lekkernij van Cafetaria XL Oude Gracht in Eindhoven doorstond de test van de keurmeesters met glans. Daarmee zijn alle balle...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: