UberEats gaat de strijd aan met andere bezorgdiensten in Amsterdam

28 september 2016 | Thijs Jacobs

Moeten Deliveroo en Foodora zich zorgen gaan maken? De bezorgdiensten maken een stormachtige groei door, maar nu UberEats zich ook op het Amsterdamse strijdtoneel mengt, gaat de bezorgoorlog pas echt van start. „We leveren al jaren mensen af. Dat kunnen we ook met eten.” Europees directeur Jambu Palaniappan van UberEats koos deze woorden zorgvuldig, toen hij donderdag zijn app presenteerde.

Restaurants zonder eigen bezorgdienst kunnen UberEats inschakelen voor de bezorging. Fietskoeriers pendelen heen en weer tussen de klanten en restaurants. Om de goodwill van nieuwe klanten te winnen, berekent UberEats de eerste maanden geen bezorgkosten en geen minimum bestelbedrag. De bezorgers mogen bovendien zelf hun werkrijden bepalen.

Een mokerslag voor Deliveroo, Foodora en Thuisbezorgd? We zullen het zien. Exacte omzetcijfers van deze bezorgdiensten zijn nooit naar buiten gebracht en wellicht worden er nu enkel zaadjes geplant die in de toekomst mooie vruchten gaan opleveren. Een stad vol appertementen zonder keukens zou een gouden toekomst betekenen voor deze bezorgdiensten, de horeca en andere aanbieders van convenience food. Wellicht is een dergelijke stad over enkele tientallen jaren (of zelfs eerder) de nieuwe realiteit. All you need is internet...

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: