Uber Eats breidt uit

16 augustus 2018 | David Bakker
Uber Eats breidt uit<

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app vanaf vandaag hun maaltijden met iDEAL afrekenen.

Uber data laten zien dat er rondom Den Haag, in Haarlem en Groningen veel interesse is in de on-demand maaltijdservice; reden voor Uber Eats om binnen de regio verder uit te breiden en om voor het eerst buiten de Randstad te treden. In het afgelopen jaar werd de app in totaal meer dan 10.000 keer geopend in deze gebieden om te checken of de service al beschikbaar was.

Meer betaalmogelijkheden 

Met het toevoegen van iDEAL aan de betaalmogelijkheden wordt de app bovendien ook toegankelijk voor gebruikers in bestaande bezorggebieden die niet over een PayPal account of creditcard beschikken. De update van de Uber Eats app met iDEAL wordt vanaf vandaag gefaseerd aangeboden en zal uiterlijk eind volgende week voor alle gebruikers in Nederland beschikbaar zijn.

“Onze gegevens laten zien dat mensen in Groningen en Haarlem al met grote regelmaat de app openen om te kijken of zij een maaltijd kunnen laten bezorgen. Om die reden gaan we dit jaar verder uitbreiden en onze eerste stappen buiten de Randstad zetten. Daarnaast is de app door de toevoeging van iDEAL nu ook beschikbaar voor iedereen zonder creditcard of PayPal account,” aldus een woordvoerster van Uber.

Uber Eats is in Nederland al beschikbaar in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Met de app bestellen gebruikers eenvoudig maaltijden tussen 11.00 uur ‘s ochtends en 23.00 uur ‘s avonds. Uber Eats is wereldwijd beschikbaar in meer dan 200 steden. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: