Uber Eats breidt uit

16 augustus 2018 | David Bakker
Uber Eats breidt uit<

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app vanaf vandaag hun maaltijden met iDEAL afrekenen.

Uber data laten zien dat er rondom Den Haag, in Haarlem en Groningen veel interesse is in de on-demand maaltijdservice; reden voor Uber Eats om binnen de regio verder uit te breiden en om voor het eerst buiten de Randstad te treden. In het afgelopen jaar werd de app in totaal meer dan 10.000 keer geopend in deze gebieden om te checken of de service al beschikbaar was.

Meer betaalmogelijkheden 

Met het toevoegen van iDEAL aan de betaalmogelijkheden wordt de app bovendien ook toegankelijk voor gebruikers in bestaande bezorggebieden die niet over een PayPal account of creditcard beschikken. De update van de Uber Eats app met iDEAL wordt vanaf vandaag gefaseerd aangeboden en zal uiterlijk eind volgende week voor alle gebruikers in Nederland beschikbaar zijn.

“Onze gegevens laten zien dat mensen in Groningen en Haarlem al met grote regelmaat de app openen om te kijken of zij een maaltijd kunnen laten bezorgen. Om die reden gaan we dit jaar verder uitbreiden en onze eerste stappen buiten de Randstad zetten. Daarnaast is de app door de toevoeging van iDEAL nu ook beschikbaar voor iedereen zonder creditcard of PayPal account,” aldus een woordvoerster van Uber.

Uber Eats is in Nederland al beschikbaar in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Met de app bestellen gebruikers eenvoudig maaltijden tussen 11.00 uur ‘s ochtends en 23.00 uur ‘s avonds. Uber Eats is wereldwijd beschikbaar in meer dan 200 steden. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: