Turks franchiseconcept komt naar Utrecht

31 maart 2016 |
Turks franchiseconcept komt naar Utrecht<

Om niet alleen Turkije, maar ook Nederland te kunnen laten genieten van alles wat de moderne Turkse keuken te bieden heeft, opent Simitçi Dünyas?
op 1 april de eerste vestiging in Utrecht. In het bijzijn van Burgemeester Jan van Zanen zal de eerste store van het nieuwe franchiseconcept feestelijk worden geopend. CEO Cigdem Rençber vertelt: “Europa is nu klaar voor onze Mediterrane formule, daarom openen we na Utrecht ook vrij snel vestigingen in Rotterdam, Almere en Amsterdam. Nederland is gekozen als pilotmarkt met oog op de verdere Europese uitbreiding. Dit mede door de goede infrastructuur, logistieke voorzieningen en mogelijkheden met betrekking tot ‘brand development'.”

Smaakvol en vers wereldwijd
De ervaren bakkers van Simitçi Dünyas? (De wereld van de Turkse broodjes; de Simit) weten als geen ander hoe Turkse broden en gerechten geserveerd dienen te worden: smaakvol, vers én in een hygiënische omgeving. Om die reden heeft het bedrijf sinds 2012 al meer dan honderd bakery’s, bistro’s en kiosken door heel Turkije geopend. De opgeleide Simitçi Dünyas? bakkers worden vanuit Turkije naar Nederland gehaald om het food concept hier uit te rollen. Binnenkort openen naast Nederland ook nieuwe filialen in het Midden-Oosten en Azië.

In haar bedrijfsvoering heeft Simitçi Dünyasi 3 types ‘store-concepten ontwikkeld:
• Kiosk: take-away producten voor de ‘haastige’ consument en veelal gesitueerd op drukke station centra.
• Bakery: ontbijt-/lunchproducten voor de consument die daar de tijd voor neemt.
• Bistro: de ‘All day dining’ spot.

Ontsnappen aan de drukte
De geur van vers gebakken producten gemaakt met liefde en passie, het geluid van rinkelende kopjes en de fijne sfeer in de bakery’s en bistro’s zorgen ervoor dat je als klant bij Simitçi Dünyas? even kunt ontsnappen aan de waan van de dag. Geniet van de Simitçi Burger: een gegrilde hamburger met seizoensgroenten, runderham, tomaat, augurk én de speciale home-made saus. Voor de echte foodies introduceert Simitçi de eigen gegrilde köfte op een bedje van Bazlama brood met daarop yoghurt, tomatensaus, boter en stukjes gegrild gehakt. Must try!

Gerecycled
Bij Simitçi Dünyas? staat het milieu hoog in het vaandel. Daarom worden zoveel mogelijk producten gerecycled: niets wordt onnodig weggegooid. Ook maakt het bedrijf efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen, grondstoffen en duurzame materialen. "Goed omgaan met onze leefomgeving is voor ons een belangrijk aspect."

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: