Turks franchiseconcept komt naar Utrecht

31 maart 2016 |
Turks franchiseconcept komt naar Utrecht<

Om niet alleen Turkije, maar ook Nederland te kunnen laten genieten van alles wat de moderne Turkse keuken te bieden heeft, opent Simitçi Dünyas?
op 1 april de eerste vestiging in Utrecht. In het bijzijn van Burgemeester Jan van Zanen zal de eerste store van het nieuwe franchiseconcept feestelijk worden geopend. CEO Cigdem Rençber vertelt: “Europa is nu klaar voor onze Mediterrane formule, daarom openen we na Utrecht ook vrij snel vestigingen in Rotterdam, Almere en Amsterdam. Nederland is gekozen als pilotmarkt met oog op de verdere Europese uitbreiding. Dit mede door de goede infrastructuur, logistieke voorzieningen en mogelijkheden met betrekking tot ‘brand development'.”

Smaakvol en vers wereldwijd
De ervaren bakkers van Simitçi Dünyas? (De wereld van de Turkse broodjes; de Simit) weten als geen ander hoe Turkse broden en gerechten geserveerd dienen te worden: smaakvol, vers én in een hygiënische omgeving. Om die reden heeft het bedrijf sinds 2012 al meer dan honderd bakery’s, bistro’s en kiosken door heel Turkije geopend. De opgeleide Simitçi Dünyas? bakkers worden vanuit Turkije naar Nederland gehaald om het food concept hier uit te rollen. Binnenkort openen naast Nederland ook nieuwe filialen in het Midden-Oosten en Azië.

In haar bedrijfsvoering heeft Simitçi Dünyasi 3 types ‘store-concepten ontwikkeld:
• Kiosk: take-away producten voor de ‘haastige’ consument en veelal gesitueerd op drukke station centra.
• Bakery: ontbijt-/lunchproducten voor de consument die daar de tijd voor neemt.
• Bistro: de ‘All day dining’ spot.

Ontsnappen aan de drukte
De geur van vers gebakken producten gemaakt met liefde en passie, het geluid van rinkelende kopjes en de fijne sfeer in de bakery’s en bistro’s zorgen ervoor dat je als klant bij Simitçi Dünyas? even kunt ontsnappen aan de waan van de dag. Geniet van de Simitçi Burger: een gegrilde hamburger met seizoensgroenten, runderham, tomaat, augurk én de speciale home-made saus. Voor de echte foodies introduceert Simitçi de eigen gegrilde köfte op een bedje van Bazlama brood met daarop yoghurt, tomatensaus, boter en stukjes gegrild gehakt. Must try!

Gerecycled
Bij Simitçi Dünyas? staat het milieu hoog in het vaandel. Daarom worden zoveel mogelijk producten gerecycled: niets wordt onnodig weggegooid. Ook maakt het bedrijf efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen, grondstoffen en duurzame materialen. "Goed omgaan met onze leefomgeving is voor ons een belangrijk aspect."

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: