Trotse Carl Siegert blijft hofleverancier

5 april 2017 | Thijs Jacobs

Bakkerij Carl Siegert heeft een rijke familiegeschiedenis van zes generaties bakkers en molenaars. De geschiedenis gaat zelfs verder terug dan 1891. Dat is bijzonder en kenmerkt de ziel van dit familiebedrijf. Elke generatie gaf zijn tradities door aan de volgende. Met onze smaakvolle broodspecialiteiten houden we die ambachtelijke traditie in ere. Het brood wordt op Hollandse windmolens gemalen op authentieke maalstenen.

Uit hetzelfde deeg gekneed, maar in andere ovens gebakken

De familie Siegert brengt al sinds 1776 bakkers en molenaars voort. In 1891 vestigde de overgrootvader van Carl Siegert zich als brood- en banketbakker in Harmelen. De ware held van het 125-jarige bedrijf is een vrouw, aldus Carl Siegert: "Dat is de oma van mijn vader. Zij is de heldin, de Veuve Clicquot van de onderneming. Ze heeft als weduwe van C.A. Siegert en moeder van 4 kinderen de bakkerij tijdens WO I voortgezet. Een megaprestatie. Van 1964 tot aan 1996 waren Carl Siegert Sr. en Truus Siegert de eigenaar. Zij kregen drie kinderen en bouwden verder aan het bedrijf. In 1991 bij het 100-jarig bestaan mochten zij vol trots het predicaat Hofleverancier in ontvangst nemen." 

Vijf jaar later in 1997 nam Carl Siegert jr. het bedrijf over. Hij ging een heel andere koers varen. Carl junior (51) koos er bewust voor om zich specifiek te richten op de horeca met nog altijd het ambacht hoog in het vaandel. De dorpsbakkerij veranderde in een horecabakkerij. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen spelen daarbij een belangrijke rol. Carl Siegert is vooruitstrevend. Innovatie en traditie gaan hand in hand. “We hebben onszelf steeds heruitgevonden, dat is organisch zo gegroeid en vruchtbaar gebleken.”

“Inmiddels hebben we er met een geweldig team van medewerkers een prachtige bakkerij van gemaakt. Wij maken het grootste assortiment biologisch desembrood voor de horeca en ontwikkelen klantspecifieke concepten voor onder andere de KLM en de Bijenkorf.”

Verlenging in 125-jarig jubileumjaar

Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van ten minste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continui?teit.

Bakkerij Carl Siegert bestaat 125 jaar en is bijzonder verheugd dat in dit jubileumjaar het bedrijf in ook zijn huidige vorm in aanmerking komt voor verlenging van het predicaat Hofleverancier voor de komende 25 jaar. De officie?le bestendiging van dit heuglijke feit vond plaats op dinsdag 4 april bij Bakkerij Carl Siegert in aanwezigheid van De Burgemeester en College van Wethouders van de Gemeente Woerden.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Lunchroom
Bijzondere lunchroom opent in Velp

In Velp opent volgende week een unieke lunchroom. In deze zaak gaan medewerkers en bewoners van Driestroomhuis Phoenixx aan de slag. In het Driestroomhuis Phoenixx wonen mensen onder begeleiding. De lunchroom gaat 'Het Broodplankje' heten. Eigen tempo De bewoners van het Driestroomhuis...

Interview
Interview: Culinaire oase in een grauw winkelcentrum

In een nogal troosteloos en grijs winkelcentrum in Almere Buiten verwacht je enkel of vooral vestigingen van de geijkte winkelketens te vinden. Die verwachting komt uit, maar temidden van al de ‘ketenwinkels’ die de teloorgang van de retail symboliseren, vinden we één parel...

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Achtergronden
Eigenaresse lunchroom onwel door gas

Woensdag is een vrouw onwel geworden in lunchroom Oom Dagobert in Helvoirt. De oorzaak bleek de aanwezigheid van gas. Vermoedelijk is er in de lunchroom een gaspit open blijven staan gedurende de nacht, zo lezen we in Brabants Dagblad. Eigenaresse Het slachtoffer bleek de eigenaresse van de za...

Opening
Formule WOK& start in Rotterdamse Zwart Janstraat

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent op 24 november 2017 haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten. Rotterdam-Noord heeft de pri...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: