Trotse Carl Siegert blijft hofleverancier

5 april 2017 | Thijs Jacobs
Trotse Carl Siegert blijft hofleverancier<

Bakkerij Carl Siegert heeft een rijke familiegeschiedenis van zes generaties bakkers en molenaars. De geschiedenis gaat zelfs verder terug dan 1891. Dat is bijzonder en kenmerkt de ziel van dit familiebedrijf. Elke generatie gaf zijn tradities door aan de volgende. Met onze smaakvolle broodspecialiteiten houden we die ambachtelijke traditie in ere. Het brood wordt op Hollandse windmolens gemalen op authentieke maalstenen.

Uit hetzelfde deeg gekneed, maar in andere ovens gebakken

De familie Siegert brengt al sinds 1776 bakkers en molenaars voort. In 1891 vestigde de overgrootvader van Carl Siegert zich als brood- en banketbakker in Harmelen. De ware held van het 125-jarige bedrijf is een vrouw, aldus Carl Siegert: "Dat is de oma van mijn vader. Zij is de heldin, de Veuve Clicquot van de onderneming. Ze heeft als weduwe van C.A. Siegert en moeder van 4 kinderen de bakkerij tijdens WO I voortgezet. Een megaprestatie. Van 1964 tot aan 1996 waren Carl Siegert Sr. en Truus Siegert de eigenaar. Zij kregen drie kinderen en bouwden verder aan het bedrijf. In 1991 bij het 100-jarig bestaan mochten zij vol trots het predicaat Hofleverancier in ontvangst nemen." 

Vijf jaar later in 1997 nam Carl Siegert jr. het bedrijf over. Hij ging een heel andere koers varen. Carl junior (51) koos er bewust voor om zich specifiek te richten op de horeca met nog altijd het ambacht hoog in het vaandel. De dorpsbakkerij veranderde in een horecabakkerij. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen spelen daarbij een belangrijke rol. Carl Siegert is vooruitstrevend. Innovatie en traditie gaan hand in hand. “We hebben onszelf steeds heruitgevonden, dat is organisch zo gegroeid en vruchtbaar gebleken.”

“Inmiddels hebben we er met een geweldig team van medewerkers een prachtige bakkerij van gemaakt. Wij maken het grootste assortiment biologisch desembrood voor de horeca en ontwikkelen klantspecifieke concepten voor onder andere de KLM en de Bijenkorf.”

Verlenging in 125-jarig jubileumjaar

Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van ten minste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continui?teit.

Bakkerij Carl Siegert bestaat 125 jaar en is bijzonder verheugd dat in dit jubileumjaar het bedrijf in ook zijn huidige vorm in aanmerking komt voor verlenging van het predicaat Hofleverancier voor de komende 25 jaar. De officie?le bestendiging van dit heuglijke feit vond plaats op dinsdag 4 april bij Bakkerij Carl Siegert in aanwezigheid van De Burgemeester en College van Wethouders van de Gemeente Woerden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: