Trotse Carl Siegert blijft hofleverancier

5 april 2017 | Thijs Jacobs

Bakkerij Carl Siegert heeft een rijke familiegeschiedenis van zes generaties bakkers en molenaars. De geschiedenis gaat zelfs verder terug dan 1891. Dat is bijzonder en kenmerkt de ziel van dit familiebedrijf. Elke generatie gaf zijn tradities door aan de volgende. Met onze smaakvolle broodspecialiteiten houden we die ambachtelijke traditie in ere. Het brood wordt op Hollandse windmolens gemalen op authentieke maalstenen.

Uit hetzelfde deeg gekneed, maar in andere ovens gebakken

De familie Siegert brengt al sinds 1776 bakkers en molenaars voort. In 1891 vestigde de overgrootvader van Carl Siegert zich als brood- en banketbakker in Harmelen. De ware held van het 125-jarige bedrijf is een vrouw, aldus Carl Siegert: "Dat is de oma van mijn vader. Zij is de heldin, de Veuve Clicquot van de onderneming. Ze heeft als weduwe van C.A. Siegert en moeder van 4 kinderen de bakkerij tijdens WO I voortgezet. Een megaprestatie. Van 1964 tot aan 1996 waren Carl Siegert Sr. en Truus Siegert de eigenaar. Zij kregen drie kinderen en bouwden verder aan het bedrijf. In 1991 bij het 100-jarig bestaan mochten zij vol trots het predicaat Hofleverancier in ontvangst nemen." 

Vijf jaar later in 1997 nam Carl Siegert jr. het bedrijf over. Hij ging een heel andere koers varen. Carl junior (51) koos er bewust voor om zich specifiek te richten op de horeca met nog altijd het ambacht hoog in het vaandel. De dorpsbakkerij veranderde in een horecabakkerij. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen spelen daarbij een belangrijke rol. Carl Siegert is vooruitstrevend. Innovatie en traditie gaan hand in hand. “We hebben onszelf steeds heruitgevonden, dat is organisch zo gegroeid en vruchtbaar gebleken.”

“Inmiddels hebben we er met een geweldig team van medewerkers een prachtige bakkerij van gemaakt. Wij maken het grootste assortiment biologisch desembrood voor de horeca en ontwikkelen klantspecifieke concepten voor onder andere de KLM en de Bijenkorf.”

Verlenging in 125-jarig jubileumjaar

Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van ten minste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continui?teit.

Bakkerij Carl Siegert bestaat 125 jaar en is bijzonder verheugd dat in dit jubileumjaar het bedrijf in ook zijn huidige vorm in aanmerking komt voor verlenging van het predicaat Hofleverancier voor de komende 25 jaar. De officie?le bestendiging van dit heuglijke feit vond plaats op dinsdag 4 april bij Bakkerij Carl Siegert in aanwezigheid van De Burgemeester en College van Wethouders van de Gemeente Woerden.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen
Pizza Hut gaat bezorgen in Nederland

Pizza Hut betreedt de Nederlandse bezorgmarkt. Vanaf vandaag start de Amerikaanse keten met de mogelijkheid pizza te laten bezorgen. Thuisbezorgd.nl bezorgt de bestellingen per elektrische fiets. Pizza Hut Express Utrecht bijt het spits af en naar verwachting volgen andere filialen spoedig. De p...

Opening
Nieuwe vestiging Bagels & Beans in Rotterdam

Rotterdam krijgt er een nieuwe vestiging van Bagels & Beans bij. Vandaag heeft investment management organisatie PingProperties een huurovereenkomst gesloten met de koffie en bagel-zaak voor een vestiging in het winkelcentrum Eudokiaplein. Per 1 augustus gaat Bagels & Beans 130m2 winkelru...

Food Opening Rotterdam
Osteria Vicini opent ijssalon

Al ruim 5 jaar is Remco Witberg eigenaar van een klein stukje Italië middenin Rotterdam-Kralingen. Vele buurtbewoners hebben Osteria Vicini in hun hart gesloten en strijken geregeld neer voor een goede espresso, heerlijke lunch of diner of een aperitief aan de bar. Vanaf 1 juli kunnen de gasten...

Lunch Diner cijfers
Onderzoek: 30 procent van Nederlanders gaat twee keer per jaar uit eten

Uit het Nationaal Gastvrijheidsonderzoek in opdracht van JMW Horeca Uitzendbureau door Kantar TNS blijkt dat een op de drie Nederlanders gemiddeld een keer per half jaar uit eten gaat. Per persoon besteden gasten dan 25,05 euro aan een restaurantbezoek. Voor een gemiddelde hotelovernachting telt de...

Groenten Achtergronden
Vijf tips om kinderen groenten te laten eten

Groenten en kinderen, het blijft een lastig verhaal. Hoe krijg je het voor elkaar om kinderen in je horecazaak aan de groenten te krijgen? Er zijn een paar simpele trucjes voor ouders om hun kids aan de groenten te helpen. 1. Laat ze je helpen Eén van de beste manieren om kinderen ...

Amsterdam
Amsterdammers willen horecastop in stadsdeel Oud-West

In het centrum van Amsterdam zet de gemeente in op spreiding van de drukte. Dat werkt uitstekend, maar zorgt er ook voor dat het in 'West' steeds drukker wordt, zo lazen we op de website van AT5. In het stadsdeel Oud-West begint het aandeel van koffietentjes en eetzaken wel heel problematisc...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: