Trotse Carl Siegert blijft hofleverancier

5 april 2017 | Thijs Jacobs

Bakkerij Carl Siegert heeft een rijke familiegeschiedenis van zes generaties bakkers en molenaars. De geschiedenis gaat zelfs verder terug dan 1891. Dat is bijzonder en kenmerkt de ziel van dit familiebedrijf. Elke generatie gaf zijn tradities door aan de volgende. Met onze smaakvolle broodspecialiteiten houden we die ambachtelijke traditie in ere. Het brood wordt op Hollandse windmolens gemalen op authentieke maalstenen.

Uit hetzelfde deeg gekneed, maar in andere ovens gebakken

De familie Siegert brengt al sinds 1776 bakkers en molenaars voort. In 1891 vestigde de overgrootvader van Carl Siegert zich als brood- en banketbakker in Harmelen. De ware held van het 125-jarige bedrijf is een vrouw, aldus Carl Siegert: "Dat is de oma van mijn vader. Zij is de heldin, de Veuve Clicquot van de onderneming. Ze heeft als weduwe van C.A. Siegert en moeder van 4 kinderen de bakkerij tijdens WO I voortgezet. Een megaprestatie. Van 1964 tot aan 1996 waren Carl Siegert Sr. en Truus Siegert de eigenaar. Zij kregen drie kinderen en bouwden verder aan het bedrijf. In 1991 bij het 100-jarig bestaan mochten zij vol trots het predicaat Hofleverancier in ontvangst nemen." 

Vijf jaar later in 1997 nam Carl Siegert jr. het bedrijf over. Hij ging een heel andere koers varen. Carl junior (51) koos er bewust voor om zich specifiek te richten op de horeca met nog altijd het ambacht hoog in het vaandel. De dorpsbakkerij veranderde in een horecabakkerij. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen spelen daarbij een belangrijke rol. Carl Siegert is vooruitstrevend. Innovatie en traditie gaan hand in hand. “We hebben onszelf steeds heruitgevonden, dat is organisch zo gegroeid en vruchtbaar gebleken.”

“Inmiddels hebben we er met een geweldig team van medewerkers een prachtige bakkerij van gemaakt. Wij maken het grootste assortiment biologisch desembrood voor de horeca en ontwikkelen klantspecifieke concepten voor onder andere de KLM en de Bijenkorf.”

Verlenging in 125-jarig jubileumjaar

Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van ten minste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continui?teit.

Bakkerij Carl Siegert bestaat 125 jaar en is bijzonder verheugd dat in dit jubileumjaar het bedrijf in ook zijn huidige vorm in aanmerking komt voor verlenging van het predicaat Hofleverancier voor de komende 25 jaar. De officie?le bestendiging van dit heuglijke feit vond plaats op dinsdag 4 april bij Bakkerij Carl Siegert in aanwezigheid van De Burgemeester en College van Wethouders van de Gemeente Woerden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Achtergronden Fastservice
Bagels & Beans zoekt bagelbazen

Bagels & Beans houdt dinsdag 3 maart in Alphen aan den Rijn een franchise informatieavond voor aankomende 'bagelbazen'. Wie droomt van een eigen zaak komt hier alles te weten over het runnen van een Bagels & Beans. Bagels & Beans is op zoek naar bagelbazen in Amsterdam, Maastr...

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: