Topchefs vertonen kookkunsten tijdens Tafel op Zuid in Rotterdam

20 maart 2017 | Thijs Jacobs

Foodliefhebbers mogen op 25 en 26 maart aanschuiven bij Tafel op Zuid, op het Deliplein in Rotterdam. Tijdens dit nieuwe, gratis festival presenteren de topchefs van Rotterdam-Zuid zich aan het grote publiek. Tafel op Zuid is een initiatief om meer bewoners en bezoekers van Rotterdam kennis te laten maken met het culinaire aanbod van Zuid.

Nick de Kousemaeker, een van de twee chef-koks van restaurant Las Palmas: “De horeca op Rotterdam-Zuid is ontzettend divers. Er komen steeds weer nieuwe plekken bij waar je geweldig kunt eten, maar je merkt dat Zuid voor sommige mensen toch net ‘een brug te ver’ is. Met Tafel op Zuid nodigen we hen uit: kom die Maas over!”

Kookdemonstraties en pop-uprestaurants


Tijdens Tafel op Zuid nemen de chefs van Zuid het publiek mee in hun kookbeleving, in interactieve demonstraties van elk een uur. Bij elke sessie mogen 50 bezoekers gratis aanschuiven aan een chique gedekte tafel om het bereide gerecht te proeven. De deelnemende chefs vertegenwoordigen een mix van bekende restaurants en opkomende foodconcepten op Zuid. Zo verzorgen Maaike Dogan (Obba), Nick De Kousemaeker (Las Palmas) en Remco de Lagemaat (Bistrot du Bac) een kooksessie, maar bijvoorbeeld ook Frank Hanssen (Sharp Sharp), de Wijkkeuken van Zuid en Syrische chef-kok Maher Al Sabbagh.

Naast de kookdemonstraties richten diverse koks en ondernemers van Rotterdam-Zuid een pop-uprestaurant in. Hier zijn gerechtjes van €2 tot €5 verkrijgbaar van onder meer Booij Kaasmakers, Syrische kok Maher Al Sabbagh en het duo Alexander Wong en Marnix Benschop. Ook zijn er optredens van singer-songwriters en later op de avond DJ-muziek.

Organisatie
Het initiatief Tafel op Zuid komt voort uit ZieZuid, een campagne die is opgezet om Rotterdam-Zuid meer positieve aandacht te geven. “Het streven is dat Tafel op Zuid een jaarlijks terugkerend festival wordt, dat elk jaar neerstrijkt op een andere plek in Rotterdam-Zuid.” zegt Elsbeth Haveman van ZieZuid. De organisatie van Tafel op Zuid is in handen van Vivre Productions, organisator van populaire culinaire festivals als RotterdamseKost en CuliNESSE.

Waar:         Deliplein (Katendrecht), Rotterdam
Wanneer:   Zaterdag 25 maart 2017, 12.00 – 22.00 uur
                  Zondag 26 maart 2017, 12.00 – 20.00 uur
Toegang:   Gratis
Meer info:  www.tafelopzuid.nl

    

Fotografie: Evert Buitendijk

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: