Topchef aan de slag met geconcentreerde bouillons

28 januari 2016 |
Topchef aan de slag met geconcentreerde bouillons<

Tijdens een lunch in restaurant Bij Teus in Houten inspireerde gastheer Martin Rotteveel samen met Onno Kokmeijer een groep
collega-chefs en journalisten met verse ingrediënten en nieuwe toepassingen van Knorr Professional. Met culinaire spirit demonstreerden zij hoe de veelzijdige Geconcentreerde Bouillons gebruikt kunnen worden om een finishing touch aan uiteenlopende gerechten te geven. De lancering van de nieuwste visvariant was aanleiding voor een middag waarin een uitgebalanceerde verhouding tussen ambacht en innovatie centraal stond. Het duo Kokmeijer / Rotteveel toonde aan dat de inzetbaarheid van deze Geconcentreerde Bouillons een uitkomst kan zijn voor collega chefs. "Bij gebruik van deze producten gaat het echt om doseren. Ik raad al mijn collega chefs dan ook aan om te ontdekken voor welke toepassing zij het in hun eigen keuken kunnen gebruiken", aldus Onno Kokmeijer.




Nieuwe mogelijkheden
De gastronomische wereld evolueert en maakt dankbaar gebruik van nieuwe technieken en mogelijkheden. Chefs worden tegenwoordig geconfronteerd met tal van uitdagingen die de prestaties in de keuken onder druk zetten. Krapte op de arbeidsmarkt, stijgende inkoopprijzen en marges die op scherp staan, zijn zaken waar chefs iedere dag mee te maken hebben. Tegelijkertijd verwachten de gasten een constante en betaalbare kwaliteit. Om chefs te helpen bij deze uitdagingen biedt Knorr Professional vier Geconcentreerde Bouillons. Deze werden gepresenteerd met een aantal inspirerende praktische toepassingen.




Ook een visvariant
Naast de smaken Kip, Rund en Groente is er vanaf nu dus ook een visvariant van de Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon. De lancering van de visvariant van Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon is een logische uitbreiding van de bestaande succesvolle lijn die chefs in staat stelt om bij ieder type gerecht een passende smaak toe te voegen. Het product is vloeibaar en verpakt in een handige fles met schenkdop. Een enkele druppel zorgt al voor een rijke finishing touch. De bouillon kan dan ook uitstekend gebruikt worden in o.a. marinades, vinaigrettes, sauzen en soepen.

Rust en tijd
Door de nieuwe realiteit in restaurants en de uitdagingen die dit met zich mee brengt, moeten chefs steeds vaker op zoek naar slimme culinaire oplossingen. Uiteraard zonder daarbij concessies te doen aan smaak of kwaliteit. Martin Rotteveel gaat op inspirerende wijze om met deze uitdagingen: "Ik kan alles heel vers bereiden en maak die basis af met de producten van Knorr Professional. Hierdoor heb ik meer rust en tijd om mijn keuken en menu's verder te ontwikkelen."

Benieuwd naar de Geconcentreerde Bouillon van Knorr Professional?
Vraag dan hier een proefverpakking aan.
Over Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon
De Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon helpt chefs in te spelen op de uitdagingen binnen de veranderende gastronomische wereld. De Geconcentreerde Bouillon is verkrijgbaar in de smaken Kip, Groente, Rund en Vis en is te gebruiken in zowel warme als koude gerechten. Dit ingrediënt brengt gerechten perfect op smaak en is eenvoudig en snel in gebruik. Het lost namelijk direct op, zonder dat het verdund hoeft te worden. Voor meer informatie, zie de website van Unilever Food Solutions.



Over Unilever Food Solutions
Unilever Food Solutions is sinds 1880 actief in de voedingssector en helpt chef-koks wereldwijd met het bereiden van smakelijke, voedzame maaltijden. Unilever Food Solutions produceert ingrediënten die tijdwinst opleveren, zonder in te boeten aan smaak of geur. Unilever Food Solutions werkt op een duurzame manier nauw samen met grote en kleine bedrijven, van zelfstandige restaurants tot hotelketens en cateringbedrijven in 74 landen. Voor meer informatie zie: "ufs.com.":http://www.ufs.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: