Thijs Jacobs: mijn drie favoriete interviews van 2020

28 december 2020 | Thijs Jacobs

Het was een lastig jaar, to say the least. De horecaondernemers lopen op hun achterste benen en op onze redactie probeerden we je dagelijks op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen, maar hebben we ook getracht positieve verhalen op te tekenen en je tips te geven om - ondanks alles - zo goed als mogelijk te kunnen ondernemen. 

Graag neem ik je mee naar drie bijzondere ontmoetingen die ik in woord en beeld heb geprobeerd te vangen. Deze ontmoetingen zijn me bijgebleven en inspireerden mij om tegen de stroom in te blijven zemmen, net als jullie.

1. Utrechtse horecaondernemers

Ik bezocht begin juni versvhillende horecaondernemers in Utrecht. De horeca was juist heropend - onder strikte voorwaarden - en de horeca verwachtte er veel van. In de praktijk bleek dat de meeste ondernemers nog moesten wennen aan de nieuwe realiteit van afhalen en bezorgen, maar ook leerden omgaan met de coronabeperkingen. Ook de gasten moesten nog wennen aan de anderhalvemetersamenleving. Het was wel het startschot voor een redelijk geslaagde zomer, maar we weten nu dat 2020 helaas een verloren jaar is voor veel ondernemers in onze sector. Het stuk geeft wel weer hoe positief horecaondernemers blijven, ondanks alle tegenslagen. Het stuk lees je via deze link. 

2. Interview The Blueberry Amersfoort

In Amersfoort heeft Lisette de Jong twee vestigingen van The Blueberry. Ik bezocht de vestiging in winkelcentrum Emiclaer, waar de zaken heel goed gingen deze zomer. Zij behaalde tijdens de sluiting vanwege corona omzet dankzij de bezorging van pakketten en bleek een zeer professionele manier van ondernemen te hanteren. Een voorbeeld voor onze branche, vanwege haar gedrevenheid, maar ook vanwege het succes van haar concept. Je leest het interview via deze link.

3. Interview: Bakkerij Royal Den Bosch

In Den Bosch bezocht ik zeer recent Jules Lauwerijssen, de eigenaar van bakkerij en lunchroom Royal. Ook hij zag zo'n tachtig procent van zijn omzet wegvallen, maar heeft nieuwe manieren gevonden om zijn personeel aan het werk te houden en zich staande te houden. Met kerstpakketten, speciale borrelboxen en doe-het-zelf pakketten pakt hij de nodige omzet mee. Ik ontmoette een positief mens, die licht brengt in deze uitdagende tijden. Het interview lees je via deze link.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
15 jaar geleden in Lunchroom: Pieter Punter

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Achtergronden
Bagels & Beans Almere verhuist

Vaak wordt een remix een grotere hit dan het origineel. Datzelfde zou zomaar eens kunnen gebeuren met Bagels & Beans Almere. Vrijdag 14 mei verhuist de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk namelijk van restaurantplein ‘Belfort’ naar een veel ruimere locatie mét terras aan d ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: