Veel enthousiasme op Lunchroomdag

19 maart 2012 |
Veel enthousiasme op Lunchroomdag<

Sfeervol, informatief, enthousiasme, lekker proeven en inspiratie. Dit was vandaag allemaal te vinden op de Nationale Lunchroomdag. Een kleinschalige beurs exclusief voor lunchroomhouders.

Kenniscentrum voor de branche
Het was alweer de vierde keer dat deze beurs werd gehouden. In het kenniscentrum werden drie workshops aangeboden die ieder een kwartier duurde. Bezoekers kregen concrete informatie over de kansen en bedreigingen die er op dit moment gaande zijn in de lunchroombranche, de laatste trends op het gebied van eten en drinken, vijftien rendamentstips om meer omzet te behalen en de zes succesfactoren om te ontdekken wie je als lunchroom wilt zijn.

De battles
Op de Nationale Lunchroomdag gingen zes koks tegen elkaar battlen. In 90 seconden kregen zij de taak om een broodje te maken. Met de keuze voor de ingredi├źnten werd sterk naar de kostprijs gekeken. Kortom hoe kun je als lunchroom je kaart verbeteren met unieke broodjes en met een lage kostprijs.

Justin Goes en Willem Treep
Justin Goes (Subway) sprak in zijn sessie over het succes van Subway. De keten die 36.600 winkels in 36 landen heeft. Belangrijkste boodschap van Goes was "Zorg dat je klant tevreden is, elke klant is belangrijk."
Willem Treep, mede-eigenaar van Willem&Drees - van de boer uit de buurt, gaf ook een presentatie. Dit bedrijf zorgt ervoor dat de producten van boeren uit de directe omgeving naar de winkels in deze omgeving worden gebracht. "Er is een nieuwe trend dat mensen gaan vragen waar producten vandaan komen. Haal producten uit de omgeving dan kun je hier op inspelen."

Grote merken
Daarnaast konden bezoekers proeven van grote merken die ook aanwezig waren. Het inwinnen van informatie, op de hoogte blijven van de nieuwste smoothies en nog veel meer. Een dag om inspiratie op te doen op ieder gebied dat voor iedere lunchroomhouder interessant is. Kortom: een hoop tevredenheid!

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: