Teaser Lekkerste Lunchroombroodje

16 augustus 2012
Teaser Lekkerste Lunchroombroodje

Morgen, vrijdag 17 augustus, maakt Lunchroom bekend welke vijf broodjes nog in de running zijn voor de titel Lekkerste Lunchroombroodje 2012. Over de inzendingen gesproken...

*Juryberaad*
De jury is momenteel druk bezig met het beoordelen van alle inzendingen. De juryleden gaan daarbij niet over een nacht ijs. Er wordt per inzending gekeken naar de originaliteit van het broodgebruik, originaliteit van de receptuur, gebruikte ingrediënten en de mise en place. Daarnaast wordt een overallscore gegeven.

*Goede inzendingen*
Frank Lindner, juryvoorzitter en hoofdredacteur van vakblad Lunchroom licht een tipje van de sluier op: "Ik ben zeer te spreken over de kwaliteit. Deze is over de hele linie hoger dan verleden jaar. We hebben prachtige inzendingen."

*Wedstrijd leeft*
Lindner: "De wedstrijd leeft onder lunchroomhouders. Veel deelnemers willen weten hoe het ervoor staat. Een aantal deelnemers en genomineerden uit 2011 zien we in deze editie om de schaal, oorkonde en eeuwige roem weer terug."

*Mega-vega?*
"Het valt op dat er relatief veel met kip wordt gewerkt. Ook zie ik veel inzendingen waar (st)oer-brood als basis wordt gebruikt. Verder wordt er redelijk wat gestapeld. We zijn al aardig wat 'dubbele dekkers' tegengekomen. Van de ingezonden broodjes is er eentje die vegetarisch is. Met alle trends rondom groenten en vleesvermindering verbaas ik me hier een beetje over."

Overig nieuws