Tarte tatin van sjalotten

3 oktober 2010 |
Tarte tatin van sjalotten<

Even wat anders op het menu dan de standaard broodjes, soepen en quiches. Zeker als het weer wat minder wordt en gasten behoefte hebben aan iets warms in hun maag. De tarte tatin is makkelijk te maken, lekker zoet door de gekaramelliseerde uitjes en goed te combineren met zowel kaas als vlees.

Ingrediënten (2 personen)
300 gram sjalotten
40 gram boter of margarine
3 eetlepels poedersuiker
3 eetlepels rode port
1 pijpje kaneel
2 takjes rozemarijn
zout
peper
2/3 blikje croissantdeeg

Bereiding
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Pel de sjalotten, maar laat de wortelbasis intact.
• Stoof de sjalotjes met de boter of margarine afgedekt zachtjes 5 minuten.
• Voeg poedersuiker toe en bak op hoger vuur tot de suiker met de boter begint te verkleuren.
• Voeg al roerend rode port, kaneel, takjes rozemarijn en zout en peper naar smaak toe.
• Doe alles over in de taartvorm.
• Rol het deeg uit over de sjalotten in de vorm. Druk het deeg tussen de rand van de vorm en de sjalotten. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
• Bak de taart in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
• Verwijder de takjes rozemarijn en het pijpje kaneel en serveer de taart warm.

Tip
• Met een kleine ovenvaste koekenpan kunt u de taart in de pan maken en dit in z’n geheel in de oven zetten. Lekker als lunch met zachte geitenkaas.

Receptuur en foto: Groenten en Fruit Bureau, www.groentenenfruit.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: