Takeaway.com kreeg 87 procent meer bestellingen te verwerken

9 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Takeaway.com publiceerde zojuist een 'orderupdate' voor het derde kwartaal van 2019. De zaken gaan goed voor het Nederlandse bedrijf: er werd 'overall' 87 procent meer besteld in het derde kwartaal. Duitsland spant de kroon: daar werd maar liefst 136 procent meer besteld!

Verklaring van Jitse Groen, CEO van Takeaway.com: "Takeaway.com handhaafde zijn sterke ordergroei in de zomer. Terwijl we de groei blijven verkiezen boven de winst, is het bedrijf nu EBITDA-positief, zowel in Nederland als in Duitsland en voor het bedrijf als geheel."

Enkele cijfers:


- Takeaway.com verwerkte 41,6 miljoen orders in het derde kwartaal van 2019, een stijging van 87% ten opzichte van het derde kwartaal van 2018, gedreven door zowel organische groei als acquisities.
- In Oostenrijk is de merknaam veranderd van Lieferservice.at naar Lieferando.at om te profiteren van het spill-over effect van onze sterke naamsbekendheid in Duitsland.
- De uitrol van Scoober werd voortgezet met de uitbreiding naar vier extra steden in het derde kwartaal van 2019. Scoober is nu actief in 73 steden in tien landen. Het bedrijf zal blijven investeren in uitbreiding naar meer nieuwe steden, voornamelijk in Polen, waar onlangs McDonald's aan ons aanbod is toegevoegd.
- Op 5 augustus 2019 kondigden Takeaway.com en Just Eat plc een aanbevolen combinatie van alle aandelen aan, die zal leiden tot een van de grootste voedselleveranciers ter wereld, met schaalgrootte, strategische visie, toonaangevende capaciteiten, leidende posities in aantrekkelijke markten en een gediversifieerde geografische aanwezigheid. Momenteel wordt verwacht dat de aandeelhouderscirculaire van het bedrijf eind oktober 2019 zal worden gepubliceerd en dat de BAVA in december 2019 zal worden gehouden. Mits aan de voorwaarden wordt voldaan, waaronder de goedkeuring van de aandeelhouders en het overlegproces met de ondernemingsraad door Takeaway.com in Nederland, wordt de transactie naar verwachting rond het einde van het jaar afgerond.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: